Wie kent deze voormalig VVD politicus en commissaris van de Koningin in Friesland niet? Eigenzinnig, zeer veelzijdig en vakkundig, maar altijd met een duidelijke eigen mening. Als spreker weet hij zijn publiek met bloemrijke taal te boeien en als dagvoorzitter houdt hij stevig de touwtjes in handen.

Altijd met de politiek verbonden
Na op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum de B-richting te hebben gevolgd, studeerde Hans Wiegel een paar maanden rechten om vervolgens over te stappen naar politieke wetenschappen. Hij begon zijn politieke loopbaan als penningmeester bij de jongerenorganisatie van de VVD, waar hij in 1965 landelijk voorzitter werd. Als legendarisch voorman van de VVD werd Hans Wiegel bekend als een vurig bestrijder van het kabinet Den Uyl. Hij is verantwoordelijk voor de nacht van Wiegel waarin hij tegen een wetsvoorstel voor een correctief referendum stemde. Hoewel Wiegel al een tijd niet meer deelneemt aan de landelijke politiek, blijven speculaties over zijn terugkeer bij iedere verkiezing de kop opsteken.

Het orakel van Ljouwert
Hans Wiegel heeft veel onderscheidingen ontvangen, o.a. is hij ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is naast de politiek bekend als commissaris van de Koningin te Friesland. In die functie heeft hij Friesland een stuk duidelijker op de kaart gezet. Met zijn duidelijke en soms scherpe taal krijgt hij de lachers op zijn hand. Naast veel commissariaten en voorzitterschappen is Wiegel een graag geziene spreker. Wilt u deze politiek geëngageerde man boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem dan contact op met Quality Bookings in Almere.

Hans Wiegel spreekt graag over:

Hans Wiegel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Hans Wiegel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21