20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ruud Smulders
Exclusief bij
Quality Bookings

Ruud Smulders als spreker boeken

Op zoek naar een spreker die je evenement niet alleen een humoristische twist geeft, maar ook een diepgang die nog lang blijft nazinderen? Ruud Smulders is de naam die je niet mag vergeten. Met een achtergrond als cabaretier, stand-up comedian en scherpe columnist, brengt Ruud een unieke mix van entertainment en inzicht naar jouw podium. In deze pagina duiken we dieper in wat Ruud als spreker zo bijzonder maakt en waarom hij de perfecte match kan zijn voor jouw evenement. Lees verder en ontdek hoe Ruud met zijn expertise in humor, improvisatie en maatschappijkritische onderwerpen jouw publiek kan boeien.

Ruud Smulders

Maatwerk cabaret

Over humor en maatschappijkritiek

In een wereld waar de lach soms ver te zoeken is, brengt Ruud Smulders een verfrissend perspectief. Hij is niet zomaar een grappenmaker; hij combineert humor met scherpe observaties over de maatschappij. Wil je je publiek laten reflecteren over klantcontact, patiëntinteractie of zelfs het gevaar van vastgeroeste patronen, dan is Ruud de spreker die je nodig hebt. Zijn lezingen zijn een mix van hilariteit en ernst, waarbij hij het publiek niet alleen laat lachen, maar ook aan het denken zet. Kies je voor Ruud, dan kies je voor een lezing die aangepast is aan jouw wensen en die gegarandeerd meer kleur aan je evenement geeft.

Ruud Smulders inhuren voor een lezing

Het boekingsproces voor Ruud Smulders is eenvoudig en transparant. Met de hulp van Quality Bookings staat hij zo op jouw podium. Je kunt direct contact opnemen met meer dan 1070 sprekers, en Ruud’s exclusieve management zorgt ervoor dat je altijd de beste match krijgt. Binnen 24 uur ontvang je een scherpe offerte, en er is zelfs een boekingsgarantie beschikbaar. Laat eventuele drempels achterwege; het team van Quality Bookings staat klaar om je door het proces te leiden en ervoor te zorgen dat Ruud’s optreden een onvergetelijk moment wordt.

Biografie van Ruud Smulders

Ruud Smulders is een naam die synoniem staat voor een cocktail van humor, onverwachtse wendingen en scherpe maatschappelijke inzichten. Zijn carrière nam een vlucht met de beruchte ‘Minuut van Ruud’ in het televisieprogramma De Vooravond van BNNVARA, waar hij week na week Nederland aan het lachen bracht met zijn onconventionele kijk op de actualiteit.

Ruud is geen onbekende in de Nederlandse comedy-scene. Zijn reis begon op de planken waar hij met microfoon in de hand en een hoofd vol scherpe zetten, het publiek veroverde. Zijn stemgeluid is een vertrouwde klank bij ‘Spijkers Met Koppen’, waar hij wekelijks zijn humoristische stempel drukt op uiteenlopende onderwerpen.

Zijn debuutshow ‘BRUUD’ was niet alleen een hit op NPO3, maar ook een voorbeeld van hoe hij met zijn unieke stijl een nieuwe draai gaf aan stand-up comedy in Nederland. De show was niet alleen grappig, maar ook een spiegel voor de kijker, waarbij Ruud’s persoonlijke en maatschappelijke commentaar de lach regelmatig deed omslaan in een moment van bezinning.

Zijn satirische blik op de wereld zette hij voort in zijn eigen talkshow ‘RRIM’ op Comedy Central, waar hij gasten ontving en de dagelijkse absurditeiten aan de kaak stelde. Met een mix van satire en oprechtheid creëerde Ruud een platform dat zowel vermaakt als informeert.

Ruud’s talent bleef niet onopgemerkt. Hij werd de leading man in de serie ‘Killer Camp’ op Prime Video, waarbij hij zijn acteertalent ten volste liet zien. Het acteerwerk was een natuurlijke uitbreiding van zijn expressieve podiumkunsten, waarbij hij liet zien dat hij meer is dan alleen een grappige man met een microfoon.

Het is deze multidisciplinaire aanpak die Ruud Smulders onderscheidt. Hij is niet iemand die zich laat vangen in één genre of stijl. Zijn werk is een amalgaam van stand-up comedy, ontregelende interviews en vlijmscherpe columns. De term ‘multidisciplinair’ past perfect bij Ruud, hoewel hij zelf de eerste zou zijn om te zeggen dat hij bij dergelijke etiketten ’totaal afhaakt’.

Ruud heeft een uniek talent om mensen met klantcontactberoepen een spiegel voor te houden. Hij doet dit op een manier die zowel vermakelijk als verhelderend is. Of het nu gaat om klantcontact in de dienstverlening, in de zorg, of in de horeca, Ruud weet met zijn lezingen de absurditeiten en de schoonheid van menselijke interacties bloot te leggen.

Zijn benadering van het thema geluk is even provocerend. Waarom zou je streven naar een perfecte score als een 5.5 in vastgeroeste patronen veiliger lijkt? Ruud daagt zijn publiek uit om buiten de gebaande paden te denken en het risico te nemen om echt gelukkig te zijn.

Improvisatie is nog een ander terrein waar Ruud schittert, vooral naast Stefan Hendrikx in het improvisatieprogramma ‘Alpacas’ en hun hit-podcast Radio Willekeur. Samen met muzikale begeleiding creëren ze hilarische, op maat gemaakte scènes, gebaseerd op de interactie met het publiek.

Ruud Smulders is een ervaring op zich. Zijn optredens zijn onverwachts, persoonlijk, en snijden door de maatschappelijke façade heen. Zijn aanpak is zo uniek dat het bijna onmogelijk is om hem in een hokje te plaatsen. Hij is de spreker die je boekt als je durft te gaan voor een evenement dat niemand zal vergeten.

Als afsluiter, Ruud is iemand die je moet meemaken. Of niet. Dat is geheel aan jou. Maar één ding is zeker: als je hem eenmaal hebt meegemaakt, is de kans groot dat je kijk op veel zaken nooit meer hetzelfde zal zijn. En als je toevallig ‘Achter gesloten Deuren’ hebt gezien, dan weet je dat Ruud’s vermogen om een verhaal te vertellen en een personage tot leven te brengen, ongeëvenaard is. Boek Ruud Smulders nu voor een lezing en geef je evenement een onvergetelijke dimensie.

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Ruud Smulders

Schrijf een review

Video met Ruud Smulders

Meer informatie & boekingen

Ruud Smulders inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Ruud Smulders
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers