Info & boekingen
Spreker Erik Scherder - Psychologie & Neurowetenschappen Copyright foto: Thomas Kessens/Theatercolleges.nl.

Erik Scherder Psychologie & Neurowetenschappen

Erik Scherder als spreker boeken

Erik Scherder is een alom gerespecteerde hoogleraar die via Quality Bookings ook is te boeken als spreker. In die rol blijkt hij zeer gewild, want hij koppelt een uniek spreektalent aan een overvloed van kennis. Hierdoor hangt elk publiek, van jong tot oud, tijdens een lezing ademloos aan zijn lippen

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Erik Scherder
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Erik Scherder

De man die tegenwoordig hoogleraar is in de neuropsychologie, begon zijn carrière in de jaren zeventig met een opleiding tot fysiotherapeut. Pas later volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, om in 1995 te promoveren op de specialisatie neuropsychologie.

De unieke lezingen van Erik Scherder

In 2002 volgde een benoeming tot hoogleraar aan hetzelfde opleidingsinstituut. Zijn achtergrond als fysiotherapeut blijkt als hij later kiest voor het hoogleraarschap in de Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Een paar jaar later keert hij terug in Amsterdam om de afdeling klinische neuropsychologie te leiden.

Erik Scherder ontving van beide bovengenoemde universiteiten diverse gerenommeerde onderwijsprijzen. In 2008 werd hij in Groningen docent van het jaar en een jaar later won hij de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

De Open Universiteit heeft op 24 september 2021 een eredoctoraat toegekend aan prof. dr. Erik Scherder. Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Als vooraanstaand onderzoeker hecht Erik Scherder groot belang aan onderwijs en weet hij een breed publiek te bereiken met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied.

Erik Scherder inhuren als spreker

Het mag dan ook geen verrassing heten dat de hoogleraar tegenwoordig veelvuldig wordt ingehuurd als spreker tijdens congressen, seminars en zakelijke evenementen. Als geen ander weet hij boeiend te vertellen over onderwerpen als neuropsychologie en bewegingswetenschappen, maar dankzij zijn extensieve kennis snijdt hij ook moeiteloos gerelateerde onderwerpen aan.

Erik Scherder inhuren voor het geven van een lezing is een garantie voor een succesvolle bijeenkomst. Dat blijkt onder meer in 2013, als hij wordt uitgenodigd om mee te werken aan de Universiteit van Nederland. Naar aanleiding hiervan volgen optredens in televisieprogramma De Wereld Draait Door en drie afleveringen van DWDD University.

Boeiende presentatie

Op televisie spreekt hij gepassioneerd over onderwerpen als het functioneren van het brein en aandoeningen hieraan. Van zijn hand verschijnen ook boeken over het onderwerp: Aging and dementia in 2012 en Laat je hersenen niet zitten in 2014.

De televisieoptredens van de hoogleraar maken grote indruk in Nederland. Geroemd worden onder meer zijn aansprekende voorbeelden, humor en continue interactie als spreker met zijn publiek. Zijn lezingen worden omschreven als ‘lezingen met een lach en een traan. Inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een ‘puntje van de stoel garantie’.

Neem contact op

Wilt u deze spreker inhuren  voor uw congres, seminar of bijeenkomst? Neem contact op met Quality Bookings om direct een lezing te boeken.

Meer informatie & boekingen

Erik Scherder inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Erik Scherder
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers