Info & boekingen
Spreker Charlotte Labee - Brain Balance expert Copyright foto: Raoul Hollants
Exclusief bij
Quality Bookings

Charlotte Labee Brain Balance expert

Charlotte Labee als spreker boeken

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ervaart regelmatig werkgerelateerde stress. De oorzaak daarvan ligt vaak dieper dan werkdruk alleen, weet auteur, Brain Balance expert en veelgevraagd spreker Charlotte Labee.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
Talen
Engels Nederlands
 • Snel contact met Charlotte Labee
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Charlotte Labee

De moderne westerse levensstijl voorziet te weinig in elementaire psychologische behoeften en leidt hierdoor tot een disbalans in het brein. Haar effectieve oplossing voor dit veelvoorkomende probleem deelt Charlotte Labee over de hele wereld met organisaties die haar boeken voor een lezing.

Biografie van Charlotte Labee

Charlotte wordt geboren op 13 januari 1986 en start al op jonge leeftijd een carrière als model. In 2008 wordt ze verkozen tot Miss Universe Nederland en daarnaast presenteert ze diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Alles lijkt haar voor de wind te gaan: ze trouwt, krijgt een zoon en start een kledingbedrijf dat in eerste instantie erg succesvol is.

Maar naast alle voorspoed volgt ook tegenslag. De inmiddels razend drukke onderneemster draait standaard 80-urige werkweken en dat laat op fysiek, emotioneel en mentaal niveau zijn sporen na. Charlotte krijgt baarmoederhalskanker, maar geeft zichzelf nauwelijks de tijd om goed te herstellen. Toch overwint ze de ziekte en wordt ze zwanger van zoontje Sky.

Na de geboorte volgt nog meer tegenspoed. Haar huis brandt af en tot overmaat van ramp gaat de kledinglijn failliet. Na deze roerige periode en neerwaartse spiraal in zowel de werk- als privésfeer volgt de onvermijdelijke burn-out. Serieuze verlammingsverschijnselen en andere medische klachten dwingen de normaal zo energieke onderneemster om het roer in haar leven drastisch om te gooien.

Lezingen:

Geluk, balans en succes in het leven

Begin 2017 verandert Charlotte haar levensstijl ingrijpend. Ze verdiept zich eindeloos in de wereld van het menselijk brein, mindset, voeding en beweging en volgt opleidingen op het gebied van onder andere orthomoleculaire geneeskunde, ‘Neural Cause Effects’, NLP, en ‘Body Mind Reset’. Na het vergaren van een schat aan waardevolle informatie op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer ontwikkelt ze haar eigen unieke methode in de vorm van het Golden Growth model.

Een centrale rol in dit model speelt het begrip Brain Balance, dat draait om het vinden van de optimale balans tussen het rationele en onderbewuste brein. In de huidige maatschappij is deze balans bij veel mensen verstoord, terwijl de wetenschap heeft aangetoond dat dit leidt tot variërende gezondheidsissues zoals burn-out, depressie en obesitas. Volgens Charlotte zijn deze verschijnselen niets anders dan een gezonde reactie van het lichaam op een ongezonde leefstijl.

Auteur en Brain Balance expert inhuren voor een lezing

Inmiddels staat de Brain Balance expert door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis weer midden in het leven. Haar nieuwe missie is anderen te helpen om hetzelfde bevrijdende resultaat te ervaren. Dit doet ze onder meer als auteur van het boek Brain Balance – het geheim voor geluk & gezondheid. In het boek ontvouwt Charlotte de 6 stappen waarmee iedereen binnen 60 dagen in balans kan komen, zijn leven structureel kan veranderen en dromen kan najagen.

Brain Food is hierbij een veelvoorkomend begrip en in 2020 kwam dan ook het boek Brain Food – voeding voor gezonde hersenen uit. Dit boek werd zo goed ontvangen dat een tweede Brain Food boek niet kon achterblijven en het voorjaar van 2021 staat voor Charlotte dan ook in het teken van de lancering van haar Brain Food Smoothieboek. En naast deze boeken boordevol breinkennis en recepten, bracht Charlotte ook nog journals op de markt voor volwassenen, tieners én kids. Brain Balance voor de hele familie.

Kennis delen

Charlotte deelt haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen en heeft 20 maart uitgeroepen tot Nationale Breindag – de dag waarop het belang van meer kennis over het brein centraal staat. Tijdens de editie in 2021 ging Charlotte live in gesprek met een tiental experts, ervaringsdeskundigen en Bekende Nederlanders over brein gezondheid en het belang hiervan voor zowel het individu als organisatiebreed. En met haar erkende opleidingen tot Brain Balance Coach heeft Charlotte als doel om samen de diverse brein gerelateerde ziektebeelden in ons land terug te dringen en te werken aan meer balans en geluk. Via haar platform Your Brain Balance informeert en inspireert Charlotte samen met diverse deskundigen over brein gerelateerde onderwerpen als Brain Food, slaap, stress, beweging en ontspanning.

Maar ook als spreker timmert de gedreven onderneemster hard aan de weg. Ze is te boeken voor onder andere seminars, congressen, symposia, netwerkbijeenkomsten en bedrijfstrainingen op maat. Op open en toegankelijke wijze deelt Charlotte haar kennis en kunde met iedereen die het gevoel heeft dat er meer in zit dan er nu uitkomt; zowel in de werk- als privéomgeving.

Contact opnemen met Charlotte Labee

Charlotte Labee behoort inmiddels tot de populairste sprekers op het gebied van het brein, gezondheid en een gebalanceerde levensstijl. Op inspirerende wijze gebruikt ze doortimmerde theorie ter ondersteuning van haar praktijkervaring en enthousiasmeert ze ook anderen om het maximale uit het leven te halen.

Het is de reden dat tal van grote organisaties binnen uiteenlopende sectoren haar inhuren voor een maatwerk lezing of training. Wilt u Charlotte ook inhuren als inspirator of coach? Informeer bij de betrokken specialisten van Quality Bookings naar de mogelijkheden en voorwaarden om deze spreker te boeken.

Meer informatie & boekingen

Charlotte Labee inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Charlotte Labee
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers