Info & boekingen
Spreker Erik Scherder - Psychologie & Neurowetenschappen Copyright foto: Thomas Kessens

Erik Scherder Psychologie & Neurowetenschappen

Erik Scherder als spreker boeken

Erik Scherder is een alom gerespecteerde hoogleraar die via Quality Bookings ook is te boeken als spreker. In die rol blijkt hij zeer gewild, want hij koppelt een uniek spreektalent aan een overvloed van kennis. Hierdoor hangt elk publiek, van jong tot oud, tijdens een lezing ademloos aan zijn lippen

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
 • Snel contact met Erik Scherder
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Erik Scherder

Erik Scherder is een Nederlandse neurowetenschapper en hoogleraar aan de Vrije Universiteit (VU). Hij is gespecialiseerd in de neurowetenschap en de relatie tussen hersenen en gedrag.

Scherder studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daarna zijn doctoraat in de Neurowetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Hij was daarna verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Neurowetenschappen en Gedrag en is sinds 2010 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Scherder heeft verschillende publicaties op zijn naam staan en heeft ook meerdere boeken geschreven over de relatie tussen hersenen en gedrag, waaronder “Hersenen en gedrag: de wetenschap achter onze emoties, gedachten en acties” en “Hersenen en liefde: de wetenschap achter onze emoties”.

Scherder is ook een veelgevraagd spreker en mediafiguur en verschijnt regelmatig in televisieprogramma’s en radioprogramma’s om over neurowetenschap te praten. Hij is ook actief als ambassadeur voor de Hersenstichting en de Alzheimerstichting.

Wat kan je verwachten van Erik Scherder?

Bij een lezing van Erik Scherder kan men verwachten dat hij zal spreken over onderwerpen die te maken hebben met de hersenen en het menselijk gedrag. Hij zal waarschijnlijk ingaan op de werking van de hersenen en hoe deze beïnvloed wordt door verschillende factoren, zoals emoties, omgeving en gezondheid. Ook zal hij mogelijk praktische tips en adviezen geven over hoe men zijn hersenen op een gezonde manier kan gebruiken en behouden. Bovendien zal hij waarschijnlijk humor en interactie gebruiken om het onderwerp toegankelijk en interessant te maken voor het publiek.

10 highlights uit de carrière van Erik Scherder:

 1. Scherder begon zijn carrière als psycholoog, maar groeide uit tot een bekend wetenschapper en auteur in de neurowetenschappen.
 2. Hij schreef meerdere boeken over de werking van de hersenen, waaronder “Hersenen in beweging” en “Hersenen in rust”.
 3. Scherder is een veelgevraagd spreker op congressen en symposia over neurowetenschappen en hersenonderzoek.
 4. Hij is lid van diverse wetenschappelijke commissies en werkt samen met verschillende universiteiten en onderzoeksinstellingen.
 5. Scherder heeft veel onderzoek gedaan naar de effecten van beweging op de hersenen, en heeft hierover veel gepubliceerd.
 6. Hij is een voorvechter van de inzet van beweging in de behandeling van hersenaandoeningen, zoals Alzheimer.
 7. Scherder is betrokken bij verschillende projecten die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met hersenaandoeningen.
 8. Hij is mede-oprichter van de Stichting Hersenbeweging, die zich inzet voor de promotie van beweging bij hersenaandoeningen.
 9. Scherder heeft in 2018 de Prinses Beatrixprijs voor de Hersenen ontvangen.
 10. Hij is vaak te zien in televisieprogramma’s en interviews over neurowetenschappen, waardoor hij bijdraagt aan de popularisering van de wetenschap.

Meer informatie & boekingen

Erik Scherder inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Erik Scherder
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers