20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Edin Mujagic
Exclusief bij
Quality Bookings

Edin Mujagic als spreker boeken

Edin Mujagic is een naam die resoneert in de wereld van economie en monetaire beleidsanalyse. Zijn expertise en diepgaande kennis op het gebied van macro-economie, monetaire economie, en het beleid van centrale banken maken hem een veelgevraagde spreker voor congressen, seminars en bedrijfsevenementen. Edin’s vermogen om complexe economische concepten te vertalen naar begrijpelijke taal, zonder afbreuk te doen aan de inhoudelijke diepgang, is precies wat je zoekt in een inspirerende en talentvolle spreker. Met zijn unieke invalshoek en vermogen om actuele economische ontwikkelingen te koppelen aan de historische context, biedt hij zijn publiek niet alleen inzicht maar ook waardevolle lessen voor de toekomst.

Edin Mujagic

Hoofdeconoom

Wanneer je Edin Mujagic als gastspreker boekt, haal je iemand in huis die niet alleen spreekt over economische trends en het beleid van centrale banken maar dit ook relateert aan de bredere maatschappelijke en bedrijfseconomische context. Edin staat bekend om zijn vermogen om op een boeiende wijze de invloed van monetaire beleidsbeslissingen op het dagelijks leven en bedrijfsvoering uit te leggen. Zijn lezingen zijn rijk aan inzichten en voorzien van concrete voorbeelden, waarmee hij complexe materie toegankelijk maakt voor een breed publiek. Zijn unieke eigenschappen, waaronder zijn analytische blik en de capaciteit om vooruit te kijken, maken hem de ideale spreker voor evenementen die zich richten op economische vooruitzichten en strategieën.

Over monetaire economie en het beleid van centrale banken

De wereld van monetaire economie en het beleid van centrale banken is er een van constante beweging en ontwikkeling. Deze thema’s zijn cruciaal voor het begrijpen van globale economische trends, inflatie, rentevoeten, en de algehele gezondheid van de economie. Edin Mujagic’s lezingen bieden een diepgaand inzicht in deze materie, belicht vanuit verschillende perspectieven, inclusief de historische context, actuele gebeurtenissen, en toekomstige verwachtingen. Hij bespreekt de impact van beslissingen van centrale banken op zowel macro- als micro-economisch niveau, en biedt publiek de kennis om economische signalen beter te interpreteren en te begrijpen.

Edin Mujagic inhuren voor een lezing

Het inhuren van Edin Mujagic voor een lezing is een gestroomlijnd proces dat begint bij Quality Bookings. Onze all-inclusive tarieven en uitgebreide support zorgen ervoor dat elke stap, van aanvraag tot de dag van het evenement, soepel verloopt. Binnen 24 uur ontvang je een offerte, en onze tevredenheidsgarantie verzekert je van een inspirerende bijdrage aan je evenement. Ons team staat klaar om alle praktische zaken te regelen, zodat je je kunt concentreren op het succes van je bijeenkomst.

Biografie van Edin Mujagic

Edin Mujagic is geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina. Op 15-jarige leeftijd kwam hij, als vluchteling, naar Nederland. Edin heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Sinds 2018 is Edin hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Daarvoor heeft hij gewerkt als economisch analist en redacteur van het zakenweekblad FEM Business.

Hij is regelmatig te zien en te horen op NPO 1, Radio 1 en BNR. Op die laatste zender verzorgt hij sinds begin september 2022, samen met hoogleraar Arnoud Boot, de rubriek ‘Macro met Boot en Mujagic’, waarin Edin elke dinsdag, woensdag en donderdag de economische ontwikkelingen voorziet van duiding. Naast radio en televisie, schrijft Edin columns en andere beschouwingen in landelijke dagbladen en online platformen als het FD, De Telegraaf, Elsevier, IEXProfs, Effect, Reformatorisch Dagblad, Cashcow en meer.

Van zijn hand zijn meerdere boeken verschenen, waaronder ‘10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt‘ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen‘ (2012), ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816‘ (2016) en ‘Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei’ (2021). Van het laatstgenoemde boek is inmiddels de 9de druk verschenen. Daarin laat hij zien dat de loskoppeling van de dollar van het goud een belangrijk keerpunt in de geschiedenis is omdat het grote invloed heeft gehad op de maatschappij en economie. Die gevolgen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar.

Edins bericht

Begin 2022 heeft Edin voor Commissie Financiën van de Tweede Kamer een paper geschreven en een bijdrage geleverd aan een rondetafelgesprek om de recente ontwikkeling van inflatie te duiden. Eerder was hij lid van een expert-commissie die de Kamercommissie Financiën voorzag van advies ten aanzien van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de euro. In 2024 verschijnt zijn nieuwe boek.

In zijn presentatie en boeken gebruikt Edin het verleden om het heden te begrijpen en vervolgens een blik te kunnen werpen in de toekomst. Een van zijn favoriete uitspraken is die van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes die de geschiedenis ‘de moeder van de waarheid, getuige van het verleden, voorbeeld en advies voor het heden en een waarschuwing voor de toekomst’ noemde. Edin pleit onder meer voor een ingrijpende verandering van het economisch onderwijs, met meer aandacht voor economische geschiedenis (en de lessen daaruit), filosofie en ethiek.

Een van de lessen uit het economisch verleden is dat er veel signalen en aanwijzingen zijn dat we aan de vooravond staan van een nieuw, beter, (economisch) tijdperk, een les die te rijmen is met een oude volkswijsheid, namelijk dat het donkerste uur vlak voor de dageraad is. Een aanwezige bij een van de lezingen van Edin noemde hem na afloop ‘een volkseconoom’, iemand die economische ontwikkelingen uitlegt op een manier dat iedereen het begrijpt, een omschrijving die Edin als een van de mooiste complimenten die hij als econoom kreeg, beschouwt.

Edin heeft de afgelopen jaren lezingen gegeven bij:

Rabobank, ING, Philips, Ministerie van Financiën, De Nederlandsche Bank, Investment Officer, Pensioenfederatie, INREV, Canon, Alfa Accountants en Adviseurs, Businessclub Cobramuseum, verschillende Rotary-afdelingen, GoldRepublic, Vereniging van Financieel Planners FFP, OnderhoudNL, DCFA Dutch Corporate Finance Association, CFA Society, CFA Dutch Commission on Bonds, Treasurers 100.000+ (vereniging van treasurers van de Nederlandse gemeenten met 100.000 inwoners of meer), NBA Opleidingen, MKB Nederland, Credion, Vecon (vereniging van leraren economie), CFO day, Koninklijk Actuarieel Genootschap, Stichting Erkende Hypotheekadviseurs, Lions.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Edin Mujagic

"Absolute aanrader voor iedereen die een zwak heeft voor (geschiedenis van de) economie, en/of het gevoel heeft dat het huidige model naar zijn breekpunt toeloopt."

― Bart Decaigny
Schrijf een review

Video met Edin Mujagic

Meer informatie & boekingen

Edin Mujagic inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Edin Mujagic
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers