20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Boekestijn en de Wijk
Exclusief bij
Quality Bookings

Boekestijn en de Wijk als spreker boeken

Boekestijn en de Wijk zijn twee namen die in Nederland synoniem staan voor scherpe analyses, doordachte visies en boeiende verhalen over internationale betrekkingen, geopolitiek en de wereld van politiek en economie. Als je op zoek bent naar sprekers die niet alleen informeren maar ook inspireren, dan moet je zeker Boekestijn en de Wijk overwegen voor je volgende evenement. Met hun diepgaande kennis en ervaring op het gebied van internationale politiek, economie en geschiedenis, bieden zij een uniek perspectief op de uitdagingen en kansen van onze tijd.

Boekestijn en de Wijk

De wereld volgens Boekestijn & de Wijk

Boekestijn en de Wijk spreken tijdens congressen en seminars over een breed scala aan onderwerpen, van de dynamiek van internationale betrekkingen tot de subtiele nuances van economische theorieën. Hun unieke eigenschappen liggen in het vermogen om complexe zaken te vertalen naar begrijpelijke en boeiende verhalen, verrijkt met persoonlijke anekdotes en een scherpzinnige blik op de actualiteit. Dit duo weet als geen ander de verbinding te leggen tussen historische context en hedendaagse geopolitieke ontwikkelingen, waardoor hun lezingen niet alleen informatief maar ook uitermate relevant zijn.

Over internationale betrekkingen en geopolitiek

Internationale betrekkingen en geopolitiek vormen het hart van de expertise van Boekestijn en de Wijk. Deze onderwerpen zijn van cruciaal belang in een wereld die steeds meer met elkaar verbonden is, maar ook te maken heeft met toenemende spanningen en uitdagingen. Het kiezen voor een lezing over deze thema’s biedt inzicht in de complexe krachten die de wereldpolitiek vormgeven, van grootmachtenconflicten tot de impact van economische veranderingen op internationale verhoudingen. Boekestijn en de Wijk kunnen onderwerpen behandelen zoals de opkomst van China, de toekomst van de Europese Unie, cyberveiligheid, en nog veel meer, altijd met het doel om het publiek te voorzien van een dieper begrip van de wereld waarin we leven.

Populaire podcast Boekestijn en de Wijk

De podcast van Boekestijn en de Wijk heeft zich snel ontpopt als een onmisbare bron van informatie en inzicht voor iedereen die geïnteresseerd is in internationale betrekkingen, geopolitiek en de wereld van de hedendaagse politiek. In deze boeiende reeks gesprekken verkennen Arend Jan Boekestijn, voormalig politicus en universitair docent internationale betrekkingen, en Rob de Wijk, expert op het gebied van internationale veiligheid en oprichter van het Haags Centrum voor Strategische Studies, de meest prangende vraagstukken die onze wereld vandaag de dag beïnvloeden. Hun podcast onderscheidt zich door de diepgaande analyses, scherpe commentaren en het vermogen om complexe globale trends en gebeurtenissen te ontrafelen en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Boekestijn en de Wijk inhuren voor een lezing

Het boeken van Boekestijn en de Wijk voor een lezing bij jouw evenement is een eenvoudig proces. Met de all-inclusive tarieven en uitgebreide support van Quality Bookings wordt elke stap, van het eerste contact tot de daadwerkelijke lezing, zorgvuldig begeleid. Binnen 24 uur ontvang je een offerte, en dankzij onze 20 jaar expertise en tevredenheidsgarantie kun je vertrouwen op een succesvolle samenwerking. Laat ons weten wat je wensen zijn, en wij zorgen ervoor dat Boekestijn en de Wijk een onvergetelijke bijdrage leveren aan je evenement.

Biografie Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn is een naam die resoneert in de gangen van de Nederlandse en internationale geopolitieke en historische analyse. Geboren op 27 mei 1959, heeft deze voormalige politicus, academicus en commentator zich ontpopt als een van de meest invloedrijke stemmen in het debat over internationale betrekkingen, Europese geschiedenis en politieke filosofie. Zijn rijke carrière, die zich uitstrekt over de academische wereld, de politiek, en de media, biedt een fascinerend inzicht in de persoon achter de publieke figuur.

Boekestijn groeide op in een tijd waarin de wereld politiek en sociaal in beweging was, iets wat zijn interesse in geschiedenis en internationale politiek al vroeg aanwakkerde. Na het voltooien van zijn middelbare school, besloot hij deze passie verder te verkennen door geschiedenis te studeren aan de Universiteit Utrecht. Zijn academische excellentie en gedrevenheid leidden ertoe dat hij zijn studie afrondde met een promotie in de politieke geschiedenis, waarmee de basis werd gelegd voor zijn latere carrière als docent en onderzoeker.

Na zijn studie trad Boekestijn in dienst bij de Universiteit Utrecht, waar hij zich snel onderscheidde als een toegewijde en inspirerende docent. Zijn colleges, die vaak gingen over de complexe dynamiek van internationale betrekkingen en de geschiedenis van Europa na de Tweede Wereldoorlog, werden gekenmerkt door zijn vermogen om moeilijke concepten toegankelijk te maken en studenten uit te dagen verder te kijken dan de oppervlakte.

Zijn academische carrière werd verrijkt door zijn politieke ambities. In 2006 werd Boekestijn verkozen als lid van de Tweede Kamer voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), waar hij zich vooral bezighield met buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking. Hoewel zijn tijd in de politiek relatief kort was – hij verliet de Tweede Kamer in 2009 – was zijn invloed merkbaar. Boekestijn stond bekend om zijn heldere visie, scherpe analyses en de moed om kritische vragen te stellen over Nederlandse en Europese buitenlandbeleid.

Naast zijn politieke en academische werk, heeft Boekestijn zich ook gevestigd als een gerespecteerde commentator en publicist. Hij is een regelmatige bijdrager aan diverse nationale kranten en tijdschriften, waar hij zijn inzichten deelt over actuele geopolitieke ontwikkelingen, economische vraagstukken en historische contexten. Zijn vermogen om diepgaande analyses te verbinden met actuele gebeurtenissen maakt zijn columns en artikelen zowel informatief als toegankelijk.

Een belangrijk aspect van Boekestijns werk is zijn focus op het belang van historisch bewustzijn en kritisch denken in het begrijpen van internationale politiek en relaties. Hij heeft meerdere boeken geschreven die deze thema’s verkennen, waarmee hij zowel academici als het grote publiek aanspreekt. Zijn werken zijn niet alleen een blijk van zijn uitgebreide kennis en expertise, maar getuigen ook van zijn passie voor onderwijs en de verspreiding van kennis.

Arend Jan Boekestijn’s reis van academische zalen naar de politieke arena en terug naar de wereld van publieke intellectuelen onderstreept zijn veelzijdigheid, nieuwsgierigheid, en onvermoeibare toewijding aan het verbreden van ons begrip van de wereld. Zijn bijdragen aan het debat over internationale betrekkingen, zijn inspanningen om historische kennis toegankelijk te maken voor een breder publiek, en zijn onwrikbare inzet voor de waarheid maken hem tot een unieke en gerespecteerde figuur in Nederland en daarbuiten.

Biografie Rob de Wijk

Rob de Wijk is een van Nederland’s meest vooraanstaande experts op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken. Zijn indrukwekkende carrière overspant meerdere decennia, waarin hij zich niet alleen heeft opgeworpen als een gerespecteerd analist en adviseur, maar ook als een invloedrijk auteur en spreker. Rob de Wijk’s diepgaande kennis en scherpe analyses over geopolitiek, defensie, en cyberveiligheid hebben hem zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet.

Geboren in Nederland, begon Rob de Wijk zijn professionele loopbaan na het voltooien van zijn studie aan de Universiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in internationale betrekkingen. Zijn academische achtergrond legde een solide basis voor zijn latere werk, waarbij hij altijd heeft gestreefd naar het verbinden van theoretische inzichten met praktische toepassingen in beleid en strategie.

In de loop van zijn carrière heeft De Wijk verschillende belangrijke posities bekleed. Hij heeft gewerkt bij het Ministerie van Defensie, waar hij betrokken was bij beleidsvorming op het hoogste niveau, en hij heeft significante bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse en Europese veiligheidsstrategieën. Zijn expertise werd niet alleen erkend in overheidskringen, maar ook in academische instellingen, waar hij als hoogleraar heeft gediend aan vooraanstaande universiteiten, waaronder het Institute of Security and Global Affairs aan de Universiteit Leiden.

Een van de meest opmerkelijke bijdragen van Rob de Wijk aan het publieke debat is zijn vermogen om complexe veiligheidsvraagstukken toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit heeft hij niet alleen gedaan door zijn frequente optredens in media, maar ook door zijn talrijke publicaties. De Wijk heeft verschillende boeken geschreven die als belangrijke referenties gelden in het veld van internationale veiligheid, waarin hij thema’s zoals de opkomst van China, de toekomst van de trans-Atlantische relaties, en de impact van technologie op geopolitiek behandelt.

Naast zijn academische en beleidsmatige werkzaamheden is Rob de Wijk ook de oprichter van het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS), een onafhankelijk denktank die zich richt op strategische analyses van internationale en nationale veiligheidsvraagstukken. Onder zijn leiding heeft HCSS zich ontwikkeld tot een toonaangevend centrum voor innovatief onderzoek en advies, dat regelmatig bijdraagt aan beleidsdiscussies in Nederland en daarbuiten.

Rob de Wijk staat bekend om zijn heldere visie op de internationale orde en de uitdagingen waarmee de wereldgemeenschap geconfronteerd wordt. Zijn bijdragen aan het debat over veiligheid en defensie zijn van onschatbare waarde voor beleidsmakers, academici, en het grote publiek. Zijn werk belicht de noodzaak van een proactieve en geïnformeerde benadering van internationale betrekkingen, en benadrukt het belang van samenwerking en dialoog in het aanpakken van de meest dringende veiligheidsvraagstukken van onze tijd.

In zijn lezingen en presentaties combineert Rob de Wijk zijn diepgaande kennis met een boeiende vertelstijl, waarmee hij complexe materie toegankelijk en begrijpelijk maakt voor een breed publiek. Of het nu gaat om de toekomst van geopolitiek, de rol van technologie in veiligheid, of de strategische uitdagingen voor Nederland en Europa, De Wijk biedt altijd inzichtelijke en prikkelende perspectieven die zijn publiek aan het denken zetten.

Door zijn uitgebreide ervaring en toewijding is Rob de Wijk uitgegroeid tot een sleutelfiguur in het veld van internationale betrekkingen en veiligheidsbeleid. Zijn werk blijft een belangrijke bron van kennis en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de complexe wereld van internationale politiek en veiligheidsstrategieën.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Boekestijn en de Wijk

Schrijf een review

Video met Boekestijn en de Wijk

Meer informatie & boekingen

Boekestijn en de Wijk inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Boekestijn en de Wijk
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers