Wilco van den Akker

De avonturier Wilco van den Akker maakt regelmatig solo-expedities te voet over ijsvlaktes, door woestijnen en door jungles. Hij is eigenaar van FrostnipFilms, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het filmen in extreme buitensituaties. Frostnip komt waarschijnlijk voort uit de liefde van Wilco voor arctische expedities. Volgens Wilco wil hij dezelfde tinteling veroorzaken bij de kijker die frostnip veroorzaakt bij mensen die zich in extreem koude situaties begeven, waarbij de huid bevriest en dat veroorzaakt een tintelend of branderig gevoel.

Avonturier, filmmaker en scenarioschrijver

Wilco van den Akker studeerde opleidingskunde en volgde vervolgens een opleiding tot filmmaker en scenarioschrijver. De voormalig instructeur bij het Korps Commando, Nederlands zwemkampioen en nationaal recordhouder op de sprint bereid zich op elke situatie tot in de puntjes voor. In 2014 staat het Frozen Endurance project op stapel. Het wordt een film over een once-in-a-lifetime ervaring met mensen die de strijd aangaan om 1800 kilometer door Alaska te trekken. Een tocht met niets anders dan sneeuw en ijs. Het gaat over kameraadschap, overleven en een verhaal dat verteld moet worden.

Levensveranderende ervaring

Wilco van den Akker weet als geen ander hoe een race door onherbergzame kou met veel ontberingen een levensveranderende ervaring kan zijn. Van de voorbereiding tot de uitvoering komt er veel bij kijken. En vooral tijdens de tocht komt het aan op mentaliteit, kameraadschap, durf, improvisatie, mentale kracht, strategie en inspiratie. In minder extreme vorm komt men al deze zaken tegen in het leven en binnen organisaties. Daarom al is het de moeite waard om Wilco van den Akker te boeken als spreker en hem te laten vertellen over zijn reizen, zijn uitdagingen en zijn uithoudingsvermogen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Quality Bookings.

Wilco van den Akker spreekt graag over:

Wilco van den Akker boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Wilco van den Akker. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21