Kirsten van der Kolk

Fanatiek sporter Kirsten van der Kolk is niet eenkennig. Zij hockeyt en tennist niet onverdienstelijk maar blinkt vooral uit in het roeien en als roeister vertegenwoordigt zij Nederland driemaal bij Olympische Spelen. Met een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van Peking schrijft Kirsten sporthistorie.

Olympisch Goud
Kirsten van der Kolk maakt haar internationale debuut als roeister in de lichte dames dubbeltwee tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Samen met Marit van Eupen verovert zij een zesde plaats.Vier jaar later wint dit tweetal tijdens de Olympische Spelen van Athene een bronzen medaille in de lichte dames dubbeltwee. Na deze bijzondere prestatie beëindigt Kirsten haar roeicarrière en wordt zij moeder van een dochter. Zij blijkt het roeien echter niet te kunnen laten en stelt zich ten doel Olympisch goud te behalen in Peking. Na een intensief jaar met de nodige tegenslagen wordt het doorzettingsvermogen van Kirsten van der Kolk en Marit van Eupen beloond: zij zijn de eerste roeisters in Nederland die een gouden Olympische medaille weten te veroveren.

Enthousiasme
Naast het roeien studeert Kirsten van der Kolk sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en een jaar Japankunde aan de Erasmus universiteit. Sinds 2001 is zij werkzaam bij de Johan Cruyff University, de beroepsopleiding voor topsporters. Kirsten is een enthousiast en gedreven spreker. In presentaties weet zij haar enthousiasme over te brengen en vertelt zij onder meer over samenwerken, ambitie, doorzettingsvermogen en de manier waarop zij de top heeft bereikt. Ook is Kirsten inzetbaar voor het geven van clinics en dergelijke.

Kirsten van der Kolk spreekt graag over:

Kirsten van der Kolk boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Kirsten van der Kolk. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21