20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman als spreker boeken

Wanneer u op zoek bent naar een spreker met een rijke ervaring in de journalistiek, een fascinerende levensgeschiedenis en een schat aan kennis over cultuur, media en maatschappelijke thema’s, dan is Hanneke Groenteman de persoon die u zoekt. Als spreker brengt zij een diepgang en authenticiteit mee die uw evenement zal verrijken. Op deze pagina ontdekt u de veelzijdigheid van Hanneke Groenteman en waarom zij als spreker uw publiek kan boeien en inspireren.

Hanneke Groenteman

Professioneel dagvoorzitter

Over journalistiek en maatschappelijke betrokkenheid

De wereld van journalistiek en maatschappelijke betrokkenheid is voortdurend in beweging en het kiezen voor een ervaren spreker in dit domein kan uw evenement een extra laag van diepgang en relevantie geven. Hanneke Groenteman heeft een indrukwekkende carrière in zowel radio als televisie en heeft zich onder meer ingezet voor feministische programma’s en culturele diepgang. Ze is een expert in het verbinden van verhalen met luisteraars en kijkers en weet als geen ander hoe media kan worden ingezet om maatschappelijke thema’s aan te kaarten.

Hanneke Groenteman inhuren voor een lezing

Het boekingsproces voor Hanneke Groenteman is eenvoudig en transparant. Van het eerste contact tot de daadwerkelijke lezing, ons team staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap. Wij zorgen ervoor dat alle praktische zaken vlekkeloos verlopen en nemen eventuele drempels weg, zodat u zich volledig kunt richten op het succes van uw evenement.

Biografie van Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman, geboren in 1939 in Amsterdam, is een eminente figuur in de Nederlandse journalistiek en media. Haar carrière begon ze bij Het Parool, waarna ze haar talenten uitbreidde naar de radio bij VARA en vervolgens naar de televisiewereld. Hanneke is niet alleen een bedreven presentator en dagvoorzitter, maar ook een overlever met een bijzondere jeugd die getekend is door de oorlogsjaren.

In de schaduw van de bezetting begon het leven van Hanneke, wiens jeugd onlosmakelijk verbonden is met haar Joodse identiteit en de verhalen van onderduik en overleving. Dit aspect van haar leven heeft haar blik op de wereld en haar werk ongetwijfeld gevormd. Na de oorlog groeide ze op in een Amsterdam dat rouwde om verloren levens, waaronder die van haar naaste familieleden. Deze periode heeft ongetwijfeld haar sterke empathische vermogens en haar vermogen om complexe emoties te vertolken, aangescherpt.

Hanneke’s educatieve achtergrond is net zo divers als haar carrière. Na haar tijd op het Spinoza Lyceum volgde ze secretariële training en studeerde vervolgens Frans aan de universiteit. Haar studentenjaren waren gevuld met politieke en sociale betrokkenheid, wat haar journalistieke nieuwsgierigheid verder aanwakkerde.

Haar journalistieke loopbaan nam een vlucht bij Het Parool en later bij de radio, waar ze haar stem gebruikte om kwesties aan te kaarten die velen liever vermeden. Haar overgang naar televisie markeerde een nieuwe fase, waarbij ze de kans kreeg om programma’s te presenteren zoals ‘De Plantage’, ‘De Middageditie’ en het veelgeprezen ‘Zomergasten’.

Met ‘Sterren op het Doek’ heeft Hanneke Groenteman een nieuw publiek bereikt, waarbij ze intieme en onthullende gesprekken voerde met bekende Nederlanders. Haar rol als tafeldame bij DWDD toonde haar vermogen om actuele thema’s met scherpte en humor te benaderen.

Haar literaire bijdrage is even opmerkelijk. Haar boeken bieden een intiem inkijkje in haar leven, haar strijd met obesitas, haar feministische visie en haar liefde voor cultuur. Met titels als ‘Doorzakken bij Jamin’, ‘Dikke Dame’ en ‘Bestemming bereikt?’ heeft ze een unieke stem in de Nederlandse literatuur.

Buiten de schijnwerpers is Hanneke even actief. Van het geven van interviewtrainingen tot optredens op het toneel en betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties; ze blijft een invloedrijke figuur in het publieke debat. Haar recente werk voor de documentairereeks ‘De Kanarie In De Kolenmijn’ toont haar aanhoudende betrokkenheid bij ernstige maatschappelijke vraagstukken.

De levensloop van Hanneke Groenteman is een getuigenis van veerkracht en veelzijdigheid. Als spreker brengt zij een rijkdom aan ervaringen mee die elk publiek zal raken en inspireren. Met een levensverhaal dat zich uitstrekt van de donkere dagen van oorlog tot de schijnwerpers van nationale televisie, belichaamt ze een uniek stuk Nederlandse geschiedenis.

Wanneer u Hanneke Groenteman boekt voor uw evenement, kiest u niet alleen voor een spreker, maar voor een verhaal dat leeft, een stem die spreekt en een persoonlijkheid die inspireert. Bent u klaar om uw publiek een onvergetelijke ervaring te bieden? Neem direct contact op met Quality Bookings en zet de eerste stap naar een succesvolle en gedenkwaardige lezing met Hanneke Groenteman.

Te boeken als
Dagvoorzitter, Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Hanneke Groenteman

Schrijf een review

Video met Hanneke Groenteman

Artikelen over Hanneke Groenteman

Meer informatie & boekingen

Hanneke Groenteman inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Hanneke Groenteman
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers