Cyber security, openbare orde en veiligheid, leiderschapsvraagstukken. Het zijn thema’s die spreker Dick Berlijn nauw aan het hart gaan. De bekende generaal buiten dienst der Nederlandse strijdkrachten volgt de actualiteit op de voet en weet zijn expertise in genoemde onderwerpen als spreker met passie voor het voetlicht te brengen. U kunt Berlijn ook inhuren als presentator of dagvoorzitter.

Met kennis van zaken en een directe, aansprekende stijl als spreker voegt oud-militair Dick Berlijn waarde toe aan uw congres, seminar of andere bedrijfsmatige bijeenkomst. Hij bereidt zijn lezingen en presentaties minutieus voor en legt gemakkelijk verbindingen met kleine en grote gezelschappen. Zijn kennis en overtuigingskracht maken dat bedrijven en organisaties hem graag als spreker inhuren.

Ook u kunt Dick Berlijn als spreker inhuren

Ook u kunt Dick Berlijn inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter. Ons Quality Bookings team is u graag van dienst met informatie over zijn beschikbaarheid en mogelijkheden. Ook bieden wij support bij het eventuele voorbereidingstraject. Bedrijven die eerder besloten de generaal buiten dienst te boeken voor hun bijeenkomst, zijn vol lof.

Dick Berlijn (1950) is een telg uit een luchtmachtfamilie. Zijn vader, die jachtvlieger en commandant van het Commando Tactische Luchtstrijdkrachten van de Luchtmacht was, strekte hem tot voorbeeld. Berlijn genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Zijn opleiding tot militair vliegenier rondde hij in 1975 af in Canada. Ook doorliep hij een opleiding tot wapeninstructeur.

Dick Berlijn staat in de boeken als excellent leider

Berlijn maakt een indrukwekkende loopbaan bij defensie, die begint als Operationeel Officier en Hoofd van de Transitie en Conversie Afdeling op vliegbasis Leeuwarden. Hij heeft ingrijpende en succesvolle transities in de boeken staan. In Denemarken is Berlijn enige tijd actief als trainer en instructeur. In 1988 stapt hij over naar het Commando Tactische Luchtstrijdkrachten.

Als geboren leider doorloopt Berlijn diverse stevige opleidingen en voert het commando over uiteenlopende militaire vliegbases en operaties. In 1993 houdt hij als eerste commandant toezicht op het vliegverbod boven Servië. Hij speelt een rol bij diverse UNIFIL-operaties en dient in de Afghaanse oorlog. Al deze ervaringen brengt de oud-militair mee als spreker of dagvoorzitter.

Spreker over cybersecurity

Van oorlog in real life naar oorlog in cyberspace. Het lijkt een grote stap, maar dat is het absoluut niet. Want de echte oorlog wordt allang niet meer alleen gevoerd met mitrailleurs, kernwapens en tanks, weet Dick Berlijn. Of we in oorlog zijn? “Een lastige vraag”, zegt Dick Berlijn, cybersecurity expert. “Dat hangt ervan af wat je onder oorlog verstaat.” Volgens de voormalig Commandant der Strijdkrachten is het antwoord in de klassieke zin van het woord oorlog een duidelijk nee. We zijn niet letterlijk in oorlog, land tegen land. “Maar dat betekent niet dat cybercrime niet heel veel schade aanricht. En dat betekent ook niet dat er geen landen zijn die andere landen aanvallen. Er zijn staten die heimelijke acties uitvoeren die het functioneren van andere landen ondermijnen. En dat zorgt voor heel veel problemen.”

Dick Berlijn spreekt graag over:

Dick Berlijn boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Dick Berlijn. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21