20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Bas Haring

Bas Haring als spreker boeken

Bas Haring een spreker die met speels gemak de complexiteit van wetenschap en filosofie terugbrengt tot de kern? Bas Haring, de bekende Nederlandse volksfilosoof, staat bekend om zijn unieke vermogen om zware thema’s lichter te maken. Op deze pagina ontdek je waarom Bas Haring als spreker een verrijking is voor jouw evenement en welke onderwerpen hij op een frisse, maar doordachte wijze kan belichten. Van kunstmatige intelligentie tot de economische waarde van cola versus melk, Bas Haring maakt wetenschap toegankelijk voor iedereen.

Bas Haring

Filosoof & wetenschapper

Kies je voor Bas Haring, dan kies je voor een spreker die expert is op het gebied van publiek begrip van wetenschap. Maar waarom is dit onderwerp zo essentieel? In een wereld waarin wetenschappelijke ontwikkelingen razendsnel gaan, is het van belang dat een breed publiek deze begrijpt en erover kan meepraten. Bas Haring neemt je mee op een ontdekkingsreis langs de meest boeiende wetenschappelijke thema’s. Of het nu gaat om de ethiek van klonen of de impact van kunstmatige intelligentie, hij belicht elk onderwerp op een manier die zowel de leek als de expert aanspreekt.

Bas Haring inhuren voor een lezing

Geïnteresseerd in het inhuren van Bas Haring voor een lezing? Bij Quality Bookings maken we het boekingsproces zo eenvoudig mogelijk. Contacteer ons direct voor persoonlijk advies, en wij zorgen dat je binnen 24 uur een scherpe offerte ontvangt. Onze boekingsgarantie staat borg voor een zorgeloze ervaring. Stap voor stap nemen we je mee door het proces, van de eerste aanvraag tot de uiteindelijke boeking van Bas Haring als spreker, presentator of dagvoorzitter voor jouw evenement.

Biografie van Bas Haring

Bas Haring, geboren in 1968, heeft zich ontpopt als een veelzijdige persoonlijkheid die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend op het gebied van filosofie, wetenschap, en communicatie. Hij draagt de titel ‘volksfilosoof’ met trots, wat zijn toegankelijke benadering van complexe onderwerpen benadrukt. Dit zie je terug in zijn populaire boeken zoals “Kaas en de evolutietheorie” en “Waarom cola duurder is dan melk“, waarvoor hij bekroond werd met de Gouden Uil.

Zijn nieuwsgierigheid en leergierigheid kwamen al vroeg aan het licht tijdens zijn studietijd aan de Universiteit van Utrecht. Hier haalde hij zijn propedeuse in natuurkunde, gevolgd door een doctoraal in Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. Zijn drang naar kennis stopte niet na deze prestaties; in 1997 promoveerde Bas Haring in de informatica. Zijn academische loopbaan zette hij voort als hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij zich richtte op mediatechnologie en de leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’ met verve vervulde.

Bas Haring’s missie als spreker, presentator of dagvoorzitter is helder: de wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek. Met zijn natuurlijke charme en humoristische aanpak slaagt hij erin om thema’s zoals kunstmatige intelligentie, economie en maatschappelijke dilemma’s op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen. Zijn voorbereiding is grondig, zijn presentaties zijn fris en zijn aanpak is allesbehalve standaard.

Als presentator heeft Bas Haring voor de RVU meerdere educatieve programma’s gemaakt. Hij heeft ook samengewerkt met Sophie Hilbrand in het programma “Wens of Waanzin”, waar hij de ethische vragen rondom klonen verkende. Deze veelzijdigheid maakt hem een geliefde figuur op congressen en evenementen.

Zijn boeken, variërend van kinderboeken over evolutie tot werken over economie, tonen zijn brede interesse en vermogen om complexe materie toegankelijk te maken voor jong en oud. Zijn recente betrokkenheid bij de tentoonstelling brAInpower in Rijksmuseum Boerhaave onderstreept zijn passie voor kunstmatige intelligentie en zijn talent om dit onderwerp op de kaart te zetten.

Het winnen van de Duidelijke Taalprijs als Nederland’s “meest duidelijke denker” is een testament aan zijn bekwaamheid om helder en toegankelijk te communiceren. Zijn lezingen zijn nooit voorspelbaar; ze zijn een reflectie van zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe inzichten en zijn vermogen om de luisteraar aan het denken te zetten.

Bas als spreker

Bas Haring heeft verschillende lezingen gegeven met een speciale benaming, zoals de Victor Westhofflezing over het uitsterven van soorten en de Willem Arondéuslezing over autonoom denken. Deze lezingen hebben iets bijzonders: ze bieden een diepgaand inzicht in onderwerpen die ons allen aangaan.

Met Bas Haring haal je niet alleen een spreker in huis, maar een denker die het gewicht van serieuze onderwerpen kan verlichten zonder hun belang te ondermijnen. Zijn aanpak is verfrissend en uitnodigend, waardoor hij het publiek stimuleert om op een andere manier na te denken over de wereld om hen heen.

Wanneer je Bas Haring boekt via Quality Bookings, kies je voor een ervaring die verder gaat dan een standaard lezing. Je kiest voor een interactieve dialoog met een van Nederlands meest toegankelijke denkers. Ben je klaar om jouw publiek te inspireren met inzichten die ze niet snel zullen vergeten? Boek Bas Haring vandaag nog en verzeker je van een evenement dat nog lang in het geheugen zal blijven.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Bas Haring

Schrijf een review

Video met Bas Haring

Meer informatie & boekingen

Bas Haring inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Bas Haring
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers