Info & boekingen
Spreker Maarten van der Weijden - De Inspiratie achter het Olympisch Goud

Maarten van der Weijden De Inspiratie achter het Olympisch Goud

Maarten van der Weijden als spreker boeken

Spreker Maarten van der Weijden is de enige Olympisch Kampioen die vóór zijn medaillewinst kanker heeft gehad. In hem schuilt de diepgewortelde drive om altijd beter te worden. Dankzij zijn combinatie van doorzettingsvermogen en realisme lukt dat in veel gevallen ook. Inmiddels heeft hij na zijn sportcarrière een succesvolle financiële loopbaan bij Unilever opgebouwd en willen steeds meer organisaties hem inhuren als spreker voor een inspirerende lezing.

Prijsindicatie
€ 5.000 tot € 10.000
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Maarten van der Weijden
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden: inhuren als spreker

De Inspiratie achter het Olympisch Goud

Maarten van der Weijden is niet zomaar een naam in de sportwereld; hij is een symbool van doorzettingsvermogen, ambitie en de kracht om tegenslagen te overwinnen. Van een diagnose van leukemie tot een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, zijn levensverhaal is een getuigenis van wat menselijk potentieel kan bereiken.

Maarten van der Weijden in 2023

Nog steeds springlevend in de publieke sfeer, spreekt Maarten regelmatig op diverse platforms en evenementen, zoals bij Boekestijn en de Wijk, om mensen te inspireren en op te leiden over thema’s als winnaarsmentaliteit, gezondheid en omgaan met tegenslagen. In het jaar 2023 zet hij zich onverminderd in als vrijwilliger voor KWF Kankerbestrijding en blijft hij zich richten op het werven van fondsen voor kankeronderzoek.

Van Zwembad tot Olympische Roem

In zijn jeugd was Maarten al een veelbelovend zwemtalent en studeerde hij wiskunde. Na de vreselijke diagnose leukemie in 2001 en een halfjaar durende, intensieve behandeling met chemotherapieën, operaties en een stamceltransplantatie, maakte hij een miraculeuze comeback in 2003. Maarten van der Weijden’s beschikbaarheid om deze periode van herstel en triomf te delen in lezingen is een unieke kans voor elk publiek om van dichtbij te leren hoe men kan omgaan met levensechte uitdagingen.

Over de Grenzen van het Mogelijke

Niet alleen brak Maarten nationale records, zoals zijn IJsselmeer-oversteek in 2004 waarbij hij 50.000 euro ophaalde voor KWF Kankerbestrijding, hij betrad ook het internationale podium met glans. Zijn winst in de 25 km op de wereldkampioenschappen van 2008 was een voorbode voor zijn Olympische glorie. Deze evenementen zijn frequent onderwerp van discussie in shows zoals Boekestijn en de Wijk, waar hij regelmatig te gast is.

Maarten als Motivational Speaker

Na zijn Olympische zege, trok Maarten zich terug uit competitief zwemmen en stortte hij zich op het sprekerscircuit. Maarten van der Weijden inhuren als spreker betekent dat je een unieke mix van inspiratie, levenslessen en praktische adviezen kunt verwachten. Zijn verhaal vindt ook resonantie in zijn autobiografie ‘Beter’, en in diverse lezingen en panels, waaronder Boekestijn en de Wijk.

Fondsenwerving en Maatschappelijke Inzet

Zijn passie om een verschil te maken bleef niet beperkt tot zwemmen of spreken. In 2018 en 2019 zwom Maarten de Elfstedentocht en haalde daarmee ruim 11 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Een dergelijke prestatie wordt vaak besproken in maatschappelijk bewuste platformen zoals Boekestijn en de Wijk.

Boeken en Kosten

Maarten van der Weijden boeken als spreker is niet alleen een investering in een uitzonderlijke lezing maar ook in inspiratie voor uw team of organisatie. Voor informatie over de kosten voor lezingen, kunt u contact opnemen met Quality Bookings.

Maarten’s leven en lezingen zijn niet alleen inspirerende succesverhalen; ze zijn een masterclass in veerkracht, moed en menselijke potentie. Of hij nu verschijnt in Boekestijn en de Wijk of op andere prestigieuze platforms, zijn verhaal blijft een inspiratiebron voor velen.

U wilt dat uw publiek iets buitengewoons ervaart; Maarten van der Weijden levert precies dat. Maak van de gelegenheid gebruik om dit levende bewijs van menselijke wilskracht te horen spreken en een wereld van inspiratie te ontdekken.

Meer informatie & boekingen

Maarten van der Weijden inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Maarten van der Weijden
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers