Henk Spaan heeft niet alleen faam verworven met satirische programma’s als Pisa en Verona maar ook met serieuze sportjournalistiek van hoog niveau.

Popie Jopie
Na een studie Nederlands startte Henk Spaan zijn journalistieke carrière al op jeugdige leeftijd als columnist van Het Parool en weekblad De Haagse Post. Hij was actief als publicist en verleende ook medewerking aan enkele spraakmakende radioprogramma’s. Als presentator van het VARA-programma Tussen Start en Finish wint hij de Zilveren Reissmicrofoon. Het programma vormt ook het begin van zijn samenwerking met Harry Vermeegen, die in de jaren 80 een aantal uiterst populaire televisieprogramma’s oplevert. (Wie kent ‘Popie Jopie’ niet?). Na de breuk met Vermeegen maakt Spaan een nieuw voetbalprogramma, dat eveneens een succes wordt. De typetjes die Erik van Muiswinkel  en Diederik van Vleuten hierin neerzetten worden legendarisch.

Hard Gras
Samen met Matthijs van Nieuwkerk richt Henk Spaan in 1994 het ‘voetbalblad voor lezers’ Hard Gras op. Hij schrijft ook voetbalcolumns voor Het Parool en heeft een rubriek in de huis-aan-huisbladen van Wegener. Bovendien publiceert hij vier dichtbundels en verder verschijnen van zijn hand de boeken Alle dagen voetbal en De rapen zijn gaar.

Henk Spaan is in te zetten als gastspreker, dagvoorzitter en debatleider.

Henk Spaan spreekt graag over:

Henk Spaan boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henk Spaan. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21