Sportverslaggever en presentator Jack van Gelder, bekend van Langs de Lijn en Studio Sport, bruist doorgaans van enthousiasme. Dat klinkt niet alleen door in zijn wedstrijdverslagen maar ook bij zijn presentaties in het land.

Sportjournalistiek
Jack van Gelder heeft een indrukwekkende staat van dienst in de sportjournalistiek. Sinds 1972 werkt hij voor de TROS, sinds 1976 is hij te beluisteren in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn en sinds 1995 is hij (onder andere) te zien bij NOS Studio Sport. Voor de NOS treedt hij sinds 1976 ook steevast op als verslaggever tijdens Olympische Spelen en bij wedstrijden van het Nederlands Elftal. Daarnaast presenteert hij diverse sporttalkshows.

Amusement
Voor de TROS presenteert Jack van Gelder gedurende dertig jaar niet alleen sportprogramma’s maar ook grote gala’s en amusementsprogramma’s, waaronder Te land, ter zee en in de lucht, Sweethearts, en Dat zeg ik niet. Sinds 2001 is Van Gelder ook in vaste dienst bij de NOS en werkt hij vrijwel uitsluitend voor deze omroep. Zo presenteert hij op zondagavond Studio Voetbal en leidt hij de studiouitzendingen rond de Champions League-wedstrijden. Het enthousiaste commentaar van Van Gelder bij voetbalwedstrijden is zijn handelsmerk geworden. Sommige uitspraken en uitroepen zijn zelfs geboekstaafd. Naast zijn journalistieke werk is Jack van Gelder enige tijd mede-eigenaar van het kledingmerk ‘For Fellows’ en aandeelhouder van het chocolademerk: ‘Chocoloco’. Incidenteel treedt hij bovendien op in musicals.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Jack van Gelder spreekt graag over:

Jack van Gelder boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jack van Gelder. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21