20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Toon Gerbrands

Toon Gerbrands als spreker boeken

Toon Gerbrands is een van de meest indrukwekkende sprekers die wij u mogen voorstellen bij Quality Bookings. Eén van onze meest indrukwekkende sprekers is Toon Gerbrands. In deze rubriek vertellen wij u waarom u Toon Gerbrands als gastspreker zou moeten boeken, stellen wij u kort voor, bespreken wij zijn vakgebieden en welke mogelijkheden u heeft als u voor hem als spreker kiest.

Toon Gerbrands

Leiderschap & coachen

Toon Gerbrands is een naam die synoniem staat voor succes in diverse omgevingen, zowel in de topsport als in managementfuncties. Zijn aanpak heeft bewezen te werken en heeft geleid tot aantoonbare resultaten in al zijn werkgebieden.

Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam behaalde hij ongekende successen. Het team werd Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen in Sydney. Onder zijn leiding klom het Nederlands team naar de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach behaalde hij eveneens opmerkelijke resultaten door de Europacup te winnen, een prestatie die slechts één andere club in de geschiedenis van de volleybalsport heeft bereikt. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups.

In de schaatssport gaf hij als directeur leiding aan een succesvolle commerciële ploeg met wereldtitels en Olympische gouden medailles. Naast zijn sportieve activiteiten heeft Gerbrands uitgebreide ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers. Zijn aanpak heeft geleid tot opmerkelijke resultaten, waaronder het winnen van de milieuprijs van Nederland door de gemeente Harderwijk.

Expertisegebieden

Toon Gerbrands is een expert in verschillende vakgebieden, waaronder sport, management, leiderschap, top performance, en teambuilding. Zijn brede ervaring en diepgaande kennis maken hem tot een boeiende en inspirerende spreker op deze terreinen. Als u op zoek bent naar een spreker die uw publiek kan inspireren en motiveren, dan is Toon Gerbrands de juiste keuze.

Tijdens zijn lezingen kan hij verschillende onderwerpen behandelen, waaronder:

 • Sportprestaties: Gerbrands deelt zijn inzichten in het bereiken van topprestaties in de sport en hoe deze principes kunnen worden toegepast in andere gebieden van het leven.
 • Management en leiderschap: Hij biedt waardevolle lessen over effectief leiderschap en het managen van teams om succes te bereiken.
 • Teambuilding: Gerbrands legt uit hoe het opbouwen van een sterke en samenwerkende groep essentieel is voor succes, zowel in de sport als in het bedrijfsleven.
 • Topperformance: Hij deelt zijn geheimen voor het behalen van topprestaties en het streven naar excellentie.

Inhuren voor een lezing

Het proces van het inhuren van Toon Gerbrands als spreker is eenvoudig en probleemloos. Bij Quality Bookings staan we bekend om onze uitstekende service en ondersteuning, en we willen ervoor zorgen dat uw evenement een succes wordt.

 1. Offerte binnen 24 uur: Wanneer u ons benadert voor het boeken van Toon Gerbrands, ontvangt u binnen 24 uur een offerte met all-inclusive tarieven.
 2. Uitgebreide support: Ons team staat altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het boekingsproces.
 3. Tevredenheidsgarantie: We streven ernaar om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw keuze voor Toon Gerbrands als spreker. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Biografie van Toon Gerbrands

Toon Gerbrands heeft een indrukwekkende carrière in de sport en management achter de rug. Hij begon zijn loopbaan als professioneel volleyballer en ging vervolgens door als volleybalcoach. Onder zijn leiding behaalden volleybalteams vier landstitels en bracht hij jeugdselecties bij de NeVoBo onder de aandacht.

Later maakte Gerbrands de overstap naar het schaatsen, waar hij manager en directeur werd van de DSB-schaatsploeg, met succes in de vorm van wereldtitels en Olympische gouden medailles.

In 2002 werd Gerbrands benoemd tot algemeen directeur van voetbalclub AZ, waar hij de club naar nieuwe hoogten leidde. AZ behaalde de landstitel van 2009, de KNVB-beker van 2013 en de Johan Cruijff Schaal van 2009. Onder zijn leiding speelde de club negenmaal Europees voetbal.

Na zijn succesvolle periode bij AZ werd Gerbrands algemeen directeur van PSV in 2014. Onder zijn leiding werd PSV landskampioen in zowel 2014/15 als 2015/16, en de club bereikte de achtste finales van de Champions League in 2015/16. Hij verlengde zijn contract bij PSV tot medio 2022 en nam afscheid als erelid van PSV en ereburger van Eindhoven.

Gerbrands is in september 2022 aangenomen als extern adviseur bij NAC Breda, waar hij betrokken is bij de wederopbouw en herstructurering van de club met als doel een terugkeer naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Daarnaast is hij tijdelijk als adviseur aan de slag gegaan bij Vitesse om de organisatie te ondersteunen tijdens een uitdagende periode.

Auteur en spreker

Toon Gerbrands heeft zijn visie en werkwijze vastgelegd in succesvolle boeken, waaronder “De Lerende Winnaar,” “De succescrisis,” “Mijn Stijl,” en “Soms is alles wel eens waar.” Als vaste columnist bij BNR deelt hij zijn inzichten met een breed publiek.

Kortom, Toon Gerbrands is een zeer veelzijdige spreker met een brede ervaring op verschillende gebieden. Zijn passie, aanpak, en visie maken hem tot een buitengewoon inspirerende spreker met sport, management, leiderschap, top performance, en teambuilding als centrale thema’s. Als u op zoek bent naar een spreker die uw publiek zal motiveren en inspireren, is Toon Gerbrands de juiste keuze.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Toon Gerbrands

Schrijf een review

Video met Toon Gerbrands

Meer informatie & boekingen

Toon Gerbrands inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Toon Gerbrands
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers