Jan Mulder begint zijn voetbalcarrière bij de Belgische club Anderlecht, waar hij in totaal zeven jaar zal spelen. In België wordt hij met de Brusselse club maar liefst vier keer landskampioen. In het seizoen 1966/67 is Mulder zelfs topscorer van de Belgische Eerste klasse. In juni 1972 maakt Mulder bekend dat hij overgaat naar Ajax. De transfersom bedraagt 1,3 miljoen gulden, een recordbedrag voor die tijd.

Blessure
Van 1973 tot en met 1975 voetbalt Mulder voor Ajax. Tijdens zijn loopbaan speelt Mulder vijf keer voor het Nederlands Elftal. Helaas wordt hij vanwege een knieblessure gedwongen om zijn voetbalcarrière vroegtijdig te beëindigen. Maar Mulder zit niet bij de pakken neer en stort zich al snel op andere werkzaamheden.

Passie voor schrijven
Mulder gaat onder andere aan de slag als columnist. Zo schrijft hij voor HP/De Tijd, de Volkskrant en Elsevier. Ook staat hij samen met Remco Campert, met wie hij ook voor de Volkskrant schrijft, met een aantal literaire programma’s in het theater. Daarnaast schrijven ze in 2004 samen de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal  en dragen deze ook voor.

Televisiewerkzaamheden
Ook bij menig tv-programma is Mulder een graag geziene commentator. Zo schuift hij bij diverse programma’s regelmatig aan als (voetbal)analyst. En ook als vaste tafelgast bij programma’s als ‘De wereld draait door’ steekt Mulder zijn mening niet onder stoelen of banken. Daarnaast is Mulder zo nu en dan te zien in tv-commercials.

Wilt u Jan Mulder inhuren als gastspreker voor uw bijeenkomst? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Jan Mulder spreekt graag over:

Jan Mulder boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Mulder. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21