Info & boekingen
Spreker Tijn Elferink - De gezondheidsshow
Exclusief bij
Quality Bookings

Tijn Elferink De gezondheidsshow

Tijn Elferink als spreker boeken

We eten superfoods, drinken kefir en slikken visolie. We plannen de week zo vol met yogalessen, dat we er haast stress van krijgt. Volgens gezondheidsjournalist Tijn Elferink (AD en NU.nl) hebben we een ongezonde focus op gezondheid.

Tijn is auteur van boeken als Kusje Erop en Fijn dat je er bent en schrijft columns en rubrieken voor onder andere AD en NU.nl. Zijn missie: jou helpen gezondere keuzes te maken. Thuis en op het werk.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
 • Snel contact met Tijn Elferink
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Als directeur bij een zorgverzekeraar drong het tot hem door hoe ongezond we leven. We worden weliswaar steeds ouder, maar we leven ook langer in ongezondheid. Daardoor rijzen de zorgkosten de pan uit; die verdubbelen tussen 2016 en 2040.

Hoe kunnen we gezonder leven? En wat is gezond? Fabrikanten beloven van alles. En zelfuitgeroepen influencers shoppen in wetenschappelijke literatuur naar onderzoeken die het best in hun straatje passen. Tijn bindt de strijd aan met gezondheidsmythes en gezondheidsfabels. Met een vlijmscherpe pen veegt hij de vloer aan met kokosolie, multitasken en detoxkuren.

Maar er is meer nodig dan kennis. Want als goede dieetboeken zouden werken, hadden veel meer mensen een gezond gewicht. En als we zouden doen wat we ons voornemen, hadden sportscholen geen slapende leden.

De werkelijkheid is dat de helft van de Nederlanders te zwaar is. Op een gemiddelde werkdag zitten we 9,5 uur. Overdag Zoom en Teams, ’s avonds Netflix.

Hoe kun je gedrag duurzaam veranderen? Als gedragsdeskundige onderzoekt Tijn hoe je je tegen ongezonde verleidingen kunt wapenen. Met technieken uit de psychologie lukt het wél om minder te snoepen. Meer te bewegen. Beter te slapen.

De sleutel is niet het toevoegen van gezondheid. Gezondheid zit niet in een pil en staat niet in de vele zelfhulpboeken. Dat zijn verdienmodellen van fabrikanten en influencers. Wel effectief: ongezonde routines afbouwen. Minder zitten, drinken, snoepen, roken en stress.

Ook aan de beste intenties zitten grenzen. Daarom moet ook onze omgeving veranderen (landscaping). Dat is een taak voor overheid en politiek. En werkgevers hebben de verantwoordelijkheid te zorgen voor een gezonde werkvloer. En dat gaat verder dan een gratis banaan.

Een onafhankelijke journalist met jarenlange ervaring in de financiële sector; dat maakt Tijn een unieke spreker. Met bevlogenheid en humor neemt hij je als een razende mee in de gezondheidsshow. Een kijkje in de journalistieke keuken, moderne kwakzalverij, de gezonde werkvloer.

Na dit verhaal heb je concrete tips en technieken waarmee iedereen meteen gezondere en duurzamere keuzes kan maken. Want wat goed is voor het lichaam, is vaak ook beter voor het klimaat en de planeet. Samen maken we Nederland elke dag een beetje gezonder.

Meer informatie & boekingen

Tijn Elferink inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Tijn Elferink
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers