Info & boekingen
Spreker Rico Bakker - Patroondoorbrekend denken Copyright foto: Bert Oost

Rico Bakker Patroondoorbrekend denken

Rico Bakker als spreker boeken

Ken je dat? Een verrassend en vernieuwend concept waarvan je denkt: ‘Hoezo ben ik daar niet opgekomen?’ Toch is dat niet zo gek. ‘’Rico Bakker is trainer en spreker over creativiteit. Met zijn lezingen en groepssessies helpt hij organisaties om op andere manieren naar vragen en problemen te kijken. Met behulp van prikkelende en absurde vragen brengt hij de slechtste ideeën naar boven en helpt hij organisaties om dit te gebruiken voor vernieuwende, ludieke en onderscheidende ideeën.’’

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Rico Bakker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Rico Bakker

De kracht van een slecht idee!

Ons brein werkt snel en efficiënt door verbindingen die iedere dag in onze hersenen worden aangelegd. Dit kun je zien als een soort snelwegen die ons leven georganiseerd en voorspelbaar houden. Wij kunnen daardoor met vrij weinig inspanning problemen oplossen door logisch en realistisch denken. Dit is fantastisch, want deze logica brengt ons veilig en snel van A naar B. Maar soms komen we vast te zitten in die patronen. Hierdoor lukt het ons niet altijd om vernieuwend te zijn. En als je erover nadenkt: hoe logisch is het om steeds hetzelfde te blijven doen en toch een andere uitkomst te verwachten?

Creatieve en nieuwe oplossingen ontstaan in de verbeelding. Als we op een andere manier willen denken, helpt het om andere vragen te stellen.  Wat als…? Krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën laten je loskomen van je gebruikelijke denkwijze en een spoor nemen waarvoor we normaal gesproken zullen passen. Gebaande paden ontwijken en op zoek naar datgene wat we nog niet kennen.  Op die manier krijgen nieuwe, verrassende maar ook realistische oplossingen een kans. Maar hoe doe je dat?

Wat Rico doet, is die patronen doorbreken! In zijn lezing ‘de kracht van een slecht idee’ wordt op interactieve wijze het creatieve proces ontleed. Je leert hoe je de potentie in ‘slechte’ ideeën kunt vinden door ze met simpele technieken te onderzoeken. Door de juiste vragen te stellen en gericht van het pad af te stappen lukt het om écht vernieuwend te zijn. Met spraakmakende voorbeelden en herkenbare anekdotes word je meegenomen in het gedachtegoed van creatief denken.

Over Rico

Rico Bakker is ondernemer en creatieveling in hart en nieren. Hij is spreker over creativiteit en patroondoorbrekend denken. Hij is host van zijn eigen Slechte Ideeën Podcast en inspireert zijn luisteraars met de gekste, wildste en slechtste verhalen om eens wat gekker doen. Want zijn motto luidt: Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!

Meer informatie & boekingen

Rico Bakker inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met Rico Bakker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers