20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Tim Selders Copyright foto: William Rutten
Exclusief bij
Quality Bookings

Tim Selders als spreker boeken

Over de hele wereld stellen organisaties zich dezelfde vraag: hoe blijf je als land, als samenleving en als bedrijf relevant? Innovator Tim Selders gidst al ruim 25 jaar organisaties als LEGO, BMW, Unilever en waterschappen met zulke toekomstvraagstukken. Begin 2022 concludeerde Selders dat de relevantie van zijn werk, of in ieder geval de impact ervan, volledig afhing van zijn klanten. Hij ging op zoek naar een relevant onderwerp waar hij zijn ‘innovation magic’ direct op kon toepassen. Dat vond hij dichtbij huis. Sinds medio 2022 combineert Selders zijn rol als toekomstgids met een nieuwe innovatie-missie die Nederland kan gaan veranderen. Tim begon labland: een field lab op twee hectare weiland, dat Nederlandse boeren en grondbezitters gaat helpen met weer diezelfde toekomstvraag: hoe blijven we relevant?

Tim Selders

Toekomstgids met z’n poten in de klei

Tim Selders’ visie op toekomst

Selders stelt dat niemand de toekomst kan voorspellen en er daarom maar één ding op zit: dat bedrijven antifragiel moeten worden. Een toekomstklare organisatie blijft flexibel en relevant, en wordt zelfs sterker terwijl alles steeds sneller verandert. Dat bereik je door altijd aan meerdere gewenste toekomstscenario’s te werken.

Verzetten of innoveren?

Selders ziet vier manieren waarop bedrijven met toekomst omgaan:

 1. zich ertegen verzetten,
 2. afwachten,
 3. zich aanpassen,
 4. Innoveren

Hij geeft bedrijven advies om altijd aan meerdere gewenste toekomstscenario’s te werken zodat ze antifragiel worden. Daar zijn tools, processen en een goede organisatie voor nodig. Ook op zijn labland, dat op dit moment in de concept-fase is, gaat Selders dus ook verschillende verdienmodellen testen en meerdere zaken verbouwen. Niet alleen gewassen doen groeien, maar functies stapelen. Dus ook elektriciteit en bio-based grondstoffen verbouwen, CO2 opslaan, water bergen en biodiversiteit creëren. Zou één model minder goed werken, dan kan daaraan gesleuteld worden terwijl andere dit opvangen.

‘Dat wil ik ook!’

Na ruim 30 jaar intensieve innovatiesessies met leiders bij grote bedrijven is Tim Selders in staat om in een ogenblik de ruimte met energie te vullen. Dat gebeurt als hij potentie blootlegt en scenario’s schetst om een bedrijf toekomstbestendig te maken. Zo kwam het ook dat meerdere van zijn volgers al zijn begonnen te investeren in labland of zelf een labland in hun achtertuin willen.

 Vol zelfvertrouwen vooruit

Selders’ verhaal gaat over het vinden en hervinden van relevantie. In zijn huidige rol heeft hij nog meer skin in the game en is hij hongeriger dan ooit naar toekomst. Selders zet mensen aan tot innoveren en relevantie te vinden. Om hun bedrijf vooruit te helpen, maar ook om persoonlijk een missie te ervaren die veel energie losmaakt.

Boek Tim Selders voor een lezing

 1. labland Lezing (Nieuw!)
  In deze lezing vertelt Tim Selders over zijn reis op weg naar labland. labland is het Field Lab op twee hectare weiland waarmee Selders Nederlandse boeren en grondbezitters gaat helpen met hun grote toekomstvraag: hoe blijven we relevant? Echte innovatiepower ontbreekt in de sector, en dus zag Tim een taak voor zich weggelegd. Medio 2022 begon hij te werken aan labland, waarin hij functies en businessmodellen combineert. Selders besteedt drie dagen per week aan dit, vooralsnog, geen inkomsten genererende project. In de lezing deel Selders toont zijn visie, de stappen die hij nog moet zetten en de energie die dit project losmaakt. Hij deelt anekdotes over medestanders, nay-sayers, regelgeving, onverwachte investeringen en poten daadwerkelijk in de klei hebben. 
 2. Instant Inspiration
  In deze lezing inspireert Tim om verandering en toekomstdenken te omarmen. Selders bespreekt macro-trends en geeft voorbeelden van bedrijven die daarop inspelen – veelal bedrijven waarbij hij zelf heeft meegewerkt aan het organiseren van innovatie. Selders gaat in detail op de praktijk van deze bedrijven in, en deelt ook de lessen en uitdagingen van zijn eigen labland.
 3. Serious Sitdown
  Een op maat gemaakte, interactieve lezing die aanzet tot nieuw denken. Tim gaat met deelnemers in gesprek over de toekomst van hun organisatie. Hij test de verbeelding en schetst zelf een aantal wilde vergezichten met kansen en bedreigingen. Deelnemers bekijken, samen met Selders, de belangrijkste innovatiemethoden en praktijkvoorbeelden daarvan, en passen die samen toe op hun organisatie.
 4. Deep Dive
  Een retreat om volledig gefocust te werken aan toekomstscenario’s voor de organisatie. Met een select gezelschap duikt Tim diep de kansen en bedreigingen van het bedrijf in. Op basis daarvan schetst hij een aantal mogelijke toekomsten. Tot slot gidst hij het gezelschap bij het maken van een plan om in de beoogde richting te innoveren. De Deep Dive levert nieuw toekomstperspectief en een uitvoerbaar plan.
Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Tim Selders

Schrijf een review

Video met Tim Selders

Meer informatie & boekingen

Tim Selders inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
 • Snel contact met Tim Selders
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers