Hans Smits is een Nederlandse topbestuurder die onder ander plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank was. Daarnaast was hij jarenlang president-directeur van het Rotterdamse Havenbedrijf. U kunt Hans Smits inhuren als spreker.

Rijkswaterstaat
Smits studeerde civiele techniek aan de Technische Hogeschool in Delft om hier vervolgens bedrijfskunde te gaan studeren. In 1975 studeerde hij af en ging vervolgens aan de slag als ambtenaar bij de Deltadienst van Rijkswaterstaat.

Dit werkt deed hij tien jaar lang, om vervolgens bij de PTT te gaan werken. Bij de PTT was het hoofd van een werkgroep die de privatisering van het staatsbedrijf moest voorbereiden.

In 1986 werd Smits plaatsvervangend directeur-generaal Diensten, Midden- en Kleinbedrijf en Ordening van het ministerie van Economische Zaken om vervolgens directeur-generaal voor het vervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat te worden.

Tussen 1989 en 1992 was Smits vervolgens secretaris-generaal op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarna hij werd benoemd tot president-directeur van Luchthaven Schiphol. Deze functie bekleedde hij ruim vier jaar.

Havenbedrijf
Na zijn periode bij Schiphol werkte hij vervolgens als plaatsvervangend voorzitter in de Raad van Bestuur van de Rabobank. Na een korte periode als directeur bij Arthur D. Little Nederland werd hij vervolgens president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Deze functie bekleedde hij van 2005 tot 2014. Vervolgens ging hij aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur van bouwconcern Janssen de Jong Groep. In 2010 was hij tevens formateur van het college in Rotterdam.

Wilt u Hans Smits boeken als spreker? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

 

Hans Smits spreekt graag over:

Hans Smits boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Hans Smits. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21