Yori Kamphuis (1985) ging in 2007 vol goede zin voor humanitair werk naar Kenia. Veertien uur na zijn aankomst werd de auto waarin hij zat, van de zijkant geramd door een bus. In het eerste lokale ziekenhuis werd hij gereanimeerd. In het tweede onderging hij een hersenoperatie omdat er drie slagaderlijke hersenbloedingen waren gevonden. Het gevolg: veel permanente hersenschade. Yori kon niet meer lopen, schrijven, rekenen, praten, lezen en muziek maken. Ook zijn korte termijn geheugen bleek aangetast.

Een mens wordt soms beschreven als ‘lichaam, geest, ziel’. Yori leefde zonder lichaam dat goed werkte, zonder geest die goed werkte. Maar zolang er liefde is, blijft het leven de moeite waard. Door eerdere uitzonderlijke ervaringen in zijn leven leerde hij zijn ervaringen relativeren. Hij was vastberaden zijn capaciteiten weer terug te krijgen. Uiteindelijk lukte dat.

Hij heeft vervolgens onder meer een BSc in Technische Bedrijfskunde aan de UTwente gehaald, rondde daarna zijn master in Geopolitiek, Territoria en Veiligheid met succes af. Hij studeerde Exponential Technologies aan de Singularity University, en werd tot Associate of King’s College gekozen nadat hij het AKC programma in Theologie en Ethiek afmaakte. Hij werd in 2013 gekozen tot Futurist van het Jaar door SecondSight.

Yori is mede-oprichter van Storro dat actief is in cyber security.

Hij koppelt zijn persoonlijke ervaringen van hoop en kracht als futurist aan techniek die ons hoop biedt op een mooiere en betere toekomst.

Wilt u Yori Kamphuis boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Yori Kamphuis spreekt graag over:

Yori Kamphuis boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Yori Kamphuis. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21