Raimke Groothuizen als spreker boeken
Hoe je als onderwijs-underdog toch succesvol kan worden met de PANDA-methode. Docenten vallen met bosjes uit door de hoge werkdruk. Studenten worstelen meer dan ooit met een gebrek aan zelfvertrouwen. Onderwijs lijkt synoniem te staan voor (té) hard werken. Maar is het wel nodig om altijd zo hard te werken om het grootst mogelijke resultaat te bereiken? Hoe zorg je als docent voor echte impact voor de klas zonder zelf leeg te lopen? En hoe zorg je als student dat kritiek jou niet demotiveert?
Raimke Groothuizen
Onderwijs spreker
Raimke Groothuizen werd altijd behoorlijk onderschat op school. ‘Jij kan niet tekenen,’ kreeg ze op de kunstacademie te horen. Maar tegen alle verwachtingen in werd haar afstudeerfilm een internationaal succes en won ze diverse awards. Ze heeft met haar prestaties bewezen dat je – zelfs als anderen niet in je geloven – toch succesvol kunt worden. En nu deelt ze inzichten met zowel docenten als studenten door haar PANDA-methode. Raimke Groothuizen heeft als missie ‘Beter onderwijs voor docent en student’. Ze gelooft in een wereld waarin docenten meer gewaardeerd worden en met meer energie, écht impact maken voor de klas. Een wereld waarin studenten niet chronisch onderschat worden en zelf de juiste tools in handen hebben om de beste resultaten te behalen. Zodat de volgende generatie studenten met meer zelfvertrouwen van school komt en daardoor in de toekomst echt het verschil kan maken.
Biografie
Raimke Groothuizen is auteur en werd op Radio 1 ‘de beste docent van de beste hogeschool van Nederland’ genoemd. Deze bevlogen onderwijsprofessional weet met enthousiasme, humor en een licht rebelse aanpak zware materie op luchtige wijze bespreekbaar te maken op terreinen als: onderwijs, (persoonlijk) leiderschap, creativiteit en inspiratie. Raimke stimuleert deelnemers niet alleen om vanuit een ander perspectief naar onderwijs te kijken, maar hier ook naar te handelen.
In haar leven is Raimke zelf chronisch onderschat, maar wist dit om te zetten in haar unieke kracht als underdog. Zo werd haar afstudeerfilm genomineerd voor een Gouden Beer op het Berlijnse Filmfestival. In 2013 werd Raimke verkozen tot Jong MKB’er van Nederland. Ze hield een TEDxtalk over de kracht van onhandig zijn en heeft drie boeken op haar naam staan. Haar meest recente boek ‘Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider?’ – een managementboek in romanvorm over panda’s en leiderschap – behaalde in 2021 de top 10 van de Managementboek top 100.
Raimke is werkzaam als docent Communicatie op Avans Hogeschool. Haar grootste kracht als docent is dat ze studenten niet onderschat en zelfvertrouwen geeft in plaats van afbreekt. Ze vindt het levensbelang dat docenten zich bewust worden van hun grote invloed voor de klas en dat studenten leren intrinsiek gemotiveerd te blijven ondanks de mening van anderen. Haar doel is om te stimuleren dat docenten en studenten meer wederzijds begrip voor elkaar krijgen, zodat er minder energie verloren gaat en er betere resultaten geboekt worden door studenten.
Raimke is een van de weinige docenten die energie krijgt van online lesgeven, is een groot voorstander van experimenteren in de klas, kan ingewikkelde materie op begrijpelijke wijze overbrengen en ze voelt zich een ondernemer in de organisatie. Daarnaast schroomt ze niet om als onderwijs-opiniemaker regelmatig een publieke discussie uit te lokken op sociale media.
WORD EEN ONDERWIJSPANDA
Onderwijs is hard werken. Docenten vallen met bosjes uit vanwege de hoge werkdruk. Maar is het wel nodig om altijd zo hard te werken om het grootst mogelijke resultaat te bereiken? Hoe zorg je voor echte impact voor de klas zonder zelf leeg te lopen in de organisatie?
Wat nou als je je laat inspireren door ’s werelds ultieme underdog, de panda. In deze sessie ontdek je:
- Hoe je jouw energie hoog kunt houden.
- Waarom kwetsbaarheid een hele krachtige tool is in het onderwijs.
- Wat een leven lang leren en goed leiderschap met elkaar te maken hebben.
- Praktische tips om je onderwijsprojecten succesvol af te ronden.
- Waarom je niet moet alles moet geloven wat je leert van onderwijsexperts.
ON(DER)WIJS ONDERGEWAARDEERD
Studenten kampen massaal met een gebrek aan zelfvertrouwen. En dan helpt het niet als docenten niet in je lijken te geloven. Maar is het slim om de mening van die docenten voor waarheid aan te nemen? Hoe laat je je niet ontmoedigen om je dromen te (blijven) volgen?
Stel je voor dat je als student sterk genoeg in je schoenen staat om te laten zien waartoe jij in staat bent, ondanks het gebrek aan vertrouwen van je omgeving.
- Hoe je jezelf gemotiveerd houdt.
- Waarom het soms juist goed werkt om je proces zichtbaar te maken.
- Hoe je kansen voor jezelf creëert en ze aangrijpt.
- Praktische tips om je projecten succesvol af te ronden.
- Waarom je niet moet alles moet geloven wat docenten je vertellen.
Reviews over Raimke Groothuizen
Schrijf een reviewVideo met Raimke Groothuizen
Meer informatie & boekingen
Raimke Groothuizen inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!
-
Snel contact met Raimke Groothuizen
-
Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
-
Scherpe marktconforme prijzen
-
Meer dan 20 jaar ervaring
-
Begeleiding tot na het evenement
-
Boekingsgarantie via CLC-VECTA