20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Erik Scherder

Erik Scherder als spreker boeken

Erik Scherder is een inspirerende spreker die niet alleen informeert maar ook motiveert. Erik Scherder de ideale keuze voor uw congres of seminar. In deze pagina ontdek je waarom zijn expertise en energieke presentatiestijl, de perfecte aanvulling is voor jouw evenement. We duiken in zijn onderwerpen van specialisatie en geven je een voorproefje van wat je kunt verwachten bij het boeken van deze uitzonderlijke spreker.

Erik Scherder

Neurowetenschappen

Erik Scherder is een vooraanstaande neuropsycholoog bekend om zijn vermogen om complexe wetenschappelijke inzichten op een toegankelijke en inspirerende wijze te delen. Met zijn expertise op het gebied van de werking van het brein en de impact van beweging en muziek op onze cognitieve functies, biedt hij een uniek perspectief op de relatie tussen lichaam en geest.

Erik Scherder als gastspreker boeken

Erik Scherder spreekt tijdens congressen en seminars over een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan neuropsychologie, de invloed van beweging en muziek op ons brein, en de positieve effecten hiervan op onze mentale gezondheid. Zijn unieke vermogen om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar het dagelijks leven, gecombineerd met zijn enthousiaste presentatiestijl, maakt hem een veelgevraagd spreker. Hij biedt concrete tips en inzichten waarmee iedereen aan de slag kan gaan om zijn of haar breinfitheid te verbeteren.

Over neuropsychologie

Neuropsychologie, het expertisegebied van Erik Scherder, onderzoekt de relatie tussen het brein en ons gedrag. Deze discipline biedt fascinerende inzichten in hoe ons brein werkt, hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt en hoe we onze cognitieve functies kunnen verbeteren. Erik Scherder deelt tijdens zijn lezingen kennis over thema’s zoals de invloed van stress op het brein, het belang van slaap en de positieve effecten van fysieke activiteit en muziek op onze hersenen. Deze onderwerpen zijn essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en het optimaliseren van de mentale gezondheid. Daarnaast heeft Erik Scherder enkele boeken geschreven over ons brein waaronder Oud worden, jong blijven.

Erik Scherder inhuren voor een lezing

Het inhuren van Erik Scherder voor een lezing is een eenvoudig proces. Na het indienen van een aanvraag bij Quality Bookings, wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen om de details en wensen te bespreken. Ons team zorgt voor een all-inclusive tarief, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met onze 20 jaar expertise en uitgebreide support, garanderen we een vlekkeloze ervaring en een inspirerende lezing van Erik Scherder. Bekijk ook onze andere sprekers in filosofie en wetenschap.

Biografie van Erik Scherder

Erik Scherder is een van Nederlands meest geliefde wetenschappers, met een indrukwekkende carrière als neuropsycholoog en als hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn passie voor het brein begon al vroeg in zijn carrière, wat hem dreef tot diepgaand onderzoek naar de werking ervan. Erik heeft zich in het bijzonder gericht op de effecten van beweging en muziek op de cognitieve functies, en zijn bevindingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan ons begrip van het brein.

Erik Scherder is auteur van diverse boeken waarin hij zijn kennis over het brein deelt met een breed publiek. Werken zoals “Laat je hersenen niet zitten”, waarin hij het belang van beweging voor de hersenfunctie onderstreept, en “Singing in the brain”, over de invloed van muziek op ons brein, hebben veel lezers geïnspireerd om actiever en muzikaler door het leven te gaan.

Met zijn vermogen om complexe wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke en boeiende manier te presenteren, heeft Erik zich ontpopt als een ware ambassadeur voor de neuropsychologie. Zijn bijdragen aan het publieke debat over gezondheid, zijn optredens op televisie, en zijn openbare lezingen hebben hem niet alleen in Nederland maar ook internationaal bekendheid gegeven. Erik’s werk en levensfilosofie inspireren velen om bewuster om te gaan met hun mentale en fysieke gezondheid, en maken hem tot een uitzonderlijke spreker voor elk evenement.

Bij Quality Bookings hebben we ook een brede selectie aan andere veelgevraagde sprekers, bekijk deze hier!

Boeken van Erik Scherder

Oud worden, jong blijven (speciale uitgave) – Erik Scherder – Verkrijgbaar vanaf 27 oktober 2022
Verkrijgbaar via Klik hier

Hart voor je brein – Erik Scherder en Leonard Hofstra – 2022
Verkrijgbaar via Klik hier

Professor S. en het geheime dagboek – Erik Scherder, Fred Diks en Mariella van de beek – 2022
Verkrijgbaar via Klik hier

Reviews over Erik Scherder

"De communicatie met Qualiting Bookings verliep vanaf het eerste contact prettig en constructief. Voor mij was het de eerste keer om zo'n 'grote spreker' (Erik Scherder) te boeken voor zoveel gasten. (Ca.900). Omdat vooraf alle vragen gesteld konden worden was alles goed voorbereid en waren er geen verrassingen meer die dag. Het was mede daardoor een goed georganiseerde lezing waar iedereen nog over napraat."

― Jettie

"Uitstekende service en snelle reacties op mail contact. Duidelijk en efficiënt. Ook telefonisch snel bereikbaar. Enthousiaste medewerkers die mee denken en je waar nodig attenderen op eventuele randzaken. Voor een volgend evenement zullen wij zeker weer gebruik maken van de service van Quality Bookings!"

― Debbie

"Voor eerst een gastspreker geboekt via Quality Bookings voor onze nieuwjaarsbijeenkomst. Mede dank zij de samenwerking is het een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst geweest. Dank je wel!."

― Aukje

"Via QB Erik Scherder als spreker geboekt. We zijn erg tevreden over de inhoud die Erik Scherder heeft gegeven aan ons mini college, maar ook over het hele proces. Het verliep van de eerste tot de laatste minuut als vanzelf."

― Micha te Wieske

"Hallo Joyce, Ik heb het de heer Scherder al laten weten, we zijn zonder uitzondering zeer positief over zijn webinar. Hij wist ons van begin tot eind te boeien en leverde praktische aanknopingspunten voor ons werk. Uiteindelijk hadden we ongeveer 85 deelnemers. Wel kon niet iedereen gebruik maken van de chatfunctie, dat leek te maken te hebben met of je een youtubeaccount hebt. Maar dat was overigens niet hinderlijk voor de anderen. Fijn ook dat je de presentatie nog later kon bekijken. Over het bespreekbureau: zeer klantvriendelijk en steeds bereid tot meezoeken naar oplossingen, prima! In de toekomst sluiten we een nieuwe aanvraag zeker niet uit! Bedankt voor de fijne samenwerking!"

― Arjen

"Er werd altijd snel gereageerd op mijn mails en er werd meegedacht met de punten die wij gevraagd hadden."

― Mike

"Het contact met Quality Bookings verliep prettig en soepel. Informatie en afspraken waren helder. Precies wat je wilt en mag verwachten van een sprekersbureau."

― Cora

"Geweldige bijdrage van Erik Scherder gehad tijdens het mini-symposium t.g.v. het afscheid van onze bestuurder. Erik is ontspannen, makkelijk in omgang, goed voorbereid, heeft veel interactie met het publiek en weet als geen ander mensen op een toegankelijke en soms humoristische wijze te boeien over, het veelal moeilijke onderwerp, dementie."

― Jeanette Bakker-Wagena

"Wij hebben als Twentse Kracht enorm genoten van de inspirerende spreker Erik Sc herder. Hij is naar Twente afgereisd en heeft ruim 400 collega's geïnspireerd en geboeid met zijn verhaal. De service van Quality Bookings was daarnaast top, zeker een aanrader voor andere organisaties."

― Merlijn

"Een lezing waar men het nog vaak over heeft. de woorden positief, uitdagend en er de moeite voor doen komen in veel gesprekken van mensen die aanwezig waren voor. ook de oefeningen als opdrukken, squat enz. hoor ik veel voorbij komen. Bewustwording over hoe we leven en waar we aan moeten denken. Zeer inspirerend en een schot in de roos. Dank je wel Erik Scherder!"

― Sita Tjepkema

Ik heb het de heer Scherder al laten weten, we zijn zonder uitzondering zeer positief over zijn webinar. Hij wist ons van begin tot eind te boeien en leverde praktische aanknopingspunten voor ons werk. Uiteindelijk hadden we ongeveer 85 deelnemers. Wel kon niet iedereen gebruik maken van de chatfunctie, dat leek te maken te hebben met of je een youtube account hebt. Maar dat was overigens niet hinderlijk voor de anderen. Fijn ook dat je de presentatie nog later kon bekijken. Over het bespreekbureau: zeer klantvriendelijk en steeds bereid tot meezoeken naar oplossingen, prima!

― Arjen , Tiel

Geweldige bijdrage van Erik Scherder gehad tijdens het mini-symposium t.g.v. het afscheid van onze bestuurder. Erik is ontspannen, makkelijk in omgang, goed voorbereid, heeft veel interactie met het publiek en weet als geen ander mensen op een toegankelijke en soms humoristische wijze te boeien over, het veelal moeilijke onderwerp, dementie.

― Jeanette Bakker-Wagena , Epe

Wij hebben als Twentse Kracht enorm genoten van de inspirerende spreker Erik Sc herder. Hij is naar Twente afgereisd en heeft ruim 400 collega's geïnspireerd en geboeid met zijn verhaal. De service van Quality Bookings was daarnaast top, zeker een aanrader voor andere organisaties.

― Merlijn , Enschede

Een lezing waar men het nog vaak over heeft. de woorden positief, uitdagend en er de moeite voor doen komen in veel gesprekken van mensen die aanwezig waren voor. ook de oefeningen als opdrukken, squat enz. hoor ik veel voorbij komen. Bewustwording over hoe we leven en waar we aan moeten denken. Zeer inspirerend en een schot in de roos. Dank je wel Erik Scherder!

― Sita Tjepkema , Alphen aan den Rijn
Schrijf een review

Video met Erik Scherder

Meer informatie & boekingen

Erik Scherder inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Erik Scherder
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers