Info & boekingen
Spreker Anita Hubner - Spreker/ Dagvoorzitter

Anita Hubner Spreker/ Dagvoorzitter

Anita Hubner als spreker boeken

Anita Hubner geeft lezingen en trainingen in binnen en buitenland. Anita verbindt haar kennis over stigma en werkervaring als psycholoog met haar ervaringsdeskundigheid.

Anita is ook als motivational speaker te boeken. Haar persoonlijk verhaal geeft hoop aan mensen en is herkenbaar op de brede thema’s als omgaan met tegenslag en denken in mogelijkheden, ondanks psychische beperkingen toch doorzetten, risico’s durven nemen, authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Te boeken als
Talen
Nederlands
 • Snel contact met Anita Hubner
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Anita Hubner

Amsterdam, 1995: ‘’Wie ooit een psychose heeft gehad wordt nooit meer beter.’, zei de psychiater. Anita Hubner was toen 21. Ze studeerde psychologie aan de universiteit. Ze was opgenomen vanwege een psychose.

Haar psychiater adviseerde te stoppen met studeren, uit te stromen naar beschermd wonen en vrijwilligerswerk doen. Betaald werk zou niet mogelijk zijn.

Omdat ze al haar medepatiënten op deze manier zag uitstromen dacht ze dat dit haar voorland was. Dit vooruitzicht was een klap in haar gezicht. Ze zag haar uitgestippelde toekomst om psycholoog te worden in duigen vallen.

Anita besloot: ‘ Ik word wél psycholoog. Ik ga mensen niet afserveren als ze ziek raken. Ik kijk naar wat iemand wel kan’ Het herstel was zwaar. Met veel doorzetten studeerde ze af en ging werken.
Stel dat Anita wel naar haar psychiater had geluisterd, dan was zij nooit psycholoog geworden.

Anita heeft drie opnames gehad in de psychiatrie vanwege een psychose. Telkens wist ze weer terug te veren en als psycholoog te werken. Haar laatste opname was een dwangopname in een isoleercel 2013. Ook daarna knokte ze hard voor haar herstel. Al met al bouwde ze een lange loopbaan op in de geestelijke gezondheidszorg. Maar uit schaamte en angst voor de reacties van collega’s vertelde ze niet over haar ervaringen als patiënte.

In 2014, het jaar na haar laatste opname, ontmoette ze premier Mark Rutte op een congres dat zich richt op het terugdringen van stigmatisering op mensen met een psychische aandoening. Op dit congres vertelde Anita voor het eerst publiekelijk dar zij een bipolaire stoornis heeft, een openheid die voor een psycholoog ongebruikelijk is.
Haar openheid werd zeer positief ontvangen. Anita werd steeds vaker gevraagd voor lezingen.

In 2015 was de premier gasthoofdredacteur van het tijdschrift Margriet. Hij droeg haar voor als burger die een grote maatschappelijke inzet toont met haar werk. Deze voordracht bracht de loopbaan van Anita in een stroomversnelling. Steeds vaker werd ze voor lezingen en advies gevraagd. Dit was de opstap naar de start van haar bedrijf in 2016.
Ze geeft advies op hoog niveau zoals bij het College voor de Rechten van de Mens inzake het VN Verdrag Handicap.
Voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid werkte ze mee aan een onderzoek over de zorg en veiligheid voor kwetsbare burgers met een ernstig psychiatrische beperking.

Ook staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS nodigt haar uit om mee te denken over verbetering van de geestelijke gezondheidszorg en doorbreken van stigma.

Anita Hubner als spreker boeken
Anita geeft lezingen en trainingen in binnen en buitenland. Anita verbindt haar kennis over stigma en werkervaring als psycholoog met haar ervaringsdeskundigheid.

Anita is ook als motivational speaker te boeken. Haar persoonlijk verhaal geeft hoop aan mensen en is herkenbaar op de brede thema’s als omgaan met tegenslag en denken in mogelijkheden, ondanks psychische beperkingen toch doorzetten, risico’s durven nemen, authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Stigma op psychische aandoeningen: de persoonlijke en maatschappelijke impact
43% van de Nederlanders krijgt ooit met psychische klachten te maken krijgt. 20% jaarlijks een diagnose heeft. maar niemand durft te erover te praten uit angst voor schaamte.
Vooroordelen hebben we allemaal. Maar het negatief gedrag dat daarop volgt heet stigmatisering: je wordt ontslagen, gediscrimineerd of buitengesloten. Een baan vinden of leuke relatie krijgen wordt moeilijk.

Ongeveer 58% van de mensen met een psychische aandoening geeft aan niet zozeer moeite te hebben met het hebben van een ziekte. Maar ze ondervinden wel problemen zoals verlies van baan, vrienden, terugtrekgedrag, angst voor negatieve reacties en schaamte. Kortom: De persoonlijke en maatschappelijke impact is des te groter.

Prijzen en nominaties
Al in haar eerste jaar als ondernemer was Anita in 2016 winnaar in een ondernemerswedstrijd.  Zij pitchte binnen de tijdslimiet van 5 minuten haar businesscase (probleemanalyse, oplossing, uitvoering, verdienmodel en schaalbaarheid) hoe zij 40.000 mensen met een psychische aandoening aan een baan helpt.
Voor de uitvoer hiervan kwam zij in contact met topzakenvrouw / investeerder Annemarie van Gaal.
Aart van der Gaag, commissaris 100.000 banen VNO-NCW MKB LTO, heeft dit contact via zijn zakelijk netwerk tot stand gebracht.

In 2018 was Anita een van de tien geselecteerde sprekers voor de eerste pitchavond van Tedx Amsterdam Women met haar pitch ‘’There is no gap between people with hand without mental illness’’

In 2019 zat Anita bij de laatste 10 kandidaten voor de functie van Minister van Gehandicaptenzaken. Dit is een initiatief van Lucille Werner en KRO-NCRV. In deze  mediafunctie draag je bij aan positieve beeldvorming over mensen met een beperking en maatschappelijke participatie.
Voor haar inzet voor een inclusieve wereld voor mensen met een beperking  werd Anita voor haar werk genomineerd voor de VIVA 400 Award in de categorie Wereldverbeteraars in 2019.

Meer informatie & boekingen

Anita Hubner inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne Rook
 • Snel contact met Anita Hubner
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers