Ellen van Langen

Ellen van Langen is een voormalig Nederlandse atlete en ze was gespecialiseerd op de middellange afstand. Ze verwierf directe bekendheid toen zij op de Olympische Spelen van 1992 de gouden medaille wist te winnen. Ellen de Langen is een zeer enthousiaste verschijning en spreekt vol passie over het verleggen van grenzen en het presteren onder druk. En Ellen van Langen mag dan gestopt zijn met sporten op topniveau… in het bedrijfsleven geeft ze nog regelmatig hardlooptrainingen en workshops!

De start van een atletiekcarrière
Ellen van Langen werd groot gebracht met voetbal maar toen haar gymleraar haar hardlooptalent ontdekte, werd voetbal al gauw verruild voor atletiek. Al kort na deze overstap stond Ellen van Langen al in de finale van de Nederlandse kampioenschappen.

Persoonlijke records
Hoewel de Nederlandse records van Ellen van Langen, zowel op de 800 meter als op de 1000 meter (in- en outdoor) nog altijd niet verbroken zijn, was de atletiekcarrière van Ellen van Langen niet altijd rozengeur en maneschijn. Ellen van Langen is erg blessuregevoelig en dit heeft haar uiteindelijk doen besluiten te stoppen met de topsport. 

Momenteel is Ellen van Langen werkzaam als sportmarketeer en sinds 2003 is ze ambassadeur van de internationale humanitaire organisatie ‘Right To Play’ en hiermee probeert Ellen van Langen door middel van sport en spel de gezondheid en ontwikkeling van kinderen in achtergestelde gebieden te verbeteren.

Wilt u Ellen van Langen boeken voor een lezing of workshop? Neem dan gerust contact met ons op!

Ellen van Langen spreekt graag over:

Ellen van Langen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ellen van Langen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21