20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dit zijn de meest geboekte sprekers van 2018!
8 januari 2019

Dit zijn de meest geboekte sprekers van 2018!

Als meest toonaangevende sprekersbureau van Nederland heeft Quality Bookings tal van bekende persoonlijkheden in zijn uitgebreide sprekersbestand. Het bedrijf werkt voor de top 500 van vaderlandse bedrijven en weet hierdoor precies welke sprekers momenteel in trek zijn. Dit waren volgens het bureau de meest geboekte sprekers in 2018:

1.      Deborah Nas

Ze is professor aan de TU Delft en bestuurslid van Stichting Cre8. Ook is ze Nederlands bekendste trendwatcher op het gebied van innovatie en een felbegeerd spreker op congressen en seminars. Deborah staat bekend om lezingen met een ijzersterke inhoud die zij in begrijpelijke taal op haar publiek weet over te brengen.

Gedurende het jaar stroomden de aanvragen voor lezingen van deze innovatiespecialist in hoog tempo binnen. In 2018 sprak Deborah onder meer op events als Exact Live, de Noorderlinkdagen en de SURF Onderwijsdagen. Inmiddels is Deborah uitgegroeid tot de populairste spreker van Nederland en werd zij in 2018 het meest geboekt van al haar vakgenoten.

2.      Niels Houtepen

Illusionist, presentator, ondernemer, producent en directeur: Niels Houtepen is een multitalent met een cv dat leest als een rimpelloos succesverhaal. Op zijn uitgebreide sprekerspalmares prijken onder meer opdrachtgevers als Multicopy, AFAS Software, de FD Mediagroep en rondreizend theaterfestival de Parade.

Het afgelopen jaar wist Niels bedrijven door heel het land eindeloos te verwonderen met een unieke combinatie van eigentijdse illusies en bizarre mindexperimenten. De statistieken laten er dan ook geen twijfel over bestaan: in 2018 was deze corporate illusionist op een haar na de meest geboekte topspreker in Nederland.

3.      Art Rooijakkers

De enige dagvoorzitter in deze lijst. En wat voor een! Art Rooijakkers is een van Nederlands meest populaire televisiepresentatoren en bekend van programma’s als ‘Wie is de Mol?’. Als dagvoorzitter hanteert hij dezelfde heldere en beheerste presentatiestijl als op televisie en dat maakt hem uiterst populair bij grote organisaties en concerns.

In 2018 leidde hij als dagvoorzitter de events van mooie opdrachtgevers zoals Agrifirm, Beter Horen en Van Oord in goede banen. De voormalig winnaar van de Gouden Televizier-Ring en kersverse toppresentator van RTL4 was het afgelopen jaar zonder twijfel de meest geboekte dagvoorzitter van Nederland.

4.      Ferry Zandvliet

Een traumatische ervaring omzetten in iets positiefs. Het is wat iedereen wil, maar het is slechts weinigen gegeven. Ferry Zandvliet is daar een van. Hij was als concertganger aanwezig bij de terroristische aanslag in het Parijse Bataclan-theater en weet hier tegenwoordig op bezielende wijze over te spreken.

In 2018 hield hij inspirerende lezingen voor de Politieacademie, diverse Brandweercongressen en sprak hij op het bekende festival Lowlands. Een lezing van Ferry is een bijzondere ervaring en raakt je recht in het hart. Dit is ongetwijfeld de reden dat deze sympathieke persoonlijkheid in het afgelopen jaar de op drie na best geboekte spreker was.

5.      Dick Berlijn

Cybersecurity, openbare orde en veiligheid, leiderschapsvraagstukken. Het zijn thema’s die spreker Dick Berlijn nauw aan het hart gaan. De bekende generaal buiten dienst der Nederlandse strijdkrachten volgt de actualiteit op de voet en weet zijn expertise in genoemde onderwerpen als spreker met passie voor het voetlicht te brengen.

6.      Rob Kamphues

Mensen kennen hem als presentator van televisieprogramma’s als ‘De Reünie’ en auteur van boeken als ‘Hoor je me’. Ook is Rob Kamphues actief als cabaretier en hobbymatig autocoureur en huren veel organisaties hem in als spreker, discussieleider en presentator.

Rob staat garant voor een unieke combinatie van energie en humor en betrad in 2018 het podium voor bedrijven als TOI Opleidingen en verschillende sportevents. Opdrachtgevers zijn zonder uitzondering tevreden en werken graag nog eens met hem samen. De zesde plek in deze sprekerslijst komt voor insiders dan ook niet als een verrassing.

7.      Marianne Timmer

De mentaliteit van topsporters vertoont vaak overeenkomsten met die van succesvolle zakenlieden. Iemand die hier alles van weet is Marianne Timmer. De voormalig topschaatsster en Olympisch kampioene legt in haar lezingen op boeiende wijze de link tussen topsport en het verbinden van mensen in organisaties. Ook in 2018 stonden de bedrijven te trappelen om haar in te huren voor een lezing. Voorbeelden van zeer tevreden opdrachtgevers zijn onder meer QNH, Rabobank en Salesforce.

8.      Frits Sissing

Als een van de bepalende gezichten van de AVROTROS kent nagenoeg heel Nederland hem. Frits Sissing is een populaire televisiepresentator die zich onderscheidt door zijn prettige persoonlijkheid en veelzijdige inzetbaarheid. Ogenschijnlijk moeiteloos praat hij live televisieshows aan elkaar en met hetzelfde gemak doet hij dat op uiteenlopende evenementen. Tevreden opdrachtgevers van deze bekende spreker waren in 2018 onder meer de ANWB, het Openbaar Ministerie en BNP Paribas.

9.      Richard van Kray

Het succes van de beste ondernemers is vaak te herleiden tot een en dezelfde vaardigheid: ze weten zichzelf en hun diensten uitstekend te verkopen. Volgens Richard van Kray – bestsellerauteur van ‘Sales vanuit je Hart’ – kan iedereen dit leren, maar dan wel door te werken vanuit intrinsieke passie en plezier.

Talloze bedrijven boekten deze salesexpert in 2018 voor een fascinerende lezing over management, economie, sales, klantgerichtheid en maatschappij. Hij sprak voor opdrachtgevers als AFAS Software en Deloitte en deed dat bovendien naar grote tevredenheid. Slechts acht collega’s werden afgelopen jaar vaker als spreker geboekt.

10. Dave Maasland

We leven in een tijd van constante cyberbedreigingen voor zowel burgers als grote organisaties. Als CEO van ESET Nederland – een van de grootste IT-beveiligingsbedrijven van het land – weet Dave Maasland als geen ander hoe we ons kunnen wapenen tegen hacks en cybercriminelen.

Bedrijven boekten hem in 2018 veelvuldig vanwege zijn begrijpelijke presentatiestijl en concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Blije opdrachtgevers waren onder meer ABN AMRO en uiteenlopende pensioenfondsen. Hiermee sluit Dave de lijst van meest geboekte sprekers in 2018 af met een verdienstelijke tiende plek.