Ze won als schaatsster op twee verschillende afstanden een gouden medaille op de Olympische Winterspelen in Nagano en versloeg daarmee twee onverslaanbaar geachte opponenten. Het is tekenend voor de carrière van Marianne Timmer, die gekenmerkt wordt door aangeboren talent, doorzettingsvermogen en verbinding. En laat dat nu exact de eigenschappen zijn waarvoor steeds meer organisaties haar willen inhuren als spreker tijdens uiteenlopende evenementen.

Biografie van Marianne Timmer

Marianne Timmer wordt geboren op 3 oktober 1974 in Sappemeer. Al op jonge leeftijd blijkt ze een uitgesproken voorliefde voor schaatsen te koppelen aan een aangeboren talent voor dezelfde sport. Op twintigjarige leeftijd verwerft ze bekendheid bij het grote publiek, door op het WK voor junioren in 1994 knap een bronzen plak in de wacht te slepen.

Het blijkt het startschot voor een voortvarende carrière die haar over de hele wereld voert. Ze specialiseert zich al vroeg in afstanden zoals de 500, 1000 en 1500 meter en doet dat met succes; in 1998 wint ze in Nagano de gouden Olympische medaille op de twee laatstgenoemde afstanden. Ze verovert hiermee een warm plekje in het hart van talloze Nederlandse sportliefhebbers en zelfs decennia na dato willen organisaties haar nog boeken als spreker om te vertellen over deze unieke sportervaringen.

Voormalig schaatsster Marianne Timmer inhuren als spreker

Het zou niet het laatste sportieve succes van de populaire schaatsster zijn, want na de ietwat teleurstellende Olympische Winterspelen in Salt Lake City weet ze in 2004 wederom in Nagano eremetaal te behalen. Als eerste Nederlandse vrouw in de schaatshistorie wordt ze wereldkampioene sprint.

Later in haar carrière behaalt Marianne Timmer nog meer successen, maar kent zij ook tegenslag. Zo wint ze op de Olympische Spelen in Turijn in 2006 goud op de 1000 meter, maar breekt ze in 2009 bij een val haar hielbeen op meerdere plekken. Het contrast tussen de sportieve successen en het zware hersteltraject verschaffen haar veel inzichten die ook buiten de topsport toepasbaar zijn. Het is de reden waarom nog altijd veel bedrijven haar tegenwoordig willen boeken als spreker voor een inspirerende lezing.

Spreker Marianne Timmer boeken als coach of adviseur

Eind 2010 hangt Marianne Timmer haar schaatsen na een bewierookte carrière definitief aan de wilgen. Toch blijft ze actief in de schaatswereld, want ze besluit haar ervaring als topsporter over te brengen op de nieuwe generatie. Ze wordt coach en richt een eigen schaatsteam op, waarmee ze naar eigen zeggen prachtige jaren beleeft.

Tot 2016 is ze hoofdcoach van Team Continu, maar in hetzelfde jaar besluit ze verder te gaan als onafhankelijk adviseur. Daarnaast is zij steeds drukker met haar werkzaamheden als spreker. Dit is een rol waarvoor veel organisaties haar willen inhuren nu ze naast haar ervaringen als topsporter, ook bagage als coach en adviseur met zich meebrengt.

Contact opnemen met Marianne Timmer

Wilt u Marianne Timmer ook inhuren als spreker voor uw evenement? Benader het team van Quality Bookings om in contact te komen met deze sympathieke en succesvolle persoonlijkheid. Wij kunnen deze gewilde spreker direct voor u boeken en voorzien u van alle gewenste informatie.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Marianne Timmer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Marianne Timmer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21