Voormalig volleybalcoach Joop Alberda maakte zich onsterfelijk door in 1996 met het Nederlands volleybalteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta te winnen. Tegenwoordig is hij werkzaam als sportbestuurder. U kunt Joop Alberda inhuren als spreker.

Volleybal
Alberda volgde een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en speelde zelf volleybal op eredivisieniveau. Na zijn loopbaan als sporter ging hij aan de slag als coach.

In 1994 werd Alberda bondscoach van het Nederlands mannenvolleybalteam. Twee jaar later wist deze equipe Olympisch goud te winnen tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. Later zou het Nederlandse publiek dit moment kiezen tot sportmoment van de twintigste eeuw. Alberda werd dat jaar zelf uitgeroepen tot beste volleybalcoach ter wereld.

Technisch directeur
Vervolgens werd hij in 1997 technisch directeur bij sportkoepel NOC*NSF. Onder zijn leiding slaagde de Nederlandse afvaardiging op de Spelen van Sydney er in een recordaantal medailles te winnen. In 2008 werkte hij vervolgens samen met Guus Hiddink voor de Russische voetbalbond. In 2013 werd hij technisch directeur van de zwembond KNZB.

Wilt u Joop Alberda boeken als spreker? In zijn lezingen heeft hij het over onderwerpen als leidinggeven en samenwerken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Joop Alberda spreekt graag over:

Joop Alberda boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Joop Alberda. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21