Info & boekingen
Spreker Yori Kamphuis - Artificiële Intelligentie
Exclusief bij
Quality Bookings

Yori Kamphuis Artificiële Intelligentie

Yori Kamphuis als spreker boeken

Artificiële Intelligentie is een thema dat bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Maar wat is kunstmatige intelligentie nu eigenlijk? En wat is de mogelijke invloed ervan op gebieden als onderwijs, veiligheid, gezondheidszorg, ethiek en geopolitiek?

Als er iemand is die deze en andere vragen op een onderhoudende én begrijpelijke manier kan beantwoorden, dan is het Yori Kamphuis. Deze bekende futurist en AI-expert is via Quality Bookings te boeken als spreker voor een boeiende lezing over Artificiële Intelligentie.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Yori Kamphuis
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Biografie van Yori Kamphuis

Yori (1985) volgt een opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente als in 2007 het noodlot toeslaat. Tijdens een studiereis in Kenia krijgt de veelbelovende student een zwaar auto-ongeluk en belandt hij met onder meer een slagaderlijke hersenbloeding in het ziekenhuis. Het gevolg: permanente hersenschade. Zaken als lopen, praten, lezen, schrijven en rekenen moet hij opnieuw leren.

Ondanks de sombere prognose van de artsen (van studeren zou niets meer komen), komt Yori er door een combinatie van een positieve houding, hard werken en geloof dat het goedkomt weer bovenop. Hij doet een master in geopolitiek en veiligheid aan het gerenommeerde King’s College in Londen, volgt het zomerprogramma in exponentiële technologieën aan Singularity University en wordt Associate of King’s College na het afronden van een studie in theologie en ethiek.

Ook buiten de collegezalen zit Yori allesbehalve stil. Zo is hij medeoprichter van softwarebedrijven Coblue en Storro en wordt hij uitgeroepen tot Futurist of the Year 2013. Ook maakt hij deel uit van de Nerd101 van Nederlands’ meest invloedrijke techneuten en uitvinders en wordt hij opgenomen in de FutureMaker50 van StartupDelta, waarvoor hij eerder adviseur van voorzitter Neelie Kroes was. Het is deze veelzijdige achtergrond die ervoor zorgt dat hij in de loop der jaren een zeer brede kennis ontwikkelt op het gebied van Artificiële Intelligentie.

Wat is (kunstmatige) intelligentie?

Inmiddels is Yori een bekend spreker op het gebied van Artificiële Intelligentie, die het onderwerp vanuit diverse invalshoeken kan benaderen. Beginnen doet hij zijn lezing vaak met een essentiële vraag: Wat is Artificiële Intelligentie eigenlijk? Het is een vraagstuk dat gezien zijn persoonlijke verleden extra interessant is.

Want is Yori nu intelligenter dan toen hij door zijn hersenschade tijdelijk niet meer kon praten, schrijven, rekenen of lezen? Is intelligentie iets dat vaststaat of kan het veranderen? En wat is eigenlijk het verschil met kunstmatige vormen van intelligentie? Yori’s bijzondere reflectie op deze vragen vormt een intrigerend begin van een lezing die de aandacht van het publiek vanaf het eerste moment grijpt en vervolgens niet meer loslaat.

Artificiële Intelligentie in uiteenlopende domeinen

Hoe Yori de rest van zijn lezing invult, verschilt per opdrachtgever. Gezien zijn persoonlijke en academische verleden spreekt hij geregeld bevlogen over onderwerpen als gezondheidszorg, onderwijs, ethiek, geopolitiek en veiligheid. Want hoewel kunstmatige intelligentie talloze kansen biedt, roept het binnen elk domein ook de nodige vragen op:

 • Gezondheidszorg. Welke kansen biedt AI aan dokters, ziekenhuizen en patiënten? Willen we eigenlijk wel dat een algoritme ons diagnosticeert? Welke gevaren brengt dit met zich mee? En welke technologische mogelijkheden en behandelingen ontstaan door AI?
 • Onderwijs. Hoe kunnen we het leren van bijvoorbeeld schoolvakken (zoals in China al op grote schaal gebeurt) met AI ondersteunen en vergemakkelijken? In hoeverre is deze ondersteuning uitbreidbaar naar andere gebieden? En schuilt er ook gevaar in standaardisatie, omdat leeromstandigheden en individuele behoeften overal anders zijn?
 • Ethiek. AI kan helpen om ziektes te diagnosticeren, maar wanneer laat je je wel of niet door een AI-dokter behandelen? Hoe weet je of het algoritme er daadwerkelijk is om jou te helpen, of het de winst voor de farmaceut wil vergroten? En zou je door een algoritme willen worden veroordeeld, of heb je toch liever dat een rechter meekijkt? Waar kan kunstmatige intelligentie het helemaal zelf af, en waar kan het juist een goede aanvulling op de mens zijn? En hoe objectief is de basis waarop AI wordt getraind eigenlijk?
 • Geopolitiek. Inmiddels zijn bepaalde AI-algoritmes zó goed in het genereren van fake news, dat de ontwikkelaars ze niet durven vrij te geven. Hoe betrouwbaar is nieuws nog in deze tijd van desinformatie? En hoe kan AI worden ingezet om bijvoorbeeld stemgedrag te voorspellen of beïnvloeden?
 • Veiligheid. Wat kunnen criminelen in potentie eigenlijk met Artificiële Intelligentie doen? Het antwoord is verbazingwekkend…

De gevolgen van Artificiële Intelligentie

Duidelijk is hoe dan ook dat Artificiële Intelligentie de komende jaren in toenemende mate het nieuws zal domineren. Of dat in positieve of negatieve context zal zijn, hangt af van de beslissingen die op dit vlak worden genomen. Een keuze voor kunstmatige intelligentie is namelijk niet alleen een keuze voor een bepaald algoritme. Een aantal belangrijke vragen dringt zich in dit verband op:

 • Wat is de herkomst van een algoritme?
 • Op basis van welke data is het algoritme getraind?
 • Waar gaat de gegenereerde data naartoe?
 • Wat kan met deze data worden gedaan?

Lezing op maat over kunstmatige intelligentie

Met zijn academische achtergrond in Technische Bedrijfskunde, Geopolitiek & Veiligheid, Exponentiële Technologieën en Ethiek & Theologie werpt Yori als spreker een uniek licht op de ontwikkelingen rondom Artificiële Intelligentie in deze en gerelateerde domeinen. Met meer dan 10 jaar ervaring als ondernemer in IT-startups gespecialiseerd in cybersecurity, heeft hij een breed beeld van de praktische toepassingsmogelijkheden van Artificiële Intelligentie en de kansen en risico’s die hierbij komen kijken.

Inmiddels heeft Yori voor een variëteit van grote bedrijven en organisaties gesproken en oogst hij lof met zijn sterk onderbouwde, maar toch toegankelijke presentaties. Zijn lezing is altijd op maat aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Contact opnemen met Yori Kamphuis

Wilt u Yori Kamphuis ook inhuren als spreker op uw congres, symposium of seminar? Het team van Quality Bookings helpt u graag bij het boeken van deze vooraanstaande AI-expert. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden.

Meer informatie & boekingen

Yori Kamphuis inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Yori Kamphuis
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers