20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dwight van van de Vijver

Dwight van van de Vijver als spreker boeken

Dwight van van de Vijver, een inspirerende spreker met een rijke achtergrond in maatschappelijk werk, is een uitstekende keuze voor je volgende evenement. Geboren in Utrecht, in een toegewijd katholiek gezin, heeft hij vanuit zijn jeugd de waarde van bijdragen aan de maatschappij geleerd. Als ervaren wijkagent, hulpofficier van Justitie en inspecteur in Utrecht, is Dwight’s carrière gekenmerkt door zijn streven naar rechtvaardigheid en veiligheid. Zijn motto “Mensen die soms het moeilijkst zijn om van te houden, hebben dat vaak het hardst nodig”, weerspiegelt zijn empathische benadering tot de diverse lagen van de samenleving.

Dwight van van de Vijver

Tv-persoonlijkheid

Als dagvoorzitter brengt Dwight zijn unieke vermogen om mensen te verbinden en zonder vooroordelen te benaderen. Zijn talent om de essentie van elk onderwerp te vatten en deelnemers te engageren, maakt hem een uitblinker. In 2018 werd zijn toewijding aan maatschappelijke verbinding erkend toen hij de publieksprijs ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’ won. Dwight is een meester in het creëren van een sfeer waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Over maatschappelijke betrokkenheid en veiligheid

Dwight’s expertise ligt in maatschappelijke betrokkenheid en veiligheid. Deze thema’s zijn cruciaal in onze hedendaagse samenleving, waar veiligheid en sociale cohesie hand in hand gaan. Hij belicht onderwerpen als organisatiecultuur, etniciteit, diversiteit en inclusie, en biedt inzicht in effectieve verandermanagement en teambuilding strategieën. Zijn lezingen bieden een diepgaande kijk op deze thema’s, verrijkt met persoonlijke ervaringen en professionele inzichten.

Dwight van van de Vijver inhuren voor een lezing

Het boeken van Dwight voor een lezing is een eenvoudig en transparant proces. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap, van de eerste aanvraag tot de uiteindelijke realisatie van het evenement. Met onze all-inclusive tarieven en snelle offerte service, streven we ernaar om de boeking zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij begrijpen het belang van een gestroomlijnd proces en staan garant voor een tevredenheidsgarantie.

Biografie van Dwight van van de Vijver

Dwight van van de Vijver’s levensverhaal is er één van toewijding, verbinding en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zijn jeugd in een katholiek gezin in Utrecht legde de basis voor zijn levenslange inzet voor de maatschappij. De invloed van zijn ouders, een jurist en een onderwijzer, inspireerde hem om een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van de samenleving.

Dwight van van de Vijver is geboren in Utrecht, in een katholiek gezin. Als kind van een jurist en een onderwijzer wordt hem al vroeg duidelijk dat een bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van onze samenleving waardevol was. Hij werkte jarenlang als wijkagent in Utrecht en werd hulpofficier van Justitie en inspecteur. “Mensen die soms het moeilijkst zijn om van te houden, hebben dat vaak het hardst nodig.” Gedurende 18 jaar werken als politieman, komt dat zinnetje regelmatig voorbij, tijdens gesprekken die hij voert met mensen uit alle lagen van de bevolking.

Verbinding

Begin 2018 won Dwight de publieksprijs ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’. Mensen met elkaar willen verbinden en mensen zonder vooroordeel benaderen vormt voor hem de rode lijn in zijn carrière. Als presentator wil Dwight de kracht laten zien van dat wat ‘anders’ is of misschien wel bedreigend lijkt voor de ‘veilige’ bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt. Zijn empatische houding maakt Dwight de verbinder van de zaal.

Programma’s

In 2019 maakte Dwight de vierdelige documentaire ‘Geboeid’ – terug naar de plantage, waarbij hij op zoek ging naar zijn roots in Suriname. De unieke dubbele ‘van’ in Dwight zijn achternaam staat symbool voor zijn familiegeschiedenis, wat hem inspireerde om hier meer over te weten te komen. In 2020 portretteerde hij in het programma ‘Ook hier Nederlanders’ die in Nederland regelmatig of zelfs dagelijks te maken krijgen met racisme. In het najaar 2021 was Dwight te zien in het programma ‘Drop It’, dat gaat over wapenbezit van Nederlandse jongeren, en ‘Welkom in…Containerdorp’, waarvoor Dwight langdurig optrok met mensen uit de randen van de maatschappij. Zo ook de serie ‘Uit de bak’, waarin vier dappere mannen en één bijzondere vrouw hun detentieverhaal met Dwight delen. In 2023 deed Dwight mee aan ‘De Slimste Mens’. Ook heeft hij net het programma ‘Geboeid- terug naar Indonesië” gemaakt.

Zijn carrière bij de politie, waar hij 18 jaar diende, was meer dan alleen een baan; het was een roeping. Als wijkagent, hulpofficier van Justitie en inspecteur kreeg hij te maken met mensen uit alle lagen van de bevolking, wat zijn empathische benadering en begrip voor de menselijke natuur versterkte. Zijn vermogen om te verbinden en zonder vooroordelen te benaderen, werd in 2018 bekroond toen hij de publieksprijs ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’ won.

Dwight’s passie voor het verbinden van mensen komt ook tot uiting in zijn werk als presentator en documentairemaker. Zijn documentaireserie ‘Geboeid – terug naar de plantage’ en ‘Ook hier Nederlanders’ belichten belangrijke maatschappelijke thema’s zoals etniciteit, inclusie en de strijd tegen racisme. Zijn interesse in zijn eigen familiegeschiedenis en de unieke dubbele ‘van’ in zijn achternaam leidde hem naar Suriname, waar hij zijn wortels verkende.

Naast zijn werk in de media en bij de politie, is Dwight ook actief als spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer en debatleider. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over maatschappij, organisatiecultuur, veiligheid, diversiteit en inclusie, lifestyle en health, verandermanagement en teambuilding. Zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken en zijn publiek te inspireren, maakt hem een gewilde spreker.

Door Dwight van van de Vijver te boeken als spreker, dagvoorzitter of in een andere rol, haal je niet alleen een ervaren professional in huis, maar ook iemand die met zijn verhalen en ervaringen een onuitwisbare indruk achterlaat op je publiek. Zijn unieke perspectief en levenservaringen bieden een verrijkende aanvulling op evenementen die zich richten op maatschappelijke thema’s, diversiteit, veiligheid en persoonlijke groei.

Dwight’s deelname aan diverse televisieprogramma’s zoals ‘De Slimste Mens’, ‘Drop It’ en ‘Welkom in…Containerdorp’, getuigt van zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om complexe en gevoelige onderwerpen op een respectvolle en boeiende manier te benaderen. Zijn documentaire ‘Geboeid – terug naar Indonesië‘ toont zijn diepe betrokkenheid bij culturele en historische thema’s, iets wat hij met passie deelt in zijn lezingen en presentaties.

Dwight als spreker boeken

Door Dwight van van de Vijver te kiezen voor je evenement, kies je voor een spreker die niet alleen inhoudelijk sterk is, maar ook een natuurlijk talent heeft om zijn publiek te boeien en te inspireren. Zijn lezingen zijn niet alleen informatief, maar ook transformerend, waardoor deelnemers met nieuwe inzichten en inspiratie naar huis gaan.

Quality Bookings is trots om met Dwight samen te werken. Met onze 20 jaar expertise, all-inclusive tarieven, snelle offerteservice, uitgebreide support en tevredenheidsgarantie, zorgen wij ervoor dat het boeken van Dwight een naadloze en bevredigende ervaring wordt. Of je hem nu boekt als spreker, dagvoorzitter of voor een andere rol, Dwight van van de Vijver is een uitstekende keuze voor elk evenement dat streeft naar diepgang, verbinding en inspiratie.

Als je interesse hebt in het boeken van Dwight van van de Vijver of meer wilt weten over wat hij voor jouw evenement kan betekenen, neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen en alle vragen te beantwoorden. Kies voor Dwight van van de Vijver, en breng je evenement naar een hoger niveau met zijn inspirerende aanwezigheid en boeiende verhalen.

Te boeken als
Dagvoorzitter, Gespreksleider, Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Dwight van van de Vijver

Schrijf een review

Video met Dwight van van de Vijver

Meer informatie & boekingen

Dwight van van de Vijver inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Dwight van van de Vijver
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers