Voormalig profvoetballer Wim Kieft is in zijn carrière 43 keer uitgekomen voor het Nederlands Elftal. Sinds 1994 is hij actief als assistent-trainer en als voetbalanalyticus op televisie. Kieft is onder meer te boeken als spreker over zijn veelbewogen loopbaan. Hij verzorgt graag spetterende en spectaculaire analyses van voetbalwedstrijden tijdens uw bedrijfsevenement.

Topscorer
Via de jeugdselectie van Ajax komt Wim Kieft in 1980 terecht in het eerste elftal van de Amsterdamse club. In zijn tweede seizoen wordt hij Europees topscorer en ontvangt hij De Gouden Schoen. In 1983 vertrekt Kieft naar Italië waar hij eerst drie seizoenen voor Pisa speelt en aansluitend een jaar voor Torino. Bij terugkeer in Nederland komt hij in 1987 bij PSV. Met deze club wint Kieft in 1988 de Europacup 1. In 1990 gaat Kieft wederom naar het buitenland om een seizoen voor Bordeaux te spelen. Vanaf 1991 komt hij opnieuw uit voor PSV en bij deze club sluit hij in 1994 zijn profcarrière ook af.

Voetbalanalyticus
Na het beëindigen van zijn actieve carrière verdwijnt Wim Kieft niet uit de sportwereld. Hij gaat onder meer werken als voetbalanalyticus voor televisiezender Sport1. Als voor het seizoen 2009/10 Fred Rutten wordt aangesteld als nieuwe trainer van PSV, haalt deze Kieft bovendien terug het veld op als assistent van Anton Janssen bij Jong PSV en indien nodig bij het 1e team.

Alle gages van bekende presentatoren en sprekers zijn op aanvraag en worden uitsluitend op offertebasis verstrekt. Voor informatie over beschikbaarheid, inhuren en boekingen van deze spreker kunt u contact opnemen met ons artiestenbureau.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Wim Kieft spreekt graag over:

Wim Kieft boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Wim Kieft. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21