Soms heeft de wereld een illusie nodig om anders naar de realiteit te kunnen kijken. Ik maak mensen die illusie graag rijker.

Over Niels
Als dagvoorzitter/presentator en tijdens zijn live act zet Niels Houtepen (1984) eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

In het entertainmentvak heeft Niels zowel in als buiten de spotlights altijd zijn dromen nagejaagd en hij wil anderen zover krijgen om dit ook te doen. Achter de schermen was hij als ondernemer, producent en creative betrokken bij allerlei mediaconcepten, tv-programma’s en publieksevenementen. Zo bedacht Niels het magisch-educatieve Wonder School, wekelijks te zien bij RTL Telekids. Het concept is er een van Just Media Group, waar hij ook creatief directeur geweest is. Ook is Niels mede-verantwoordelijk voor Inspiration 360: het grootste inspiratie-event voor professionals, waar de Amerikaanse vice-president Al Gore en Sir Richard Branson in 2016 aan meewerkten.

Niels werd in het verleden tweevoudig Nederlands kampioen Goochelen en stond in meer dan vijftien landen op de planken. In Nederland hostte en verwonderde hij op meer dan 500 events en hij specialiseerde zich de laatste jaren meer en meer op de zakelijke markt. Vijftien jaar lang kende de wereld deze rasentertainer als Nick Nielsen, maar omdat authenciteit bij Niels voorop staat werkt hij sinds 2016 weer onder zijn eigen, echte naam.

Verwonderen
Verwondering is de basis voor elke passie en sterker dan welke emotie dan ook. Het zorgt voor groei, geeft zelfvertrouwen en zet een magische bril op nuchtere neuzen.

Maar in wonderen geloven we na ons 8e levensjaar vaak niet meer. Des te mooier vindt Niels Houtepen het om zijn publiek avond na avond met illusies – in ieder geval voor éven – te laten twijfelen aan wat ze zien.

Een illusie is veel meer dan een verdwijntruc of een konijn in een hoed. Het zet aan tot emotie, zorgt voor verbazing en verwondering, verbindt, start creatieve processen en brengt mensen in beweging.

Die momenten van verbazing creëren is de reden dat Niels zich is gaan verdiepen in magie en illusie. De wereld heel even laten ontsnappen aan de vaste kaders. Niels is niet paranormaal begaafd, maar weet toch in de hoofden van zijn publiek te kruipen. Met magie, suggestie, maar ook met elementen uit de marketing in de vingers kan hij gedachtes bij eenieder in het hoofd planten én er weer uit halen.

Als prijswinnend magician en illusionist en verdieping in neurolinguïstisch programmeren, hypnose, psychologische experimenten en marketing, maar ook theater, cabaret en stand-up comedy heeft Niels een unieke vorm van entertainment ontwikkeld die moeilijk in een hokje te plaatsen is, maar het best te omschrijven als… verwondering.

Niels Houtepen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Niels Houtepen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21