20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Charlotte Labee Copyright foto: Dana van Leeuwen
Exclusief bij
Quality Bookings

Charlotte Labee als spreker boeken

Charlotte Labee is dé expert op het gebied van Brain Balance en persoonlijke ontwikkeling en de perfecte keuze als je op zoek bent naar een inspirerende spreker. Met een achtergrond in ondernemerschap en zelfontwikkeling biedt zij boeiende en inzichtgevende lezingen. Haar focus ligt op meer bewustwording voor en het verbeteren van mentale gezondheid, evenals het bereiken van persoonlijke groei. Met haar unieke benadering en diepgaande kennis is zij een uitzonderlijke spreker voor elk evenement en kan ze door je een spiegel voor te houden, herkenbare situaties te schetsen of te confronteren, mooie inzichten bieden.

Charlotte Labee

Brain Balance expert

Veel Nederlanders voelen zich regelmatig gestrest, onrustig, vergeetachtig en moe. En op de werkvloer hebben veel mensen het gevoel altijd maar ‘aan’ te moeten staan en mee te moeten gaan in de ratrace van veeleisende bedrijfsleven. Dit lijkt misschien ‘normaal’ te zijn, maar deze tekenen van een overprikkeld brein, zijn verre van normaal. Overprikkeling van het brein is één van de grootst opkomende problemen in de huidige maatschappij. Het is de oorzaak van talloze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheidsklachten, die na verloop van tijd kunnen uitmonden in serieuze en veelvoorkomende aandoeningen zoals paniekaanvallen, angststoornissen, burn-out of depressie, weet spreker, auteur en Brain Balance expert Charlotte Labee.

Het is dan ook niet voor niets dat het boek ‘Overprikkeld Brein’ van Charlotte Labee een aantal weken in de bestsellerlijst top 60 heeft gestaan, het uitgeroepen is door het beste non-fictieboek van 2022 en inmiddels meer dan 140.000 keer is verkocht.

Steeds meer mensen kampen met een disbalans in hun brein en het aantal brein gerelateerde ziekten zoals stress, overgewicht, burn-out, depressie en dementie neemt in schrikbarend tempo toe. Het brein staat centraal in het leven en de lezingen van Charlotte Labee en haar missie is dan ook het delen van zoveel mogelijk breinkennis en mensen bewust maken. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ervaart regelmatig werkgerelateerde stress. De oorzaak daarvan ligt echter vaak dieper dan werkdruk alleen.

Waar de moderne westerse levensstijl te weinig voorziet in elementaire psychologische behoeften wat leidt hierdoor tot een disbalans in het brein, kijkt Charlotte naar het totale plaatje en vertelt jou vooral dat je het heft zelf in de hand kunt nemen. Haar effectieve oplossing deelt Charlotte Labee over de hele wereld met organisaties die haar boeken voor een lezing of (online) masterclass.

Charlotte wordt geboren op 13 januari 1986 en start al op jonge leeftijd een carrière als model. Het gaat haar in haar carrière voor de wind, ze trouwt, krijgt en zoon en start een succesvol eigen kledingmerk. Helaas kent dit leven ook zijn keerzijde. Het aantal aan het werk zijn, geen rust nemen, laat op fysiek, emotioneel en mentaal niveau zijn sporen na. Charlotte krijgt baarmoederhalskanker, haar huis brandt af, haar kledingmerk gaat failliet en komt zo in een onvermijdelijke burn-out. Serieuze verlammingsverschijnselen en andere medische klachten dwingen de normaal zo energieke onderneemster om het roer in haar leven drastisch om te gooien.

Begin 2017 verandert Charlotte haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiept zich eindeloos in de wereld van het menselijk brein, mindset, voeding en beweging en volgde tientallen opleidingen op het gebied van onder andere orthomoleculaire geneeskunde, ‘Neural Cause Effects’, NLP, en ‘Body Mind Reset’. Na het vergaren van een schat aan waardevolle informatie op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer ontwikkelt ze haar eigen unieke methode in de vorm van de Brain Balance methode.

Een centrale rol in dit model spelen de zeven pijlers: breinkennis, stress, ontspanning, beweging, slaap, Brain Food en omgeving. Het draait om het vinden van de optimale balans tussen deze pijlers en het rationele en onderbewuste brein. In de huidige maatschappij is deze balans bij veel mensen verstoord, terwijl de wetenschap heeft aangetoond dat dit leidt tot variërende gezondheidsissues zoals burn-out, depressie en obesitas. Volgens Charlotte zijn deze verschijnselen niets anders dan een gezonde reactie van het lichaam op een ongezonde leefstijl.

Inmiddels staat de Brain Balance expert door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis weer midden in het leven. Haar nieuwe missie is anderen te helpen om hetzelfde bevrijdende resultaat te ervaren. Dit doet ze onder meer als auteur van het boek Overprikkeld brein – meer rust en balans in 10 weken, maar ook door de bestseller Jouw Krachtige Brein, waar ze dieper ingaat op de reis naar de spirituele verbinding tussen hoofd en hart. Ze laat je zien hoe je door bewuste aandacht voor deze connectie voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefde.

Deze thema’s staan ook centraal in de lezingen van Charlotte, om bedrijven en organisaties in te laten zien dat werknemers met een brein dat in balans is, velen maler productiever zijn.

Wat begon als een reis naar meer innerlijke rust en herstel van haar burn-out, groeide uit naar 8 boeken, een opleidingsinstituut, een supplementenlijn, het uitroepen van Nationale Breindag én vele lezingen door het land.

Brain Balance op de werkvloer

Hoe zou het zijn als iedereen binnen het bedrijf lekker in zijn vel zat? Als werknemers wendbaar, weerbaar en flexibel met stressvolle situaties om konden gaan? Als iedereen gemotiveerd was en een sterke verbinding voelde met de bedrijfsmissie? Als de energie binnen het bedrijf zó hoog en goed was, dat werknemers ook energie krijgen in plaats van dat ze alleen maar moeten geven?

De Brain Balance methode leert ons dat wij als mensen het best in ons vel zitten en de ongekende mogelijkheden van ons brein kunnen inzetten wanneer we in balans zijn. Hierbij wordt gekeken naar zeven pijlers: kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Elk van deze pijlers is cruciaal; als er één uit balans is, zal het hele systeem daaronder lijden. Is er wel balans, dan zul je merken dat jouw brein meer kan dan je ooit voor mogelijk hield.

Wil jij leren hoe Brain Balance van waarde kan zijn op de werkvloer? We hebben diverse lezingen beschikbaar. Voor iedereen die:

 • Ondernemer is en vaak over zijn of haar eigen grenzen heengaat;
 • Werknemers onder zich heeft en voor hen meer geluk, gezondheid en balans op de werkvloer wil creëren;
 • Last heeft hebben van veel ziekteverzuim, een lage energie op de werkvloer of tegenvallende resultaten;
 • Een HR-functie (of vergelijkbaar) heeft en meer kennis en tools in hadden wil hebben;
 • Een betere werk-privébalans wil creëren;
 • Wendbaar, weerbaar en gezond met stress en druk om wil leren gaan.

“Positieve energie binnen een bedrijf is geen vanzelfsprekendheid. Het is iets om samen in te investeren, iedere dag weer.”

Overprikkeld Brein

Ons brein heeft veel te verwerken, van schermpjes tot deadlines en van social media tot spanningen. Alles schreeuwt om onze aandacht en dat vraagt nogal wat van onze hersenen. Tegenwoordig voelen veel mensen zich overprikkeld en zijn burn-outs, angststoornissen en depressies enkele van de grootste problemen van onze tijd. Dat moet anders.

Tijdens de Overprikkeld Brein lezing staat Charlotte Labee stil bij de oorzaken van onze oververmoeide hersenen. Bovendien draagt ze ook mogelijke oplossingen aan en geeft ze praktische tips om meer grip te krijgen op je brein en je leven.

 • Jouw Krachtige Brein

Tijdens de lezing van Jouw Krachtige Brein laat Charlotte je zien hoe je door bewuste aandacht voor deze connectie voluit kan leven vanuit jouw eigen krachtige energie, vertrouwen en liefde. Wanneer we ons brein als krachtige tool in ons leven willen gebruiken, zullen we het juist wat meer links moeten laten liggen.

Charlotte neemt je mee in hoe je steeds meer eigenaarschap over jouw leven en processen kunt krijgen. Ook benoemt ze waarin je groei en ontwikkeling zit en wat het verruimen van bewustzijn, zelfliefde en wilskracht voor je kan doen. De lezing biedt volop handvatten om zelf met die betekenisvolle inzichten aan de slag te gaan. Met als beloning: meer grip op je leven.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Charlotte Labee

"Wij zijn vanaf het begin er prettig geholpen door Yannicke van Anen. Zij wist ons veel te vertellen en mee te nemen in de processtappen van Quality Bookings. De trainster Charlotte Labee heeft onze docenten en ondersteuners van een MBO instelling Rijn IJssel kunnen boeien met haar 45 minuten presentatie."

― Eline Verwaaijen

Onze internationale organsatie organiseert elk jaar een wellbeing week waarin vitaliteit en gezondheid voorop staan. Charlotte heeft deze webinar gepresenteerd in het Engels aan meer dan 100 medewerkers. Wij zijn zeer tevreden over hoe de webinar is verlopen, wij zouden Charlotte een 9 als cijfer geven! Voorafgaand aan deze webinar hadden wij een prettige samenwerking, meedenkend en flexibel, dit aangezien wij door COVID-19 genoodzaakt waren de webinar online op te zetten. Charlotte weet goed je aandacht vast te houden door haar positieve energie en frisse uistraling. Het was een interactieve webinar; dit door middel van video’s als ook hadden de medewerkers de mogelijkheid om feedback te geven via de chat en was er ruimte voor een vragenronde. De webinar was gemakkelijk te volgen doordat Charlotte theorie combineert met eigen voorbeelden uit haar eigen leven. Wij zouden deze webinar zeker aanraden voor een ieder die meer uit het leven of werk wilt halen...

― Sharon Koopman

"Veel voedings- en supplementenadviezen gekregen, praktisch verteld."

― S.N.

"Eigenlijk dacht ik: waarom is dit nodig, totdat een vriendin er zo enthousiast over was dat ik dacht: ik ga het ook eens proberen. Ik had dit niet verwacht en merkte dat ik daadwerkelijk iets aan het doen was. Nu ben ik een maand bezig met dit plan, slaap veel beter, geen migraine meer, ben fitter en voel me gelukkiger! Het zorgde er ook voor dat ik meer op mijn voeding ging letten, het heeft echt een enorme impact. Ik kan dit iedereen aanbevelen!"

― Marjetta

Ik voelde mij gehoord, begrepen, gezien en bestaand! Ontzettend leuk en waardevol! En met zoveel liefde en enthousiasme legde ze alles heel fijn, scherp maar vooral duidelijk uit!

― N.
Schrijf een review

Video met Charlotte Labee

Meer informatie & boekingen

Charlotte Labee inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
 • Snel contact met Charlotte Labee
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers