Info & boekingen
Spreker Dounia Maakor - Sociaal onderneemster Copyright foto: Mounia Beztati

Dounia Maakor Sociaal onderneemster

Dounia Maakor als spreker boeken

De in Nijmegen geboren en getogen Nederlands-Marokkaanse Dounia Maakor is een award winning sociaal onderneemster. Op jouw event of voor jouw organisatie spreekt Dounia over bewustwording omtrent (arbeidsmarkt)discriminatie, kansenongelijkheid en sociaal impact. Dounia heeft als missie om een verandering teweeg te brengen als het gaat om het uitsluiten van talentvolle mensen vanwege persoonskenmerken. In haar inspirerende talks legt ze uit hoe en waarom te focussen op talent, potentie en motivatie.

Prijsindicatie
€ 1.000 tot € 2.000
Te boeken als
 • Snel contact met Dounia Maakor
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Dounia Maakor

Als voormalig recruiter zorgde Dounia voor reuring toen ze een e-book schreef over het bestrijden van arbeidsmarktdiscriminatie door middel van kunstmatige intelligentie. Haar bijdrage werd bekroond met een VIVA400 award en haar openlijke strijd tegen discriminatie ging niet onopgemerkt voorbij. De passie om discriminatie en kansenongelijkheid te bestrijden en diversiteit te stimuleren, zit nu ook in het DNA van haar productiehuis. Met haar agency maakt ze impact door het maken van films die uiteenlopende maatschappelijke kwesties aan de kaak stelt. Een plek waar kunst en creativiteit de universele taal is om mensen te inspireren en raken.

Discriminatie en kansenongelijkheid is anno 2022 nog steeds niet van de baan. Het lijkt erop dat met de komst van social media er juist meer boven water komt en de ernst van het probleem voor het grotere publiek zichtbaar wordt. Dounia heeft als doel om meer bewustwording te creëren, dialogen op gang te brengen en op haar manier een steentje bij te dragen. Haar kracht ligt in het samenbrengen en verbinden van diverse werelden. Dit doet ze als spreekster, schrijfster en door het geven van workshops. Haar manier van spreken is persoonlijk, direct en ze geeft altijd een boodschap mee met hetgeen ze vertelt.

In de media
Interview Eva Jinek

“Zonder wrijving geen glans. Redacteur Lizzy van Hees spreekt daarom iedere week iemand over zijn of haar royal fuck-ups en uitzinnige uitglijers, de dingen die niet goed zijn gegaan. Leveren die missers ook wat op? Na het horen waar Dounia Maakor allemaal mee bezig is, kan ik niet anders concluderen dan dat ze een duizendpoot is. De moeder van twee kinderen werkt 32 uur per week als recruiter bij een IT-bedrijf, maakt podcasts en heeft een onderneming in de film- en fotografiebranche. Ook schreef ze tussen de bedrijven door een e-book over artificial intellegence en discriminatie in de recruitmentsector. Mede daarom kreeg Dounia afgelopen jaar de Viva 400 award voor tech en innovatie.”

Interview Jan Magazine

“Kort nadat je aan de slag was gegaan als recruiter, ben je je gaan uitspreken tegen arbeidsdiscriminatie. Wat was de aanleiding? ‘Naas de vele berichtjes met vragen als hoe val ik op, hoe bemachtig ik een aan, hoorde ik als recruiter veel schrijnende verhalen van mensen die geen baan konden vinden of geblokkeerd werden in hun loopbaan vanwege hun gender, afkomst, leeftijd of geloofsovertuiging. Zelf heb ik daar nooit last van gehad, hoewel ik Moslima en van Marokkaanse afkomst ben. Tijdens een event vertelde de oprichter van het Zweedse bedrijf Tengai dat zij een robot hebben gemaakt die zonder vooroordelen sollicitatiegesprekken voert. Toen dacht ik meteen: hier wil ik iets mee doen.”

 Interview VIVA400

“Dounia (34) strijdt tegen arbeidsmarktdiscriminatie en schreef een veelgeprezen e-book over de manier waarop kunstmatige intelligentie dit kan bestrijden. Het is haar doel om meer bewustwording te creeren als het gaat om vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt.”

Meer informatie & boekingen

Dounia Maakor inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine van Weel
 • Snel contact met Dounia Maakor
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers