Wie kent haar niet, de goedlachse Grande Dame van de Nederlandse politiek? Nadat zij bij toeval namens de VVD in de Tweede Kamer kwam, was ze bij haar afscheid het langst zittende kamerlid ooit. Haar veelzijdige ervaring, energie en onverwoestbare goede humeur maken dat organisaties haar graag inhuren als spreker of boeken om als dagvoorzitter waarde toe te voegen aan events.

Zwemkampioene, politicus, presentator en dagvoorzitter

Erica Terpstra groeit op in Indonesië. Op aanraden van een arts, die haar ‘te iel’ vindt, gaat ze op zwemles. Daarmee is de kiem voor haar passie voor zwemmen gelegd. Ze blijkt een natuurtalent. In de jaren zestig behoort ze tot de beste zwemsters van Nederland. In 1962 wordt ze Europees Kampioen op de 100 meter vrije slag. Erica Terpstra wordt namens Nederland uitgezonden naar de Olympische Spelen van Rome en Tokio. In Tokio haalt ze zilver en brons.

Na haar zwemcarrière is ze enige tijd actief in het onderwijs. Erica, die aan de Rijksuniversiteit Leiden Sinologie studeerde, geeft les in de Nederlandse en Chinese taal. Ze is dan al actief binnen de VVD en krijgt namens deze partij in 1977 een Kamerzetel. Bij alle verkiezingen haalt ze telkens zoveel voorkeurstemmen, dat zij tot 2003 kamerlid blijft. Er is één onderbreking, namelijk van 1994 tot 1998. Dat is wanneer het kabinet-Kok 1 besluit tot het inhuren van Erica Terpstra als staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Na haar afscheid van de politiek maakt Terpstra zich verdienstelijk voor de sportorganisatie NOC*NSF. In oktober 2003 wordt ze als eerste vrouw verkozen tot voorzitter. Ze blijft actief in deze functie tot 2010. In datzelfde jaar treedt ze toe tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Erica Terpstra inhuren als spreker of dagvoorzitter

Erica Terpstra, van wie ook boeken verschenen, de autobiografie Zwemmen om van te watertanden in 1966 en Help, ik val af in 2008, laat zich tegenwoordig van een geheel andere kant zien. Ze groeide uit tot tv-persoonlijkheid. Eerst deed ze mee aan de NCRV-quiz Tweekamp en liet zij zich inhuren als panellid bij Wie van de Drie, het tv-programma dat Omroep MAX met presentator Ron Brandsteder in 2010 nieuw leven inblies.

Vervolgens deed Omroep Max een gouden greep door de oud-zwemkampioene en VVD-icoon te boeken als presentator van een eigen reisprogramma: Erica op Reis. Het werd een kijkcijferhit. Na een korte afwezigheid vanwege gezondheidsproblemen, verscheen er een tweede reeks op de buis, waarin Erica Terpstra enthousiast en belangstellend als altijd bijzondere mensen ontmoette.

Contact opnemen met Erica Terpstra

Topsport, politiek, reizen. Dat levert bijzondere verhalen en ervaringen op. Dat is dan ook precies waarom bedrijven en organisaties Erica Terpstra graag inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Quality Bookings; ook als u deze spreker direct wilt boeken.

Biografie © Quality Bookings – Almere

 

Erica Terpstra spreekt graag over:

Erica Terpstra boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Erica Terpstra. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21