Bas (Sebastiaan) Haring (1986) is filosoof, wetenschapper, informaticus, hoogleraar en presentator van educatieve en inspirerende tv-programma’s. Daarnaast schrijft hij boeken en columns en verzorgt hij als spreker tal van lezingen, waarin hij zijn publiek uitdaagt om van verschillende kanten naar grote en kleine zaken te kijken. U kunt Bas Haring ook inhuren als presentator of dagvoorzitter.

‘Volksfilosoof’ Haring

Haring wordt wel onze Nederlandse ‘volksfilosoof’ genoemd. Hij beschouwt dat als een geuzennaam. Het zegt iets over de toegankelijkheid van zijn filosofische boeken en columns. Zijn bekendste boeken zijn Waarom cola duurder is dan melk, Kaas en de evolutietheorie en Plastic Panda’s. Voor Kaas en de evolutietheorie ontving hij de Gouden Uil, een prestigieuze onderscheiding voor jeugdliteratuur.

Bas Haring is nieuwsgierig en leergierig. Dat blijkt uit zijn studentencarrière aan de Universiteit van Utrecht. Daar haalt hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde en in 1992 zijn doctoraal Cognitieve Kunstmatige Intelligentie’. In 1997 promoveert Bas in de informatica. Hij verbindt zich later als hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij mediatechnologie doceert en de leerstoel ‘Publiek begrip van de wetenschap’ bekleedt.

Ook u kunt Bas boeken als spreker, presentator of dagvoorzitter

Ook in zijn werk als spreker, presentator of dagvoorzitter beschouwt Bas Haring het als zijn missie om de wetenschap toegankelijk te maken. Met gemak en humor legt hij uw publiek uiteenlopende thema’s voor. Zijn gedegen voorbereiding, enthousiasme als spreker en moderne presentatiemiddelen maken dat bedrijven hem graag inhuren. Zijn lezingen of optredens als presentator of dagvoorzitter zijn nooit standaard.

Voor de RVU maakte Bas Haring als presentator diverse educatieve en inspirerende tv-programma’s. Samen met Sophie Hilbrand maakte hij het BNN-programma Wens of Waanzin over het dilemma wel of niet klonen. Haring weet relevante maatschappelijke thema’s vanuit verschillende invalshoeken aan te snijden, wat hem geliefd maakt als spreker en presentator tijdens congressen en events.

Contact leggen met Bas Haring

Wilt u Bas Haring als spreker inhuren? Wilt u meer weten over de veelzijdige mogelijkheden om deze filosoof/wetenschapper te boeken als dagvoorzitter of discussieleider? Neem contact op met Quality Bookings. Wij zijn u graag van dienst bij het boeken van een spreker, presentator of dagvoorzitter die waarde toevoegt aan uw event.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Bas Haring spreekt graag over:

Bas Haring boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Bas Haring. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21