Info & boekingen
Spreker Wiebe Wakker - Avonturier & duurzaamheid

Wiebe Wakker Avonturier & duurzaamheid

Wiebe Wakker als spreker boeken

Wat begon als een afstudeerproject aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, mondde uit in een gigantisch avontuur. Wiebe Wakker reed zonder geld en met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld om te laten zien dat duurzame mobiliteit mogelijk is. Inmiddels is de recordhouder van de langste reis in een elektrische auto weer terug in eigen land. Aan organisaties die hem boeken als spreker, geeft hij inspirerende lezingen over dromen en avonturen.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
Talen
Engels Nederlands
 • Snel contact met Wiebe Wakker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Video met Wiebe Wakker

Op 15 maart 2016 is het zover: dan vertrekt Wiebe Wakker (geboren december 1986) met zijn elektrische ‘Blue Bandit’-auto uit Houten. Zonder geld op zak belooft het een flinke klus te worden om de gekozen bestemming Sydney te bereiken. Wiebe vraagt de crowd en om hulp; op zijn website plugmeinproject.com kunnen mensen hun locatie selecteren en hem een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto aanbieden.

Duizenden gulle gevers melden zich en bepalen zo mede de route die Wiebe kiest. Zo rijdt hij van Houten naar Italië en daarna de andere kant op naar de Noordkaap. Via het oosten van Europa trekt hij zuidwaarts richting Turkije en vervolgens doorkruist hij het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië. Met elke afgelegde kilometer wint zijn boodschap aan kracht: de avonturier in zijn elektrische auto vormt het levende bewijs dat duurzame mobiliteit heel goed mogelijk is.

Wiebe Wakker boeken als spreker

Zoals is te verwachten verloopt een dergelijk avontuur echter niet van een leien dakje en maakt Wiebe onderweg veel mee. In India ontploft de lader van zijn auto en staat hij voor een uitdaging als verder rijden niet meer kan.

Maar overal waar hij komt, krijgt hij hulp van zijn online volgers en behulpzame locals. In Dubai ontfermen steenrijke sjeiks zich over hem, in Maleisië ontmoet hij een beroemde prins en in Indonesië groeit hij uit tot een heuse celebrity die zelfs opduikt in de roddelbladen.

Zo bereikt Wiebe uiteindelijk na 1.119 dagen, 95.000 kilometer en 33 landen eindbestemming Sydney. En dat zonder zijn auto bij een tankstation bij te vullen! Hiermee is hij de eerste persoon die diverse landen doorkruist met een stekkerauto en er zelfs mee naar de andere kant van de wereld rijdt. Alle belevenissen onderweg liggen hem nog vers in het geheugen en hij weet er dan ook smakelijk over te vertellen aan organisaties die hem inhuren voor een lezing.

Avonturier Wiebe Wakker inhuren voor een lezing

In zijn presentatie deelt Wiebe zijn belangrijkste beweegredenen om dit avontuur aan te gaan. Zijn boodschap over duurzaamheid is een krachtige en al helemaal omdat deze sympathieke reiziger als geen ander weet waarover hij praat. Met zijn elektrische auto wist hij ondanks de nodige obstakels zijn einddoel aan de andere kant van de wereld te bereiken en zo honderdduizenden mensen te inspireren.

En inspireren, dat doet Wiebe ook in een lezing over zijn avonturen. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn reis zonder geld toch steeds weer verder kwam en blikt terug op uitdagingen die ieder mens tot wanhoop zouden drijven. Maar vooral inspireert Wiebe de mensen in zijn publiek om ook zelf hun dromen achterna te gaan. Bedrijven die hem boeken voor een presentatie, zijn daarmee verzekerd van een betekenisvolle boodschap die zijn uitwerking absoluut niet mist.

Contact opnemen met Wiebe Wakker

Wilt u Wiebe Wakker ook inhuren als spreker op uw congres of andersoortige event? Quality Bookings vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor een inspirerende lezing. Neem direct contact op om te boeken of om meer informatie aan te vragen.

Meer informatie & boekingen

Wiebe Wakker inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Yannicke
 • Snel contact met Wiebe Wakker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 18 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers