Naast het vertellende van boeiende verhalen over zijn sportbelevenissen kan voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage ook vlammende betogen houden en trainingen verzorgen op het gebied van Optimaal Presteren.

Olympisch goud
Al heel jong ontdekt de beweeglijke en sportieve Jochem Uytdehaage zijn voorliefde voor het schaatsen. Hij stort zich volledig op deze mooie maar veeleisende sport, blijkt een rasechte doorzetter, en wordt in 1998-1999 opgenomen in de kernploeg. Uytdehaage excelleert vooral op de vijf en tien kilometer; tijdens de Olympische Spelen 2002 in Salt Lake City behaalt hij op beide afstanden een gouden medaille, terwijl hij op de 1500 meter ook nog eens zilver wint. Lange tijd mag hij zich ’s werelds snelste op de vijf en tien kilometer noemen. Daarnaast verovert hij als allrounder diverse titels op nationaal, Europees en wereldniveau.

Afscheid
In het voor hem buitengewoon succesvol verlopen jaar 2002 wordt Uytdehaage uitgeroepen tot Sportman van het jaar en ontvangt hij de Oscar Mathisen-trofee. Na enkele seizoenen met zwakkere prestaties komt Uytdehaage tot de conclusie dat hij het oude niveau niet meer zal bereiken en in februari 2007 neemt hij tijdens het WK allround in het Thialf-stadion officieel afscheid. Sindsdien richt hij zich onder meer op het verzorgen van presentaties en clinics.

In zijn presentaties belicht Jochem Uytdehaage de overeenkomsten tussen topsport en bedrijfsleven, die vele malen groter zijn dan de meeste mensen vermoeden. Hij onderbouwt zijn betoog met de ervaringen en belevenissen die hij in zijn carrière als topschaatser heeft meegemaakt. Ook maakt hij het publiek deelgenoot van zijn ervaringen op het gebied van vitaliteit, duurzaam presteren. Lezingen kunnen variëren in lengte en speciaal aan uw wensen en/of thema worden aangepast.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Jochem Uytdehaage spreekt graag over:

Jochem Uytdehaage boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jochem Uytdehaage. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21