Cabaretier Najib Amhali probeert met humor als wapen de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn (Marokkaanse) afkomst vanaf het podium te bestrijden, en doet dat op een hartverwarmende manier.

Marokkaan uit de Jordaan
Najib Amhali (1971), ook wel aangeduid als ‘De Marokkaan uit de Jordaan’, arriveert in 1972 in Nederland en past zich vervolgens razendsnel aan. In 1994 studeert hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten maar als acteur krijgt hij daarna vooral rollen als kansloze allochtoon en/of Turk. Mede hierdoor richt Amhali zich op stand-up comedy en cabaret. Met gemak schakelt hij van algemeen beschaafd Nederlands over op ‘allochtone’ of lokale accenten. Verder heeft hij sterke imitaties in huis en ook voor het geluid van bijvoorbeeld een Amsterdams draaiorgel draait deze ‘human beatboxer’ zijn hand niet om. In 1998 wint hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Zijn avondvullende cabaretvoorstellingen zijn succesvol en registraties daarvan trekken ook veel televisiekijkers.

Televisie en film
Najib Amhali is te zien in verschillende televisieseries; zo speelt hij in 2002 de serie Najib en Julia van Theo van Gogh. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal 2006 behandelt hij voetbalzaken in een eigen televisieserie, Najib loopt warm. Ook in de bioscoop is Amhali regelmatig te bewonderen. Zo heeft hij een rol in multicultikomedie Shouf Shouf Habibi!, in De President en in Doodslag. In de komische speelfilm Spion van Oranje (2009) met Paul de Leeuw krijgt Amhali een hoofdrol en in 2013 schittert hij in Valentino .

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Najib Amhali spreekt graag over:

Najib Amhali boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Najib Amhali. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21