Info & boekingen
Spreker Maarten van der Weijden - Topsporter

Maarten van der Weijden Topsporter

Maarten van der Weijden als spreker boeken

Spreker Maarten van der Weijden is de enige Olympisch Kampioen die vóór zijn medaillewinst kanker heeft gehad. In hem schuilt de diepgewortelde drive om altijd beter te worden. Dankzij zijn combinatie van doorzettingsvermogen en realisme lukt dat in veel gevallen ook. Inmiddels heeft hij na zijn sportcarrière een succesvolle financiële loopbaan bij Unilever opgebouwd en willen steeds meer organisaties hem inhuren als spreker voor een inspirerende lezing.

Prijsindicatie
€ 5.000 tot € 10.000
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Maarten van der Weijden
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Maarten van der Weijden

Biografie van Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden wordt geboren op 31 maart 1981 in Alkmaar. Al in zijn vroege jeugd ontwikkelt hij een voorliefde voor de zwemsport en manifesteert zich zijn gedrevenheid om het maximale uit zichzelf te halen. Als klein kind zet hij parcoursen voor zichzelf uit en probeert hij voortdurend om zijn eigen tijden te verbeteren.

Het besef dat je ergens beter in wordt naarmate je er meer tijd in investeert, loont al snel. Vanaf zijn achtste begint hij serieuzer te zwemmen en verbreekt hij uiteenlopende records. Dan gooit in 2001 de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) zijn leven op zijn kop. Hij kan er tegenwoordig openhartig over vertellen tijdens lezingen voor organisaties die hem inhuren als spreker.

Maarten van der Weijden boeken als spreker voor lezing

Na zijn diagnose heeft Maarten van der Weijden een tijdlang weinig controle over zijn leven. Hij is afhankelijk van de medische wereld om beter te worden accepteert zijn onzekere lot. Een goede behandeling en een groot doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat hij het geluk heeft te herstellen. Niet veel later pakt hij het zwemmen weer op.

Hard trainen en goed nadenken over zijn kansen werpen hun vruchten af. In 2003 wordt hij direct Nederlands kampioen op de 800 meter vrije slag. Daarna volgen de prijzen elkaar in rap tempo op met als hoogtepunt de gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km). Hij verwerft hiermee internationale bekendheid en steeds meer bedrijven willen hem inhuren als spreker om zijn inspirerende verhaal te delen tijdens een lezing.

Spreker Maarten van der Weijden inhuren voor congres of seminar

Na zijn Olympische plak en de winst van twee Wereldkampioenschappen in Sevilla (5 km en 25 km open water), beseft Maarten van der Weijden dat zich dat hij het hoogst haalbare in de sport heeft bereikt. Al snel gaat hij op zoek naar nieuwe doelen om zichzelf verder te ontplooien. Steeds meer organisaties boeken hem als spreker, omdat zijn enthousiasmerende persoonlijkheid en intrigerende verhaal de ideale basis vormen voor een lezing tijdens een congres of seminar.

Ook als schrijver maakt hij grote indruk met zijn zelf geschreven biografie ‘Beter’ (meer dan 50.000 exemplaren verkocht). Sinds 2010 heeft hij een goedlopende financiële carrière bij Unilever en willen veel bedrijven hem boeken als spreker en presentator. Met meer dan 250 commerciële presentaties is hij ook op dit gebied uitermate succesvol.

Contact opnemen

Wilt u Maarten van der Weijden ook inhuren als spreker of presentator voor uw event? Quality Bookings informeert u graag over de uiteenlopende mogelijkheden. Neem contact met ons op om deze sympathieke Bekende Nederlander direct te boeken.

Meer informatie & boekingen

Maarten van der Weijden inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Maarten van der Weijden
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers