Charles Groenhuijsen is een vooraanstaand journalist die ook is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer of gespreksleider. De gemiddelde Nederlander kent hem van zijn vele televisieoptredens als correspondent, presentator en verslaggever en zijn diverse boeken. De Amerika-specialist treedt daarnaast regelmatig op als gastspreker bij congressen en seminars.

Charles Groenhuijsen wordt in 1954 geboren in Joure en kiest na zijn middelbare schooltijd voor een carrière in de journalistiek. Nadat hij werkt als redacteur en verslaggever voor het ANP en De Volkskrant, stapt hij in 1983 over naar de NOS. Na enkele jaren vertrekt hij naar de Verenigde Staten en gaat hij aan de slag als Amerika-correspondent.

Charles Groenhuijsen inhuren als discussieleider, interviewer of dagvoorzitter

In 1989 keert hij terug om voor de NOS te werken als presentator en programmamaker. Amerika blijft echter trekken en in 1996 vertrekt hij weer naar de Verenigde Staten, waar hij onder andere werkt voor het NOS Journaal, Vrij Nederland, Intermediair en NOVA. Steeds vaker willen bedrijven hem daarnaast inhuren als spreker, debatleider of dagvoorzitter tijdens evenementen.

Dat komt niet in het minst door zijn extensieve kennis en grote statuur als journalist. In 1999 wint hij de Professor Herman Wekker Prijs, een onderscheiding die eens in de twee jaar wordt uitgereikt en een eerbetoon is aan de journalist die het meest heeft bijgedragen aan de verbreding van informatie over één of meer Engelssprekende landen.

Charles Groenhuijsen wordt geroemd vanwege zijn vermogen om allerlei aspecten van de Verenigde Staten op een begrijpelijke manier te vertalen richting de Nederlandse kijker. In 2006 wordt hij door de kijkers van het NOS journaal verkozen tot ‘Beste Correspondent’. Ook tijdens zijn optredens als spreker weet hij complexe materie op heldere en boeiende wijze inzichtelijk te maken.

Charles Groenhuijsen boeken als spreker voor lezing

Als kenner van de Verenigde Staten wordt Charles Groenhuijsen regelmatig gevraagd om als gastspreker op te treden bij congressen en seminars. Hij slaagt er keer op keer in om een inspirerend en uitdagend maatwerkprogramma samen te stellen. Niet alleen vertelt hij graag over zijn ervaringen, ook is hij een zeer gewaardeerde dagvoorzitter en discussieleider.

Vanzelfsprekend zijn ook Engelstalige congressen en seminars voor hem geen enkel probleem. Naast zijn lezingen als spreker, deelt hij zijn kennis via de boeken die hij schrijft. Bekende titels zijn onder meer Amerikaanse zaken (2006), Hoera! Een nieuwe president (2008), Oh, Oh, Amerika (2016) en President Donald Trump (2016).

Contact opnemen met Charles Groenhuijsen

Wilt u Charles Groenhuijsen ook inhuren als debatleider, interviewer, spreker of dagvoorzitter tijdens uw congres, seminar of andere bijeenkomst? U kunt deze gerenommeerde journalist boeken door contact op te nemen met de medewerkers van boekingsbureau Quality Bookings.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Charles Groenhuijsen spreekt graag over:

Charles Groenhuijsen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Charles Groenhuijsen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21