Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Paul Iske heeft een groot deel van zijn carrière gewerkt aan het koppelen van mensen, organisaties, ideeën en kennis. Hij noemt het proces van gezamenlijk nieuwe vormen van waardecreatie realiseren ‘Combinatorische Innovatie’. De centrale vraag hierbij is: “Wat kunnen we samen doen?” In zijn lezingen bespreekt Paul het belang van deze aanpak in een wereld waar steeds vaker multidisciplinair naar nieuwe kansen en oplossingen wordt gezocht. Ook gaat hij in op de vraag hoe een omgeving eruit ziet waarbinnen Combinatorische Innovatie kan gedijen.

Mislukken is een optie! Paul Iske is oprichter van het instituut voor briljante mislukkingen. Hij heeft het tot zijn missie gesteld om het belang van experimenteren, falen en leren te benadrukken om daadwerkelijk tot innovaties te kunnen komen. De term ‘briljant’ slaat in dit verband op een poging iets waardevols te doen, maar met een andere uitkomst dan gewenst en dus een leermoment. Hij pleit voor dubbele angstreductie, waarbij mensen niet bang moeten zijn om iets te proberen en ook niet bang om open te zijn over dingen die anders lopen dan gedacht.

Paul Iske is bijzonder hoogleraar bij de School of Business and Economics van de Universiteit van Maastricht met een focus op Open Innovation en Business Venturing. Daarnaast is hij CFO (Chief Failure Officer) en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Hij is consultant op verschillende vraagstukken relaterend aan innovatie, creativiteit en ondernemerschap en was tot 2015 werkzaam als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO. Hij is gepromoveerd in de Theoretische Natuurkunde, waar hij zijn liefde voor complexe systemen heeft ontwikkeld.

Paul Iske boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Paul Iske. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21