Barbara Barend, dochter van journalist en presentator Frits Barend en achternichtje van televisie-icoon Sonja Barend, weet altijd vast te houden aan haar eigen stijl als presentator, sportliefhebster en televisiepersoonlijkheid. Ze is intelligent, weet waarover ze praat, en eist haar eigen plaats op in de door mannen gedomineerde voetbalwereld.

Barbara, ‘de dochter van’
Het predicaat ‘de dochter van’ zal haar altijd blijven achtervolgen, maar ze gaat haar eigen weg. Na het gymnasium vertrekt Barbara met een tennisbeurs naar de VS. Aan de University of Texas studeert ze cum laude af in bedrijfskunde. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze treedt in de voetsporen van haar vader door in de VS voor het jongerenblad Webber beroemde sporters als Michael Jordan, Magic Johnson en Rok Smits te interviewen.

Daarmee legt ze een stevige basis voor haar verdere carrière als journalist, redacteur en presentator. Die spitst zich toe op sport en dan met name op voetbal. Haar liefde voor voetbal zit er al vroeg in. Barbara speelt in het Nederlands Elftal voor talenten tot 15 jaar, maar moet stoppen vanwege een knieblessure. Ze verlegt haar aandacht naar tennis en haar studie.

Ook u kunt Barbara Barend inhuren als presentator of dagvoorzitter
Na haar terugkeer naar Nederland Barbara kan de Amsterdamse jeugd Barbara inhuren voor tennislessen. Daarnaast stort ze zich op het schrijven van columns voor onder meer Het Parool en De Groene Amsterdammer. Ze is te beluisteren op Radio Noord-Holland en de Amsterdamse stadszender AT5 weet haar te boeken als presentator en redacteur. Haar doorbraak op de nationale televisie vindt plaats in 2002 als de TROS haar gaat inhuren voor Z@pport. Al spoedig ontdekken meer zenders haar talent als presentator.

Barend is als presentator te zien bij RTL Sport en Voetbal Inside, waar ze geregeld botst met Johan Derksen. Voor Voetbal International verzorgt ze de rubriek Voetbalvrouwen. Samen met haar vader, Frits Barend, zette ze de sportglossy Helden op. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties Barbara Barend inhuren als veelzijdige spreker, presentator of dagvoorzitter voor uiteenlopende events en bijeenkomsten. Ook u kunt haar voor die rol boeken.

Contact leggen met Barbara Barend
Wilt u deze spreker boeken? Of wilt u Barbara Barend inhuren als presentator of dagvoorzitter voor uw bedrijfsevenement of congres? Neem voor meer informatie contact op met Quality Bookings. Wij zijn u op maat van dienst bij het selecteren en boeken van de juiste spreker, presentator of dagvoorzitter voor uw event.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Barbara Barend spreekt graag over:

Barbara Barend boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Barbara Barend. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21