Info & boekingen
Spreker Ronald Giphart - Taal en wetenschap

Ronald Giphart Taal en wetenschap

Ronald Giphart als spreker boeken

Giphart is een gerenommeerd auteur met passie voor taal en wetenschap. Naast het schrijven van boeken en het maken van podcasts geeft hij lezingen over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Ronald Giphart
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Vanaf zijn debuutroman Ik ook van jou behoorde hij tot de top van de Nederlandse literatuur. Al snel volgden er nog meer succesvolle boeken zoals Giph, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen. Inmiddels beslaat het indrukwekkende oeuvre van Giphart tientallen romans, non-fictieboeken, novelles en kookboeken.
De afgelopen jaren heeft Giphart over een keur van onderwerpen lezingen gegeven, variërend van leiderschap, de evolutie van de mens, gastronomie, de werking van humor, robotisering, de ontwikkeling van taal en het belang van storytelling.

Gastronomie is een belangrijk thema van Giphart en hij staat steevast in de Top 100 van Food Influencers. Op het podium geeft Giphart lezingen over voedsel in het algemeen en over leiderschap en topkoks, naar aanleiding van zijn boek Eten, Drinken en Slapen over het werken in de top keukens van Jonnie Boer en Sergio Hermans, bij wie hij beiden stage liep. Samen met chef Danny Jansen maakt hij de Kookboekenclub podcast.

Naast gastronomie heeft Ronald nog talloze andere fascinaties waar hij fantastisch over kan schrijven en vertellen, zoals leiderschap. Of de werking van humor. Of wetenschap, aan de hand van de evolutie van onze psychologie, meer specifiek over mismatch; de botsing van onze huidige cultuur met onze biologie. Mismatch verklaart waarom er zo veel mensen rondlopen met rugklachten, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht, depressies en burn-outs. Maar ook in ons liefdesleven, opvoeding, politiek, werk, geloof en milieu komt het verschijnsel veelvuldig voor, zonder dat we ons ervan bewust zijn.

Natuurlijk spreekt Giphart ook graag over taal, de ontwikkeling van taal en het belang ervan. Taal is alles. Wij zijn onze taal. Wat zou de uitkomst zijn als Giphart de taal van uw bedrijf analyseert?

Giphart geeft interactieve lezingen over robotisering en de toekomst van taalverwerking, het AI programma van Open AI, ChatGPT. en schreef een verhaal voor de award winning campagne Readification game Valhalla’s creek. Ronald schreef al eerder samen met een robot genaamd Asibot het tiende verhaal aan de verhalenbundel Ik, Robot van Isaac Asimov. Samen met de Universiteit van Antwerpen en het Meertens Instituut werd Artificiële Intelligentie en de kracht van deep learning gebruikt bij het produceren van literaire teksten.

Waar is deze man eigenlijk niet in thuis? Het moge duidelijk zijn: Giphart is de meest breed inzetbare spreker en dagvoorzitter van Nederland.

Meer informatie & boekingen

Ronald Giphart inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Ronald Giphart
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers