20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hoe sprekers over ons brein ons meer inzicht geven in de werking van onze hersenen
25 oktober 2023

Hoe sprekers over ons brein ons meer inzicht geven in de werking van onze hersenen

Ons brein is een ongelofelijk complex en fascinerend orgaan. Het reguleert alles wat we doen, van de kleinste bewegingen tot onze diepste gedachten en gevoelens. Wetenschappers en onderzoekers doen al jaren onderzoek naar de werking van de hersenen, en er zijn inmiddels talloze inzichten verkregen die ons helpen begrijpen hoe ons brein werkt. Er zijn verschillende sprekers die zich gespecialiseerd hebben in het onderwerp ‘ons brein’ en die hun kennis en inzichten delen met een breder publiek. In deze blog gaan we dieper in op het werk van enkele van deze sprekers.

Sprekers over ons brein

Een van de bekendste Nederlandse sprekers over ons brein is Erik Scherder. Als hoogleraar neuropsychologie is hij een expert op het gebied van de hersenen. Scherder geeft regelmatig lezingen waarin hij uitlegt hoe beweging en cognitie met elkaar verbonden zijn en welke invloed dit heeft op ons gedrag en onze gezondheid. Zijn lezingen zijn zowel informatief als inspirerend en bieden praktische tips voor een gezondere levensstijl.

Een andere bekende spreker over ons brein is Dick Swaab. Als hersenonderzoeker en auteur van de bestseller ‘Wij zijn ons brein’ heeft Swaab veel kennis over de werking van de hersenen. In zijn lezingen gaat hij dieper in op de invloed van de hersenen op ons gedrag, onze gevoelens en onze persoonlijkheid. Zijn onderzoek naar de sekseverschillen in de hersenen en de invloed van de baarmoeder op de ontwikkeling van de hersenen heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd.

Ook Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie, is een bekende spreker op het gebied van ons brein. Zij richt zich in haar lezingen vooral op de invloed van de hersenen op ons vermogen om te veranderen en te groeien. Haar boodschap is dat we ons brein kunnen trainen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en betere keuzes te maken.

Ayca Szapora is een bijzondere spreker die zich onderscheidt door haar unieke combinatie van neurowetenschappen, cognitieve psychologie, zelf-realisatiecoaching en bedrijfskunde. Met haar Black Belt in Lean & Six Sigma heeft ze een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd die ze inzet om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

Charlotte Labee is een spreker die zich richt op de invloed van voeding op de werking van ons brein. Als ‘brain balance expert’ geeft zij praktische tips over hoe we ons brein gezond kunnen houden door de juiste voeding te kiezen. Haar lezingen zijn een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen die mensen kunnen helpen hun hersenfunctie te verbeteren.

Tot slot is er Paul Smit, een spreker die zich richt op de invloed van ons brein op ons gedrag in organisaties. Als filosoof en cabaretier weet hij op een humoristische manier inzichten uit de neuropsychologie te combineren met praktische tips voor een betere samenwerking en communicatie binnen organisaties.

Het onderwerp ‘ons brein’ is een fascinerend en complex onderwerp dat veel mensen aanspreekt. Er zijn talloze wetenschappelijke inzichten die ons helpen begrijpen hoe onze hersenen werken en welke invloed dit heeft op ons gedrag, onze gevoelens en onze persoonlijkheid. Sprekers zoals Erik Scherder, Dick Swaab, Margriet Sitskoorn, Charlotte Labee en Paul Smit delen hun kennis en inzichten over dit onderwerp op een manier die zowel informatief als inspirerend is. Hun lezingen bieden praktische tips en adviezen die mensen kunnen helpen om hun hersenfunctie te verbeteren en een gezondere levensstijl te ontwikkelen.