De levensgeschiedenis van zakenman en bankier Dirk Scheringa is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ondanks een zeer bescheiden achtergrond, stijgt hij tot grote hoogten met het door hem opgerichte Frisia, later DSB; valt vervolgens diep maar blijft tal van initiatieven ontplooien en laat zich niet klein krijgen. Dirk Scheringa, zowel bejubeld als verguisd, is te boeken als spreker.

DSB
Wachtmeester Dirk Scheringa neemt ontslag bij de rijkspolitie en begint in 1975 samen met zijn vrouw Buro Frisia. Scheringa geeft financiële adviezen en gaat leningen verstrekken. In 1998 verandert Buro Frisia in de DSB Groep, waarin onder meer Frisia Financieringen, Postkrediet en De Nationale Geldservice worden ondergebracht. Deze groep krijgt in 2006 bankrechten en heet sindsdien DSB Bank, met Scheringa als grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter. In oktober 2009 valt echter het doek voor DSB. Na de ondergang van DSB richt Scheringa zich aanvankelijk vooral op het geven van lezingen. In 2010 begint hij Sprekersbureau Homerus. En in 2011 lanceert hij zijn nieuwe onderneming, DS Factoring.

Sport en cultuur
Naast zijn zakelijke activiteiten ontplooit Dirk Scheringa nog tal van initiatieven, waarin vooral zijn liefde voor kunst en sport tot uiting komt. Zo is hij initiatiefnemer en jarenlang bestuursvoorzitter van het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek, en bekleedt hij lange tijd het voorzitterschap van de succesvolle voetbalclub AZ.

Als voormalig bestuursvoorzitter van DSB Bank, voorzitter van voetbalclub AZ en bestuursvoorzitter van het Scheringa Museum voor Realisme met een bewogen levensverhaal heeft ras-ondernemer Dirk Scheringa genoeg te vertellen. Hij is te boeken als spreker.

Dirk Scheringa spreekt graag over:

Dirk Scheringa boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Dirk Scheringa. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21