Professor Open Innovation Paul Iske is voorzitter van het instituut voor ‘briljante mislukkingen’ én ‘serieus optimisme’, zoals hij dat zelf noemt. Mislukken is een optie, en sterker nog: het draagt alleen maar bij een uiteindelijk succes. U kunt Paul Iske inhuren als spreker over thema’s als innovatie, technologie, onderwijs en futurologie.

Biografie van Paul Iske

Paul Iske (1961) houdt zich als hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit van Maastricht vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie. Als oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen houdt hij zich tevens bezig met het kweken van begrip voor de complexiteit van innovatie en ondernemen.

Daarnaast is hij gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en werkt hij langere tijd voor Shell en ABN AMRO. In die verschillende hoedanigheden ziet hij van dicht bij hoe mensen gezamenlijk tot grootse resultaten kunnen komen. Niet voor niets luidt een van zijn belangrijkste credo’s: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

Paul Iske inhuren als spreker op een congres of seminar

U kunt Paul Iske inhuren als spreker en consultant over de thema’s creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Hij is zowel binnen de private als de (semi-)publieke sector actief, in zowel binnen- als buitenland. Dat betekent dat u deze innovatiestrateeg dus ook kunt boeken als spreker voor buitenlandse gasten.

De insteek van zijn sessies blijft altijd hetzelfde: het koppelen van mensen, organisaties, ideeën en kennis. Het proces van gezamenlijk nieuwe vormen van waardecreatie realiseren noemt hij ‘Combinatorische Innovatie’. De centrale vraag die hierbij beantwoordt wordt luidt: “Wat kunnen we samen doen?” Hij laat zien dat multidisciplinariteit kansen en oplossingen biedt.

Paul Iske boeken voor een lezing op uw evenement

Paul Iske is als spreker te boeken voor meerdere onderwerpen. Zijn hart ligt echter bij innovatie. Hij benadrukt in zijn lezingen het belang van experimenteren, én van falen. Om daadwerkelijk tot nieuwe ideeën en inzichten te komen, is het belangrijk dat we geregeld de plank volledig misslaan. De term ‘briljant’ betekent bij hem: iets waardevols proberen te doen met een andere uitkomst dan gewenst.

Als presentator, spreker of dagvoorzitter op uw evenement laat Paul Iske zien dat mislukken bijzonder waardevol kan zijn. Hij pleit voor dubbele angstreductie. Dat wil zeggen: niet bang zijn om te proberen en niet bang zijn dat dingen anders lopen dan gedacht. Op die manier helpt Paul Iske mensen om tot oplossingen en innovaties te komen die aanvankelijk ver buiten bereik lijken.

Contact opnemen met Paul Iske

Innovatiestrateeg, spreker en hoogleraar Paul Iske inhuren voor een lezing? Dat is zo gedaan! Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden, prijzen en beschikbaarheid. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een geheel vrijblijvende offerte op maat toe.

Paul Iske boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul Iske. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21