20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Michel Baars

Michel Baars als spreker boeken

Michel Baars is een vooraanstaande spreker in de Nederlandse bouw- en vastgoedsector, wiens naam synoniem staat voor innovatie en duurzaamheid. Met een indrukwekkende carrière die meer dan twee decennia omspant, heeft Baars een significante bijdrage geleverd aan de transformatie van deze industrieën. Van het introduceren van Cradle to Cradle-principes in Nederland tot het leiden van de beweging naar een circulaire economie via Urban Mining, zijn werk heeft niet alleen de manier waarop we denken over bouwen en slopen veranderd, maar ook hoe we omgaan met onze fysieke omgeving.

Michel Baars

Veranderingen in bouw- en vastgoedsector

Michel Baars brengt een schat aan ervaring naar elk congres of seminar waar hij spreekt. Zijn presentaties duiken diep in de noodzaak van duurzaamheid en innovatie binnen de bouw- en vastgoedsectoren. Baars spreekt niet alleen over het belang van verduurzaming van bestaand vastgoed en circulaire sloop, maar deelt ook zijn unieke inzichten over hoe bedrijven en individuen actie kunnen ondernemen. Zijn vermogen om complexe onderwerpen op een begrijpelijke en aansprekende manier te presenteren, gecombineerd met zijn passie voor kennisdeling, maakt hem een gewilde gastspreker.

Michel Baars als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter onderscheidt Michel Baars zich door zijn diepgaande kennis van de sector en zijn vermogen om gesprekken te leiden die zowel informatief als inspirerend zijn. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om thema’s rond duurzaamheid en innovatie in de bouw- en vastgoedwereld toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn expertise in Urban Mining en de productie van circulaire bouwmaterialen biedt een uniek perspectief op de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.

Wat opdrachtgevers zeggen over Michel Baars

Opdrachtgevers en organisatoren van congressen en evenementen prijzen Michel Baars om zijn vermogen om publiek te inspireren en te motiveren. Zijn lezingen en workshops worden gekenmerkt door een diepgaande kennis van zaken, gecombineerd met een duidelijke visie op hoe de toekomst van duurzaam bouwen eruit kan zien. Door zijn jarenlange ervaring als directeur en eigenaar van toonaangevende bedrijven binnen de sector, brengt hij praktijkvoorbeelden en case studies die zijn boodschap versterken.

Over urban mining

Urban Mining, een term die Michel Baars hielp introduceren in Nederland, staat voor het hergebruiken van materialen uit bestaande gebouwen en infrastructuur. Deze benadering is cruciaal voor de transitie naar een circulaire economie. Baars kan tijdens zijn lezingen uiteenzetten waarom Urban Mining essentieel is voor duurzaamheid in de bouw, welke innovaties er plaatsvinden, en hoe bedrijven en overheden deze principes kunnen integreren in hun werkwijzen.

Michel Baars inhuren voor een lezing

Het inhuren van Michel Baars voor een lezing is een proces waarbij wij, Quality Bookings, u volledig ontzorgen. Met onze 20 jaar expertise en all-inclusive tarieven, bieden we uitgebreide support en een tevredenheidsgarantie. Binnen 24 uur ontvangt u een offerte, en wij begeleiden u stap voor stap door het boekingsproces.

Biografie

Vroege carrière en visie op duurzaamheid

Michel Baars begon zijn carrière in de bouw- en vastgoedsector met een duidelijke visie op duurzaamheid en innovatie. Als mede-eigenaar en directeur van Search Ingenieursbureau zette hij de standaard voor gebouwinspecties en de verduurzaming van bestaand vastgoed in Nederland. Zijn inzet voor het introduceren van Cradle to Cradle-principes legde de basis voor zijn latere werk.

Leiderschap in Urban Mining

Als directeur en eigenaar van New Horizon Urban Mining introduceerde Baars het concept van Urban Mining in Nederland. Onder zijn leiding werd het bedrijf de marktleider op het gebied van circulaire sloop en de productie van bouwmaterialen uit hergebruikte bronnen. Zijn publicatie over Urban Mining dient als een belangrijk referentiewerk in de sector.

Innovatie in circulaire woningbouw

Vier jaar geleden richtte Baars het bedrijf In The Middle Of Our Street op, waarvan hij nu 50% eigenaar is. Dit bedrijf is uitgegroeid tot de snelst groeiende producent van circulaire woningen in Nederland, een bewijs van Baars’ voortdurende streven naar innovatie in duurzaam bouwen.

Kennisdeling en het Urban Mining Institute

Recentelijk heeft Baars het Urban Mining Institute opgericht, met als doel kennisdeling te bevorderen en innovaties te initiëren die de overgang naar een circulaire economie ondersteunen. Dit nieuwe avontuur weerspiegelt zijn levenslange toewijding aan het verbeteren van de bouw- en vastgoedsector, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Michel Baars blijft een inspirerende kracht in de industrie, gedreven door zijn passie voor duurzaamheid, innovatie, en zijn onwankelbare geloof in de mogelijkheid van positieve verandering. Het boeken van Michel Baars als spreker betekent een investering in de toekomst van uw organisatie en de wereld.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Michel Baars

Schrijf een review

Video met Michel Baars

Meer informatie & boekingen

Michel Baars inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Michel Baars
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers