Jacqueline Boerefijn

Jacqueline Boerefijn is eigenaar van ‘Positief Onderwijs’, het eerste Nederlandse onderwijsadviesbureau wat uitgaat van het positieve, van wat kan (in plaats van wat er mis is). Jacqueline adviseert scholen, traint docenten, en helpt ouders om goed om te gaan met de puberteit van hun kinderen. Ook geeft ze met veel plezier een aantal uren biologieles.

Positieve psychologie
Sinds 2010 is ze Nederlands eerste en nog enige Master toegepaste positieve psychologie. Het veld van de positieve psychologie bestudeert wat echt bijdraagt aan een gelukkig leven, en dit zijn andere zaken dan waar de meeste mensen aan denken. Jacqueline heeft zich eerst gericht op hoe deze wetenschap tieners kan helpen om de puberteit goed door te komen. Haar prijswinnende idee voor ‘Lessen in geluk’ was het eerste voorbeeld van hoe wetenschap op een leuke manier naar de praktijk vertaald kan worden.

Gelukkig werken
De positieve psychologie is een snel groeiende wetenschappelijke stroming, die in de praktijk vooral in het bedrijfsleven opgepakt wordt; gelukkige werknemers presteren beter. Jacqueline kan boeiend vertellen over deze nieuwe tak van wetenschap, en heeft goed getimede interactieve oefeningetjes, die laten voelen hoe het werkt.

In 2007 won Jacqueline de Hermen J. Jacobsprijs, waarmee de ‘Lessen in geluk’ zijn ontwikkeld.
in 2010 kreeg ze een eervolle vermelding bij de Kolderbokaal (voorronde voor Ig-nobel prijs)
in 2011 werd ze vermeld als held op One11.nl

Boeken van haar hand:

  • Sturen op geluk. Geluksbevordering door nationale overheden, gemeenten en publieke instellingen. Redactie Campen, C. van, Bergsma, A., Boelhouwer, J., Boerefijn, J. & Bolier, L. Den Haag, Sociaal en Cultureel Planbureau. 2012.
  • Opvoeden tot geluk; Help je tiener puberen. Tielt, Lannoo, 2013 (samen met Ad Bergsma)
  • Gelukkig voor de klas, Ga voor meer werkplezier en betere prestaties. Houten, Lannoo Campus. Verwacht september 2014. (samen met Ad Bergsma)

Wilt u Jacqueline Boerefijn boeken als dagvoorzitter, gastspreker of debatleider? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Jacqueline Boerefijn spreekt graag over:

Jacqueline Boerefijn boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jacqueline Boerefijn. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21