Info & boekingen
Spreker Charlotte Labee - Brain Balance expert Copyright foto: Dana van Leeuwen
Exclusief bij
Quality Bookings

Charlotte Labee Brain Balance expert

Charlotte Labee als spreker boeken

Veel Nederlanders voelen zich regelmatig gestrest, onrustig, vergeetachtig en moe. En op de werkvloer hebben veel mensen het gevoel altijd maar ‘aan’ te moeten staan en mee te moeten gaan in de ratrace van veeleisende bedrijfsleven. Dit lijkt misschien ‘normaal’ te zijn, maar deze tekenen van een overprikkeld brein, zijn verre van normaal. Overprikkeling van het brein is één van de grootst opkomende problemen in de huidige maatschappij. Het is de oorzaak van talloze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheidsklachten, die na verloop van tijd kunnen uitmonden in serieuze en veelvoorkomende aandoeningen zoals paniekaanvallen, angststoornissen, burn-out of depressie, weet spreker, auteur en Brain Balance expert Charlotte Labee.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Charlotte Labee
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Charlotte Labee

Steeds meer mensen op de werkvloer kampen met een disbalans in hun brein en het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Het brein staat centraal in het leven en de lezingen van Charlotte Labee en haar missie is dan ook het delen van zoveel mogelijk breinkennis. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ervaart regelmatig werkgerelateerde stress. De oorzaak daarvan ligt echter vaak dieper dan werkdruk alleen.

Je kunt een overprikkeld brein zien als ware sluipmoordenaar, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Vergelijk het met het ‘gekookte kikker syndroom’ – Wanneer je een kikker in een pan met kokend water gooit, springt hij er direct weer uit. Wanneer je een kikker in een pan met koud water op het vuur zet blijft hij echter zitten en wordt hij langzaam maar zeker gekookt. En dat gebeurt er ook met ons brein. Wil jij als werkgever je verantwoording nemen en je werknemers stimuleren om anders voor hun brein te zorgen? Dan is een lezing van Charlotte Labee absoluut een goede eerste stap.

De moderne westerse levensstijl voorziet te weinig in elementaire psychologische behoeften en leidt hierdoor tot een disbalans in het brein. Haar effectieve oplossing voor dit veelvoorkomende probleem deelt Charlotte Labee over de hele wereld met organisaties die haar boeken voor een lezing of (online) masterclass.

Biografie van Charlotte Labee

Charlotte wordt geboren op 13 januari 1986 en start al op jonge leeftijd een carrière als model. In 2008 wordt ze verkozen tot Miss Universe Nederland en daarnaast presenteert ze diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Alles lijkt haar voor de wind te gaan: ze trouwt, krijgt een zoon en start een kledingbedrijf dat in eerste instantie erg succesvol is.

Maar naast alle voorspoed volgt ook tegenslag. De inmiddels razend drukke onderneemster draait standaard 80-urige werkweken en dat laat op fysiek, emotioneel en mentaal niveau zijn sporen na. Charlotte krijgt baarmoederhalskanker, maar geeft zichzelf nauwelijks de tijd om goed te herstellen. Toch overwint ze de ziekte en wordt ze zwanger van zoontje Sky.

Na de geboorte volgt nog meer tegenspoed. Haar huis brandt af en tot overmaat van ramp gaat de kledinglijn failliet. Na deze roerige periode en neerwaartse spiraal in zowel de werk- als privésfeer volgt de onvermijdelijke burn-out. Serieuze verlammingsverschijnselen en andere medische klachten dwingen de normaal zo energieke onderneemster om het roer in haar leven drastisch om te gooien.

Lezingen:

 • Brain Balance op de werkvloer
 • Van een overprikkeld brein naar rust en balans
 • Brain Food als basis voor meer balans
 • Brain Balance in het onderwijs

Geluk, balans en succes in het leven

Begin 2017 verandert Charlotte haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiept zich eindeloos in de wereld van het menselijk brein, mindset, voeding en beweging en volgt opleidingen op het gebied van onder andere orthomoleculaire geneeskunde, ‘Neural Cause Effects’, NLP, en ‘Body Mind Reset’. Na het vergaren van een schat aan waardevolle informatie op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer ontwikkelt ze haar eigen unieke methode in de vorm van het Golden Growth model.

Een centrale rol in dit model speelt het begrip Brain Balance, dat draait om het vinden van de optimale balans tussen het rationele en onderbewuste brein. In de huidige maatschappij is deze balans bij veel mensen verstoord, terwijl de wetenschap heeft aangetoond dat dit leidt tot variërende gezondheidsissues zoals burn-out, depressie en obesitas. Volgens Charlotte zijn deze verschijnselen niets anders dan een gezonde reactie van het lichaam op een ongezonde leefstijl.

Van burn-out naar 7 brein gerelateerde boeken

Inmiddels staat de Brain Balance expert door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis weer midden in het leven. Haar nieuwe missie is anderen te helpen om hetzelfde bevrijdende resultaat te ervaren. Dit doet ze onder meer als auteur van de boeken Brain Balance – het geheim voor geluk & gezondheid en Overprikkeld Brein – Meer rust en balans in 10 weken. In dit laatste boek deelt Charlotte inzichtelijke informatie over het brein en wat het nodig heeft en ontvouwt ze een 10-wekenplan om alle kennis toe te passen. Het boek bevat belangrijke en bruikbare theorie over overprikkeling, een thema dat ook centraal staat in de lezingen van Charlotte om bedrijven en organisaties in te laten zien dat werknemers met een brein dat in balans is, velen maler productiever zijn.

Brain Food is in de boeken en programma’s van Charlotte een veelvoorkomend begrip en in 2020 kwam dan ook het boek Brain Food – voeding voor gezonde hersenen uit. Dit boek werd zo goed ontvangen dat een tweede Brain Food boek niet kon achterblijven en het voorjaar van 2021 staat voor Charlotte dan ook in het teken van de lancering van haar Brain Food Smoothieboek. En naast deze boeken boordevol breinkennis en recepten, bracht Charlotte ook nog journals op de markt voor volwassenen, tieners én kids.

Kennis delen

Charlotte deelt haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen en heeft 20 maart uitgeroepen tot Nationale Breindag – de dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat. Tijdens de edities in 2021 en 2022 ging Charlotte live in gesprek met tientallen experts, ervaringsdeskundigen en Bekende Nederlanders over brein gezondheid en het belang hiervan voor zowel het individu als organisatiebreed. En met haar erkende opleidingen tot Brain Balance Coach heeft Charlotte als doel om samen de diverse brein gerelateerde ziektebeelden in ons land terug te dringen en te werken aan meer balans en geluk. Via haar platform Your Brain Balance informeert en inspireert Charlotte samen met diverse deskundigen over brein gerelateerde onderwerpen als Brain Food, slaap, stress, beweging en ontspanning en met een team van therapeuten coacht ze mensen individueel naar meer geluk, gezondheid en balans. Haar eigen supplementenlijn mag hierbij niet ontbreken en daarom ziet Charlotte Labee Supplements in de zomer van 2021 het levenslicht met therapeutisch verantwoorde en hoogwaardige producten.

Auteur en Brain Balance expert inhuren voor een lezing

Maar ook als spreker timmert de gedreven onderneemster hard aan de weg. Ze is te boeken voor onder andere seminars, congressen, symposia, netwerkbijeenkomsten en bedrijfstrainingen op maat. Op open en toegankelijke wijze deelt Charlotte haar kennis en kunde met iedereen die het gevoel heeft dat er meer in zit dan er nu uitkomt; zowel in de werk- als privéomgeving.

Contact opnemen met Charlotte Labee

Charlotte Labee behoort inmiddels tot de populairste sprekers op het gebied van het brein, gezondheid en een gebalanceerde levensstijl. Op inspirerende wijze gebruikt ze doortimmerde theorie ter ondersteuning van haar praktijkervaring en enthousiasmeert ze ook anderen om het maximale uit het leven te halen.

Het is de reden dat tal van grote organisaties binnen uiteenlopende sectoren haar inhuren voor een maatwerk lezing of training. Wilt u Charlotte ook inhuren als inspirator of coach? Informeer bij de betrokken specialisten van Quality Bookings naar de mogelijkheden en voorwaarden om deze spreker te boeken.

Meer informatie & boekingen

Charlotte Labee inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met Charlotte Labee
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers