Design Thinking is een populaire mensgerichte innovatiemethode in het bedrijfsleven en bij overheden. Door te denken als een ontwerper, krijgen managers en bestuurders een ander perspectief op complexe uitdagingen en problemen. Geen wondermiddel in elke situatie, maar volgens Tim Selders wel een mind- en skillset waarmee je bergen kunt verzetten. De ondernemer en futurist geeft toegankelijke lezingen aan bedrijven die meer over de methode willen leren.

Biografie van Tim Selders

Tim Selders wordt geboren op Sinterklaasavond in 1971 en groeit op in het kleine dorpje Noordeloos. Een gymnasiumopleiding in Gorinchem vormt de opmaat naar een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft; ook wel bekend als de softe opleiding tussen hardcore bèta’s. Maar in plaats van een baan, lonkt tijdens en na zijn studie het ondernemerschap.

In 1998 begint hij samen met een partner adviesbureau PARK. Het bureau specialiseert zich in design management consultancy – een vakgebied dat op dat moment nog niet echt bestaat. Niet makkelijk, wel uitdagend! In twintig jaar tijd bouwen de partners het bedrijf winstgevend uit tot 15 consultants met grote corporate klanten over de hele wereld (o.a. LEGO, HP, B&O, Unilever, BMW en Miele).

In 2011 zetten Tim en zijn partner tevens een Design Management educatie-business op, met de naam Grow. In 2018 verkoopt hij zijn aandelen in zowel PARK als Grow en richt hij zich vanuit zijn nieuwe bedrijf Sharp Panda op een rol als innovatiecoach en spreker. Na Design Thinking als methode in de afgelopen decennia succesvol te hebben toegepast op honderden bedrijven, merkt hij dat steeds meer hem willen inhuren als spreker.

Leren denken als een ontwerper

Bij Tim zit Design Thinking in zijn systeem – gedeeltelijk door talent en gedeeltelijk door hard te werken. Zijn geloof is echter dat iedereen de denkmethode kan leren toepassen.

Denken als een ontwerper is namelijk een mindset in combinatie met een aantal skills. Deze kun je aan je eigen bestaande vaardigheden toevoegen. Voor een fris perspectief op problemen die te complex zijn om met de huidige manier van kijken op te lossen. En om zo bergen te verzetten die voorheen zo goed als onbeklimbaar leken.

Vele grote en kleine bedrijven en organisaties zijn inmiddels aan de slag gegaan met Design Thinking. De resultaten zijn prachtig en worden soms op niet zo voor de hand liggende manieren behaald. In het bedrijfsleven is het besef doorgedrongen dat investeren in deze methode serieus loont.

Tim benadrukt tijdens zijn lezingen meermaals: om te denken als ontwerper hoef je er zelf niet een te zijn. Het draait om het vinden van een optimale balans tussen de linker- en rechter hersenhelft, tussen ratio en emotie en tussen analyse en creativiteit.

Dat heeft nut voor elk bedrijf, binnen elke industrie en in elke omstandigheid. Maar uiteraard niet voor elk probleem. De crux is om te weten wanneer Design Thinking een meerwaarde is. Hierover vertelt Tim graag aan organisaties die hem boeken voor een lezing.

Lezing over Design Thinking boeken

Een lezing van Tim Selders weerspiegelt de persoonlijkheid waar klanten hem om roemen – creatief, inhoudelijk sterk en toekomstgericht. Als futurist leert hij organisaties gepassioneerd om meer grip op de toekomst te krijgen door te denken als een ontwerper. Hij verkondigt niet zozeer wat er gaat gebeuren, maar hoe je naar de toekomst kunt kijken.

Na een lezing bent u als opdrachtgever geïnspireerd om zelf verder te gaan met Design Thinking:

  • u kent dan de basics van Design Thinking
  • u heeft ervan geproefd
  • u weet waar u er meer over kunt leren

Een keynote lezing van Tim Selders is een unieke kans om te leren van een prominent Design Thinker met meer dan twintig jaar ervaring. Zijn achtergrond als succesvol ondernemer maakt de presentatie relevant voor elk bedrijf dat een nieuwe mind- en skillset wil implementeren om de zakelijke doelen met een fris perspectief te bereiken.

Contact opnemen met Tim Selders

Wilt u Tim Selders ook inhuren als spreker tijdens uw eerstvolgende congres of seminar? Boek deze futurist om tijdens een inspirerende lezing te leren denken als een ontwerper – met alle voordelen van dien. Neem vrijblijvend contact op met Quality Bookings voor meer informatie over de voorwaarden.

Tim Selders spreekt graag over:

Tim Selders boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Tim Selders. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21