20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Allan Hardenberg
Exclusief bij
Quality Bookings

Allan Hardenberg als spreker boeken

Allan Hardenberg, directeur en medeoprichter van ALDA, is al decennia lang een belangrijke speler binnen de internationale evenementenindustrie. Wat voor Allan begon met het organiseren van eigen feesten in een oud pakhuis, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal powerhouse in evenement productie, promotie en conceptontwikkeling. Opererend vanuit kantoren in Los Angeles, Hong Kong, Keulen, Zagreb, Boekarest, Pula en Amsterdam. Met in totaal maar liefst 1500 evenementen op de teller, georganiseerd in 57 verschillende landen.

Allan Hardenberg

Festivalorganisator en promotor

Kwaliteit en innovatie staat voorop bij Allan en zijn inmiddels 85-koppige team. Wat duidelijk naar voren komt bij larger-than-life producties zoals AMF (Amsterdam Music Festival), The Flying Dutch en Armin van Buuren’s wereldwijde Armin Only en A State Of Trance tournees. Het startpunt bij het creëren van een nieuw concepten is altijd de bezoeker, plus geen enkele show mag hetzelfde zijn én elke nieuwe productie is voorzien van de laatste innovatieve ontwikkelingen. Van bar tot podium, van ticketsysteem tot veilige looproutes –– over elk detail wordt nauwkeurig nagedacht. Iets wat Allan al vroeg meekreeg bij de discotheek in Zwijndrecht waar hij in 1990 zijn carrière begon als glazenhaler en het al snel schopte tot bedrijfsleider. Zeven jaar later begint hij met het organiseren van eigen feesten, om 10 jaar daarna ALDA op te richten met goede vriend David Lewis. Ze maken aan elkaar de belofte om producties neer te zetten die de dance industrie zullen veranderen.

Inmiddels, 14 jaar later, produceert ALDA o.a. aan de duizendste show van Armin van Buuren’s wereldberoemde A State Of Trance (ASOT) concept. Een game-changer binnen de industrie doordat er nooit gekort is op het realiseren van grootse ideeën en er constant wordt geïnnoveerd op het gebied van (digitale) techniek. Wat zichtbaar heeft bijgedragen aan het bouwen van een sterk onderscheidend show concept. De eerste show van Armin waar ALDA bij betrokken was voor een publiek van 5.000 mensen, tegenwoordig trekt een gemiddelde show 55.000 mensen. Een enorme groei voor Armin, maar ook voor Allan en zijn team.

“De artiest heeft bij ons altijd centraal gestaan of het nou om een solo show van Armin of Hardwell gaat, of een festival met ontzettend veel verschillende stages en artiesten, als organisator staan we niet op het podium maar bouwen we het podium. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat de artiest de best mogelijke show kan geven. Onze focus zal altijd ‘achter de schermen’ liggen, toch ben ik met de jaren gaan inzien dat het voor de bezoeker ook van belang is om de organisator te leren kennen. Dus proberen we met ALDA steeds zichtbaarder te worden.” vertelt Allan.

Aan zichtbaarheid achter de schermen ligt het niet, al jaren wordt er vanuit verschillende hoeken van de wereld gekeken naar ALDA. In Nederland drukken ze, voor het grote publiek, in 2015 hun stempel op de evenementenindustrie met The Flying Dutch. Het dance evenement waarbij wereldberoemde DJs als Afrojack, Martin Garrix en Tiësto op één dag per helikopter naar Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven worden gevlogen om op te treden voor maar liefst 120.000 muziekliefhebbers, in totaal.

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) doen Allan en zijn team dit jaarlijks dunnetjes over, met AMF in de Johan Cruijff ArenA en ASOT in de Jaarbeurs Utrecht, waar in totaal 95.000 bezoekers op afkomen. Voor ALDA is dit hét moment om aan de rest van de wereld te laten zien wat er in Amsterdam wordt bedacht.

Tot 2012 vond het Amsterdam Dance Event van woensdag tot en met vrijdag plaats, door de komst van het door ALDA georganiseerde AMF op de zaterdag is de ADE week als het ware verlengt. AMF trekt al jaren een groot internationaal publiek met bezoekers van over de hele wereld. Om de prestigieuze DJ Mag Top 100 DJ Awards uitreiking bij te wonen én hun favoriete DJs te zien optreden.

In 2008 lobbyde Allan bij DJ Mag om de Awardshow tijdens het grootste evenement van ADE te laten plaatsvinden. In oktober dit jaar wordt alweer voor de tiende keer de nummer 1 DJ van de wereld gekroond in de Amsterdam Arena tijdens AMF.

Onderwerpen
Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Allan Hardenberg

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Allan Hardenberg inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Allan Hardenberg
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers