20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dr. Leonard Hofstra
Exclusief bij
Quality Bookings

Dr. Leonard Hofstra als spreker boeken

Hoe kun je medewerkers fit en gezond houden, en uitval voorkomen? Hoe zorg je ervoor dat inwoners van een dorp of stad zo goed mogelijk oud worden? Op deze vragen geeft Dr. Leonard Hofstra antwoord in een baanbrekende lezing, die toehoorders niet alleen laat inzien wat gezonde leefstijl inhoudt, maar ook hoe je dit vol kunt houden. Dr. Leonard Hofstra heeft zich bewezen als een pionier in de wereld van de gezondheidszorg, met een focus op preventie van ingrijpende ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.. Zijn benadering van gezondheidseducatie, met name via het project “Influencing for Health”, maakt gebruik van entertainment, media  en de laatste inzichten in gedragswetenschappen om mensen op innovatieve wijze te inspireren tot een gezondere levensstijl. Naast een focus op preventie, ligt zijn passie en expertise in longevity, de kunst van het ouder worden zonder ziekte.

Dr. Leonard Hofstra

Cardioloog en hoogleraar

Na de publicatie van de InterHeart studie in 2004, waaruit bleek dat 90% van de kans op het krijgen van een hartinfarct door ongezonde leefstijl wordt bepaald, besloot DR.Leonard Hofstra het roer volledig om te gooien. Met een indrukwekkende lijst van publicaties, prijzen en een onmiskenbare invloed in zijn vakgebied, is Dr. Hofstra een toonaangevende expert in hart- en vaatziekten en een inspirerende spreker op het gebied van gezondheid en levensstijl.

Dr. Leonard Hofstra als gastspreker boeken

Het inhuren van Dr. Leonard Hofstra als gastspreker biedt een unieke kans om uw publiek te verrijken met inzichten over het belang van levensstijl in de preventie en longevity.  Zijn innovatieve lezingen zijn gevuld met de nieuwste onderzoeksbevindingen, persoonlijke ervaringen en praktische tips die iedereen gaan inspireren om gezondere keuzes te maken. Dr. Hofstra combineert zijn expertise met een passie voor onderwijs, waardoor zijn presentaties niet alleen informatief, maar ook uiterst boeiend zijn.

Wat opdrachtgevers zeggen over Dr. Leonard Hofstra

Opdrachtgevers prijzen Dr. Hofstra voor zijn vermogen om op een diepgaande, maar toegankelijke manier te spreken over de cruciale rol van levensstijl in gezondheid en welzijn. Zijn lezingen worden vaak als transformerend beschouwd, met praktische adviezen die deelnemers kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Zijn inzet voor het verbeteren van de volksgezondheid door educatie en innovatie heeft hem niet alleen in Nederland, maar ook internationaal, erkenning opgeleverd.

Over levensstijlverandering voor een betere gezondheid

Levensstijlverandering is niet alleen cruciaal in de strijd tegen hart- en vaatziekten, de nummer één doodsoorzaak wereldwijd, maar ook in het voorkomen van dementie. Daarnaast wordt  onze healthy lifespan voor het overgrote deel bepaald door gezonde leefstijl. Dr. Hofstra’s onderzoek en initiatieven benadrukken het belang van een gezonde levensstijl, inclusief voeding, lichaamsbeweging en stressmanagement, als fundamentele elementen voor het voorkomen en behandelen van deze ziekten. Zijn benadering is gericht op het empoweren van individuen om controle te nemen over hun gezondheid door bewuste keuzes te maken in hun dagelijks leven.

Dr. Leonard Hofstra inhuren voor een lezing

Het boeken van Dr. Hofstra voor een lezing is een naadloos proces, waarbij wij, Quality Bookings, u volledig ondersteunen. Met 20 jaar expertise in het veld, bieden we all-inclusive tarieven en garanderen we dat u binnen 24 uur een offerte ontvangt. Onze uitgebreide support en tevredenheidsgarantie zorgen ervoor dat uw evenement vlekkeloos verloopt, terwijl we u door elk stap van het boekingsproces leiden.

Biografie

Vroege carrière en opleiding

Geboren op 25 juni 1963, heeft Dr. Hofstra een indrukwekkende academische en professionele achtergrond, beginnend met zijn residentie in cardiologie, waar hij zijn boardcertificering ontving in 2000. Zijn passie voor innovatie in de cardiologie leidde hem naar de University of Washington in Seattle, USA, voor zijn post-doc, en later naar posities als professor in de cardiologie op verschillende gerenommeerde universiteiten wereldwijd.

Innovatie in de gezondheidszorg

Dr. Hofstra’s benadering van gezondheidszorg is altijd innovatief geweest, waarbij hij zorg en  innovatie combineert om hoogwaardige patiëntenzorg te leveren. Als medisch directeur heeft hij het cardiologiecentrum in Utrecht naar grote hoogten geleid, bekend om zijn flexibiliteit en effectieve stroomlijning van de patiëntenzorg.

Boeken en publicaties

Dr. Hofstra is auteur van meerdere boeken, waaronder “SnelSlim” (2015), “Hart voor je Brein” (2021), en “Hoop voor Hart en Hersenen” (2023) samen geschreven met Erik Scherder, die stuk voor stuk duizenden exemplaren hebben verkocht. Deze boeken benadrukken zijn toewijding aan het verspreiden van kennis over de belangrijke relatie tussen levensstijl en gezondheid.

Prijzen en erkenning

Door de jaren heen heeft Dr. Hofstra meerdere prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel van meest patiëntvriendelijke zorgverlener in Nederland in 2015. Deze erkenningen weerspiegelen zijn toewijding aan patiëntenzorg en zijn bijdrage aan de medische gemeenschap.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Dr. Leonard Hofstra

Schrijf een review

Video met Dr. Leonard Hofstra

Meer informatie & boekingen

Dr. Leonard Hofstra inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Dr. Leonard Hofstra
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers