Esther Vergeer is een Nederlandse rolstoeltennisster en één van de meest succesvolle sporters die Nederland ooit gekend heeft. Esther heeft maar liefst 7 keer de Paralympische kampioenschappen tennis gewonnen, ze werd 5 keer verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar en vanaf 1988 bezet ze de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis. Verder won Esther  tweemaal de Laureus World Sports Awards, voor de beste gehandicapte sporter ter wereld. 

In 2013 maakte Esther bekend te stoppen met tennis maar dit betekent niet het einde van haar carrière. Sterker nog, Esther Vergeer is momenteel druk bezig met haar tweede carrière en ze volgt een Master studie ‘International Sports Management’ aan het Johan Cruyff Instituut. Esther Vergeer spreekt op open en eerlijke wijze over haar ervaringen als gehandicapte sportster. Zonder haar motivatie, enthousiasme en doorzettingsvermogen was Esther nooit zo ver gekomen en ze spreekt dan ook vol passie over deze onderwerpen. Naast het geven van presentaties is Esther Vergeer ook inzetbaar voor het geven van rolstoeltennisclinics.

Esther Vergeer kreeg al op jonge leeftijd te maken met een hersenbloeding en een bloedvatafwijking bleek hier de oorzaak van te zijn. Een zeer risicovolle operatie is relatief goed verlopen, maar had wel een dwarsleasie tot gevolg. Een van de onderdelen in het revalidatieprogramma van Esther Vergeer was sport en deze manier revalideren bleek uiterst geschikt. Na slechts enkele weken tennistraining werd Esther Vergeer benaderd door de toenmalige bondscoach Marc Kalkman en enkele jaren later diende zich de kans aan om deel te nemen aan de Paralympics in Sydney. In 2012 nam Esther Vergeer voor de 4e keer deel aan de Paralympics en zonder setverlies won ze de finale.

Tweede carrière 
Op 12 februari 2013 maakt Esther Vergeer bekend te stoppen met haar sportcarrière. Rond diezelfde periode verschijnt ook haar eerste boek‘Esther Vergeer – kracht & kwetsbaarheid’. Voor deze biografie heeft Esther Vergeer samengewerkt met onder andere Roger Federer en Johan Cruijff.

Esther Vergeer heeft zichzelf nu als doel gesteld zichzelf te ontwikkelen op het gebied van communicatie en presentatie. Daarnaast wil ze ervoor zorgen dat mensen met een beperking wereldwijd vanzelfsprekend een onderdeel worden van de maatschappij.

Wilt u Esther Vergeer boeken als spreker voor uw evenement? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Biografie © Quality Bookings – Almere

Esther Vergeer spreekt graag over:

Esther Vergeer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Esther Vergeer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21