20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Spreker Twan Huys - Meester interviewer Copyright foto: Sacha de Boer

Twan Huys Meester interviewer

Twan Huys als spreker boeken

‘Twan Huys is journalist en presentator onder meer van de televisieprogramma’s College Tour en Buitenhof. Eerder was hij correspondent in de Verenigde Staten van NOVA en presentator van Nieuwsuur.’

U kunt Twan Huys bij ons onder meer inhuren als spreker en dagvoorzitter

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
 • Snel contact met Twan Huys
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Welkom bij Quality Bookings, hét sprekersbureau dat zich inzet om jouw evenement onvergetelijk te maken. We begrijpen dat het vinden van de juiste dagvoorzitter een cruciale rol speelt in het succes van jouw bijeenkomst. Daarom zijn we er trots op om Twan Huys als een van onze getalenteerde en inspirerende dagvoorzitters aan te bevelen. In deze sectie lees je alles wat je moet weten over Twan Huys en waarom hij de perfecte keuze is voor jouw evenement.

Waarom kiezen voor Twan Huys als dagvoorzitter?

Wanneer je op zoek bent naar een dagvoorzitter die zowel informatief als boeiend is, dan is Twan Huys de perfecte keuze. Met zijn indrukwekkende carrière als journalist, tv-presentator en auteur heeft hij een schat aan ervaring en kennis opgedaan die hij graag deelt met jouw publiek. Zijn capaciteiten als interviewer, zijn scherpzinnige geest en zijn vermogen om deelnemers te betrekken, maken hem een uitstekende dagvoorzitter.

Onderwerpen die Twan Huys kan faciliteren:

Twan Huys heeft een breed scala aan onderwerpen waarover hij kan faciliteren, waaronder:

+ lees meer
 • Amerikaanse Politiek: Met zijn uitgebreide ervaring als correspondent in de Verenigde Staten, biedt Twan diepgaande inzichten in de Amerikaanse politiek, verkiezingen en het politieke landschap.
 • Journalistiek en Media: Als ervaren journalist en presentator deelt hij zijn kennis over de rol van media in de samenleving, nieuwsverslaggeving en de uitdagingen waarmee de media vandaag de dag wordt geconfronteerd.
 • Internationale Betrekkingen: Twan Huys heeft talloze internationale evenementen en kwesties verslagen en kan spreken over de complexe wereld van internationale betrekkingen.

Opties voor jouw Evenement

Als je overweegt om Twan Huys te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hij kan de rol van dagvoorzitter vervullen, deelnemen aan panelgesprekken of interactieve workshops leiden. Hierdoor kun je de perfecte invulling kiezen die aansluit bij de doelstellingen en behoeften van jouw bijeenkomst.

Biografie van Twan Huys

Twan Huys, geboren in 1964, is een Nederlandse journalist, tv-presentator en auteur. Zijn carrière begon aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, waar hij studeerde van 1983 tot 1986. Vervolgens werkte hij voor verschillende mediaorganisaties, waaronder de Regionale Omroep Zuid in Limburg, STAD Radio Amsterdam en de VARA.

Zijn doorbraak kwam met zijn werk voor het actualiteitenprogramma NOVA, waar hij van 1992 tot september 2010 aan verbonden was. In 1999 werd hij correspondent in de Verenigde Staten, met New York als standplaats. Deze periode gaf hem diepgaande inzichten in de Amerikaanse politiek en maakte hem een expert op dit gebied.

Vanaf 2010 tot 2018 was Twan Huys een vertrouwd gezicht als presentator van Nieuwsuur. Na zijn vertrek bij RTL maakte hij in de zomer van 2019 een terugkeer naar de NPO, waar hij als Amerika-deskundige deelnam aan de dagelijkse talkshow M van Margriet van der Linden. Hier vervulde hij de rol van vaste duider van de Amerikaanse politiek en rapporteerde hij uitgebreid over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

Ook was Twan Huys namens BNNVARA onderdeel van het presentatieteam van Buitenhof, waarin hij eens in de drie weken voornamelijk politieke gasten ontving. In het voorjaar van 2021 maakte hij zijn terugkeer met het programma College Tour. In 2021 presenteerde hij een programma over de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten, getiteld ‘Waarde van de Aarde’. In 2022 bracht Twan Huys de documentaire ‘Ankie: de olympische weduwe’ uit, waarin hij op zoek ging naar antwoorden op vragen die al vijftig jaar speelden.

Twan Huys heeft ook een periode in Washington D.C. doorgebracht, toen hij samen met het NOS Journaal een correspondentenbureau in de Amerikaanse hoofdstad oprichtte. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2004 presenteerde Huys vanaf Times Square de zesdelige semi-live studioshow NOVA New York. In 2005 trok hij de aandacht met zijn interviews met de Amerikaanse soldate Lynndie England, die betrokken was bij de misstanden in de Abu Ghraib-gevangenis, en met de Nederlander Joran van der Sloot, die verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. In het seizoen 2006-2007 werd Twan Huys naast Joost Karhof en Clairy Polak presentator van NOVA, als opvolgers van Jeroen Pauw en Paul Witteman.

College Tour

Een van de meest opvallende prestaties van hem is de bedenker en presentator van het televisieprogramma College Tour, dat sinds 2007 te zien is. Hij ontwikkelde dit format toen hij van 1999 tot 2007 als Amerika-correspondent in New York en Washington D.C. werkte. In elke aflevering interviewt hij een bijzondere gast, waarbij studenten en anderen de gelegenheid krijgen vragen te stellen.

Correspondents’ Dinner

In november 2011 daagde Twan Huys in College Tour minister-president Rutte uit voor de Nederlandse versie van het Correspondents’ Dinner. Dit evenement vond uiteindelijk plaats op 10 februari 2016 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Boeken en Publicaties

Naast zijn werk in de media heeft Twan Huys ook indrukwekkende publicaties op zijn naam staan, waaronder:

 • De Clintons
 • Dertien Meesters en één Crimineel
 • Over Geluk
 • Meesters
 • Ik Ben een New Yorker
 • In Opdracht van Hare Majesteit
 • Diplomaat in Crisistijd

Deze boeken getuigen van zijn diepgaande interesse in uiteenlopende onderwerpen en zijn vermogen om complexe kwesties toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Twan is een veelzijdige en boeiende dagvoorzitter die jouw evenement naar een hoger niveau kan tillen. Zijn rijke ervaring, diepgaande kennis en enthousiasme maken hem de perfecte keuze voor elke bijeenkomst. Neem vandaag nog contact met ons op om Twan Huys als dagvoorzitter te boeken en jouw evenement onvergetelijk te maken!

Meer informatie & boekingen

Twan Huys inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine van Weel
 • Snel contact met Twan Huys
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers