Najib Amhali groeide op in Krommenie en is geboren in Nador (Marokko). Hij won in 1993 met de Comedytrain de Pall Mall Export Prijs. In 1997 speelde hij mee in de musical Eindeloos naast Liesbeth List en Flodder-acteur Coen van Vrijberghe de Coningh. In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Hij kreeg de bijnaam De Marokkaan uit de Jordaan. Een jaar later speelde hij naast Hans Teeuwen en Kim van Kooten mee in de film Jezus is een Palestijn. In 2002 had hij een rol in Theo van Gogh’s televisieserie Najib en Julia. Hij speelde tevens mee in de multicultikomedie Shouf Shouf Habibi! (2004).

Najib staat vooral bekend om zijn comedy. Najib speelt op dit moment alweer zijn 8e avondvullende cabaretprogramma I am hali.

Najib zijn solo voorstellingen:

– Vol=Vol
– Veni Vidi Vici
– Freefight
– Most Wanted
– Zorg dat je erbij komt
– The best of Najib
– Alles komt Goed
– I AMhali

In de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal 2006 had hij een eigen televisieserie, Najib loopt warm, waarin hij samen met zijn side kick Mimoun voetbalzaken behandelde die met het Nederlands elftal te maken hadden.

In 2008 speelde Amhali in de speelfilm Spion van Oranje, die in februari 2009 in de bioscoop verscheen. In september 2011 was Najib te zien in de speelfilm ‘de President’. In 2013 presenteerde hij het televisie programma ‘The Comedy Factory.

Najib Amhali spreekt graag over:

Najib Amhali boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Najib Amhali. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21