Hij staat bekend als The Iceman en heeft wereldwijd diverse kouderecords op zijn naam staan. De Bekende Nederlander Wim Hof is tot uitzonderlijke prestaties in staat en kan het maar liefst 1 uur en 53 minuten lang uithouden in een grote bak met ijsklontjes. Het stelt wetenschappers voor een raadsel, maar bedrijven willen niets liever dan hem inhuren als spreker voor een lezing, workshop of presentatie.

Biografie van Wim Hof

Wim Hof wordt geboren op 20 april 1959 in Sittard. Al in zijn tienerjaren rent hij met een voldaan gevoel op blote voeten door de sneeuw. Het is het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij hij iedere keer nieuwe grenzen verlegt en de buitenwereld perplex laat staan. Zijn unieke methode om zichzelf en andere mensen beter tegen de kou bestendig te maken, noemt hij de Wim Hofmethode.

Inmiddels heeft de extreem sporter wereldwijd grote faam verworven met zowel zijn methode als zijn bijzondere prestaties in koude omstandigheden. Vele organisaties willen hem boeken als spreker om tijdens een inspirerende lezing zijn speciale geheimen prijs te geven. Veel meer dan om een fysiek trucje, draait zijn methode namelijk om mentale controle.

Wim Hof boeken als spreker voor een lezing

Wim Hof heeft zichzelf geleerd hoe hij controle kan krijgen over fundamentele lichamelijke factoren zoals zijn hartslag, ademhaling en bloedcirculatie. Dit wordt allemaal geregeld door het autonome zenuwstelsel. Voor de meeste mensen een onderdeel van het lichaam waar ze geen controle over hebben, maar dat geldt niet voor Wim.

Waar de lichaamstemperatuur van een ongetraind persoon levensgevaarlijk laag zal dalen door 1 uur en 53 minuten in een bak met ijsklontjes te staan, blijft Wim’s temperatuur altijd rond de 37 graden. Wetenschappers over de hele wereld wilden een vinger achter deze uitzonderlijke prestatie krijgen. In Nederland heeft onder andere Prof. M. Hopman van het UMC St Radboud Nijmegen hem onderzocht door een fysiologisch onderzoek af te nemen, terwijl hij tot aan de nek toe in een grote bak ijsklontjes stond. Het zijn ervaringen waarover hij bedrijven die hem inhuren urenlang boeiend kan vertellen.

Spreker Wim Hof inhuren voor congres, seminar of workshop

Het eerder genoemde record is echter niet het enige dat Wim Hof op zijn naam heeft staan. Inmiddels heeft hij meer dan 21 Guinness World Records verbroken met de meest uitzonderlijke prestaties. Dankzij zijn speciale methode en trainingen heeft hij onder meer de volgende uitdagingen tot een goed einde gebracht:

  • Een marathon lopen boven de poolcirkel in een korte broek
  • Een halve marathon rennen op blote voeten, door sneeuw en ijs
  • Lange afstanden onder ijs zwemmen op één ademteug
  • Free solo klimmen tegen verticale rotswanden
  • Aan één vinger hangen op 1500 meter hoogte
  • Hoogterecords bergbeklimmen verbreken in korte broek
  • Hittetesten doorstaan met een constante lichaamstemperatuur
  • Volle marathon in de Namibische woestijn zonder een druppel water te drinken

Misschien lijkt het bovennatuurlijk, maar Wim kent geen twijfel: “Wat ik kan, kan iedereen”. Bedrijven die hem boeken als spreker, maken op laagdrempelige wijze kennis met zijn methode en zijn vele kleurrijke verhalen.

Contact opnemen met Wim Hof

Wilt u Wim Hof ook inhuren als spreker voor uw congres, symposium of workshop? Neem dan contact op met Quality Bookings en informeer naar de mogelijkheden voor een presentatie op maat. Wij bespreken graag de uitgebreide mogelijkheden met u en informeren u nader over de boekingsvoorwaarden.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Wim Hof boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Wim Hof. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21