20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Ralph Moorman

Ralph Moorman als spreker boeken

Ir. Ralph Moorman is afgestudeerd levensmiddelentechnoloog ofwel voedingsdeskundige die zich specialiseerde in de link tussen levensmiddelen (lees voeding) en gezondheid (lees hormonen/ anti-aging). In 2009 resulteerde dit in de besteller De hormoonfactor en sinds die tijd inspireert hij mensen tijdens lezingen, workshops, debatten en opleidingen over het belang van voeding op je gezondheid.

Ralph Moorman

Voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige Ralph Moorman inhuren als spreker

Ralph Moorman wordt in 1976 geboren in Ede en krijgt tijdens zijn opvoeding veel mee over de natuur en de evolutie. Zijn vader is op dat moment namelijk leraar biologie. Van kinds af aan boeit flora & fauna en de logica van de natuur Ralph en hij besluit te gaan studeren bij de Wageningen Universiteit. Hij kiest voor de richting levensmiddelentechnologie omdat hij streeft naar meer gezonde voeding in de supermarkt. Hij verdiept zich in de link tussen voeding en gezondheid en raakt al snel overtuigd dat het hormoonsysteem een belangrijke rol speelt bij gezondheidsklachten en veroudering en dat je met leefstijlaanpassingen hormoon gerelateerde klachten op kunt lossen én veroudering kunt vertragen.

Op een praktische manier legt Ralph deze kennis uit in zijn lezingen ‘hormoonbalans voor vrouwen’, ‘meer testosteron voor de man’, ‘anti-aging regel je zelf’, én ‘op supermarktsafari’. Daarnaast geeft hij tailormade lezingen zoals ‘schoonheid van binnenuit’ voor de cosmeticabranche, ‘een gezond gebit en tandvlees’ voor de mondzorgbranche, én ‘vol energie door je nachtdienst’ voor 24-uurs bedrijven.

Gerenommeerd voedingsdeskundige boeken voor lezing

Zijn status als voedingsdeskundige verwerft hij niet zomaar. Hij behaalt zijn ingenieurstitel na het afronden van de 5-jarige opleiding levensmiddelentechnologie en heeft zich intussen zo verdiept in voeding in relatie tot gezondheid dat hij in 2009 het veelbesproken boek De hormoonfactor op de markt brengt. Hij boekt hiermee succes maar tegelijkertijd ontvangt hij veel kritiek omdat niet alle content op dat moment mainstream was. Intussen zijn echter veel adviezen van pionier Ralph Moorman ook wetenschappelijk onderbouwd en zelfs omarmd door de reguliere gezondheidszorg.

Ralph Moorman inhuren als panellid voor uw debat

Met zijn wetenschappelijke achtergrond, ervaring met lesgeven, én door jarenlang zijn visie te moeten verdedigen en onderbouwen, kan Ralph makkelijk zijn mannetje staan tijdens debatten, snel inspelen op vragen én op het niveau meekomen van professoren. Door sinds 2009 ook op de consumentenmarkt actief te zijn met zijn ‘hormoonfactor’ platform heeft Ralph geleerd om lastige onderwerpen begrijpelijk te maken en te kunnen communiceren op elk niveau.

Ralph Moorman: boeken en lezingen

Naast www.dehormoonfactor.nl vindt Ralph Moorman het leuk om workshops en lezingen te geven voor zowel grote als kleine groepen, consumenten en bedrijfsleven. Ook geeft hij advies aan bedrijven over gezonde voeding in hun kantine en legt hij uit hoe medewerkers meer energie kunnen krijgen zodat ze vitaler op de werkvloer actief zijn.

Ralph Moorman is schrijver van de boeken De hormoonfactor, Het hormoonbalansdieet, De boodschappencoach, Hans halveert, Hormoonbalans voor vrouwen en komt in 2020 met 2 nieuwe, unieke boeken op de markt. Daarnaast is hij docent van zijn eigen HBO geaccrediteerde opleiding tot hormooncoach waar hij jaarlijks meer dan 100 therapeuten kennis bijbrengt over het belang van ons hormoonsysteem en voeding.

 

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Ralph Moorman
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Ralph Moorman

Meer informatie & boekingen

Ralph Moorman inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
 • Snel contact met Ralph Moorman
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers